Fade maskin

Trimma ner håret och skägget till minsta millimeter med en bra fade maskin. En bra hårtrimmer fixar den bästa fadeklippningen hemma utan att några övergångar eller linjer syns. För riktigt nära trimning kör du en razorfade och bra märken med maskiner för fade och skin fade är de från Andis, Wahl eller Oster.

Oster fadeklippare

  • Oster 97 Cordless

    Oster 97 Cordless
    Det här är en uppföljare av de första hårklipparna (Oster 97) som blev stora i världen runt 1930-talet och fortfarande är en av de mest använda klippmaskinerna för hår runt om i världen. Oster&hellip:
  • Oster 97

    Oster 97
    Det här är en av de första hårklippare som blev stora i världen runt 1930-talet och fortfarande är en av de mest använda klippmaskinerna för hår runt om i världen. Men nu kan även du köpa den&hellip:

Klippa fade på sig själv med maskin

Att klippa en fade på sig själv är ganska svårt men det går med lite tålamod och rätt uppställning. Det gäller att ha bra ljus och gärna flera speglar som gör att du ser bra även i nacken.

Fundera över var du vill lägga din första linje och hur du sedan ska jobba dig mot en skin fade. Har du en bra klippmaskin kan du använda fadespaken, olika distanser och gradering. Ta hänsyn till hur din ansikts- och huvudform ser ut för att få bästa möjliga resultat på din hemmaklippta fade.

I klippet ovan är det professionell frisör som visar hur en fade går till. Maskinen hon använder är en Oster 97 som vi tipsat om lite högre upp på sidan.