Rakhyvlar för män

För att kunna raka sig på bästa sätt och effektivt behöver man något som är tillräckligt vasst. En bra rakhyvel är grunden till en nära rakning både för män som rakar sig i ansiktet och kvinnor som rakar benen. Rakhyvlar kan man köpa i de allra flesta dagligvarubutiker men kvalitén och priset kan i många fall vara fel. Ofta är det billigare att köpa sina hyvlar på nätet.

Kategorier inom rakhyvlar: Säkerhetshyvlar | Dubbelsidiga rakblad | Rakblad | Rakhyvlar för huvud

Populärt inom rakhyvlar

 • Razorock Satin Silver Hawk Safety Razor Single-Edge V2

  Razorock Satin Silver Hawk Safety Razor Single-Edge V2
  Razorock Satin Silver Hawk Safety Razor Single-Edge V2 :ä:r en single-edge rakhyvel som ä:r i 6061 aluminium och har en satin finish i silver. Denna rakhyveln ä:r tillverkad i en CNC maskin&hellip:
 • HeadBlade HB6 4-pack Rakblad

  HeadBlade HB6 4-pack Rakblad
  Sexblads-rakblad i 4-pack för HeadBlade Sport och nya HeadBlade ATX. Varje rakblad har sex blad och är HeadBlades mest avancerade rakblad hittills. Paketet innehåller 4 stycken rakblad och 1 adapter (plast). En adapter varar i 6-12 månader beroende på vilket tryck de utsätts för. Det är enkelt att byta rakblad, manual medföljer. OBS! Dessa blad passar inte till Gillette Mach3. 4-pack
 • Darko - Exkusiv säkerhetshyvel

  Darko - Exkusiv säkerhetshyvel
  Exklusiv säkerhetshyvel från Mondial En klassisk säkerhethyvel som är helt handgjord för att säkerställa att vart exemplar är perfekt. Handtaget är gjort i svart harts är av klassiskt snitt och&hellip:
 • Bulldog Original Steel Blades

  Bulldog Original Steel Blades
  Bulldog Original Steel Blades är ett 4-pack med femblads rakblad till Bulldog Original Bamboo Razor som är en kvalitetsrakhyvel i bambu från experterna inom hudvård. Rakhyveln har fem härdade stålblad, en smörjremsa med aloe vera, precisionstrimmer för svåråtkomliga ställen och en svängbar design för en jämn, nära och skonsam rakning. Lättöppnad förpackning i återvunnet material.

Fler tips på rakhyvlar

 • Wilkinson Sword Intuition Dry Skin Rakblad

  Wilkinson Sword Intuition Dry Skin Rakblad
  Wilkinson Sword Intuition Dry SkinÖnskar du en jämn och tät rakning, så är Wilkinson Intuition Dry Skin från Wilkinson ett "must have" för dig. Rakbladen avlägsnar effektivt dina oönskade hår&hellip:
 • Giesen & Forsthoff Safety Razor Stainless Steel Closed Comb T01353

  Giesen & Forsthoff Safety Razor Stainless Steel Closed Comb T01353
  Giesen & Fursthoff Stainless Steel Closed Comb ä:r en sä:kerhetshyvel tillverkad enligt klassisk modell. Formgjutet rakhuvud med "closed comb". Handtag i solid rostfritt stå:l med gä:ngskä:rning.&hellip:
 • Bulldog Original Bamboo Razor

  Bulldog Original Bamboo Razor
  Bulldog Original Bamboo Razor är en kvalitetsrakhyvel i bambu från experterna inom hudvård. Rakhyveln har fem härdade stålblad, en smörjremsa med aloe vera, precisionstrimmer för svåråtkomliga ställen och en svängbar design för en jämn, nära och skonsam rakning. Det naturliga bambuhandtaget och en förpackning gjord av återvunnet material hjälper till att minska rakhyvelns miljöpåverkan. Varje förpackning innehåller en Original Bamboo Razor, plus två 5-blads Bulldog Original Steel Blades för en jämn och bekväm rakning.
 • Dorco Double Edge Safety Razor

  Dorco Double Edge Safety Razor
  Dorco Double Edge Safety Razor är en 2 delad säkerhetsrakhyvel tillverkad i plast. Den är lätt i handen och perfekt för nybörjare som vill ta ett första kliv till traditionell rakning. I förpackningen&hellip:
 • Parker Safety Razor Semi-Slant Satin Graphite 55SL-GR

  Parker Safety Razor Semi-Slant Satin Graphite 55SL-GR
  Parker Safety Razor Semi-Slant Satin Graphite 55SL-GR ä:r en "semi-slant" sä:kerhetshyvel som med sin lutande vinkel ger en stö:rre skä:ryta utan att den ger den aggresiva och hö:ga&hellip:
 • Yaqi Safety Razor Stand Matte Chrome

  Yaqi Safety Razor Stand Matte Chrome
  Yaqi Safety Razor Stand Matte Chrome är en liten och smidig hållare för din säkerhetshyvel i metall med kromad matt färg. DimensionerTotal höjd: 31mmBotten bredd: 34.6mmDiameter hål: 14mm Passar:&hellip:
 • Sample Pack DE-rakblad Medium 50 st

  Sample Pack DE-rakblad Medium 50 st
  Ett prova-på kit med 50 rakblad från 8 olika märken till säkerhetsrakhyvel.Värde 248 krInnehåll 5 x Derby Premium10 x Treet New5 x Euromax10 x Feather5 x Gillette Platinum5 x Rapira Plainum LUX5&hellip:
 • Dovo hållare för korta rakblad (svart)

  Dovo hållare för korta rakblad (svart)
  Svart hållare till Dovos shavette. Det givna alternativet om du vill unna dig en rakning med korta dubbelrakblad. OBS: Detta är hållaren som tidigare var röd. 
 • Feather Professional Pro Guard Straight Razor Blades 15-p

  Feather Professional Pro Guard Straight Razor Blades 15-p
  Feather Professional Guard Straight Razor Blades passar alla shavetter frå:n Feather. Det tunnaste rakbladet frå:n Feather som ger den mest komfortabla rakningen. Det har en Semicircular Guard&hellip:
 • Benjamin Barber Classic 3-piece Shaving Set Wood Fusion

  Benjamin Barber Classic 3-piece Shaving Set Wood Fusion
  Fusion Razor Shaving Set från Benjamin BarberDetta 3-delade rakset från Benjamin Barber har en högkvalitativ rakborste, stativ och Fusion Razor-skrapa, inspirerad av brittiskt arv. Setet har utvecklats&hellip:
 • Truefitt & Hill Wellington Säkerhetshyvel i Ebenholtsimitation och Krom

  Truefitt & Hill Wellington Säkerhetshyvel i Ebenholtsimitation och Krom
  Denna vackra och klassiska rakhyvel från Truefitt & Hill är tillverkad för hand i England, och skickligt sammansatt för att ge de absolut bästa rakegenskaperna och glid. Nattsvart Ebenholtsimitation gör denna hyvel till en prydnad för varje badrum, och rakningen med denna hyvel är fantastisk mot både kropp, själ och plånbok (jämför gärna priset på rakbladen nedan mot vad du brukar betala för Gillette).  Bladet byts genom att du skruvar på skaftet (på samma sätt som filmen visar här). Samtliga klassiskt dubbelsidiga rakblad passar till denna rakhyvel. Här hittar du ett resefodral till din säkerhetshyvel. Längd, skaft: 8 cm Total längd: 11,5 cm Bredd: 4,2 cm
 • Voskhod Teflon Coated Double Edge Razor Blades 5-p

  Voskhod Teflon Coated Double Edge Razor Blades 5-p
  Voskhod Teflon Coated Double Edge Razor Blade ä:r ett fö:ljsamt och fö:rlå:tande rakblad. Tillverkas i Ryssland.Skä:rpa MedelSvå:righetsnivå: Nybö:rjare och erfarnaAntal&hellip:
 • Giesen & Forsthoff Safety Razor Stainless Steel Open Comb T01354K

  Giesen & Forsthoff Safety Razor Stainless Steel Open Comb T01354K
  Giesen & Forsthoff Safety Razor Stainless Steel Open Comb ä:r en sä:kerhetshyvel tillverkad enligt klassisk modell med extra lå:ngt handtag. Formgjutet rakhuvud med "open comb" som ger en&hellip:
 • Parker Safety Razor Twist 76R

  Parker Safety Razor Twist 76R
  Parker Safety Razor Twist 76R ä:r en tungvikts sä:kerhetshyvel frå:n Parker som anvä:nder deras kä:nda "Twist-to-Open" huvud fö:r en nä:ra och komfortabel rakning. Vrid på:&hellip:
 • Beard Monkey Twistrazor Silver Ink One Razor Blade

  Beard Monkey Twistrazor Silver Ink One Razor Blade
  Rakhyvel med retro design som rakar nära och lämnar huden len och mjuk. Ett rakblad ingår.
 • Merkur 33C säkerhetshyvel (Safety razor)

  Merkur 33C säkerhetshyvel (Safety razor)
  Säkerhetshyvel av typen ”three-piece” från tyska Merkur i en modell som är en något lättare variant av 34C och med smalare handtag. Tillverkad i stål med handarbetad högglanspolerad kromfinish. Kraftig och pålitlig design av samma kvalitet som när Emil Hermes registrerade sitt varumärke Merkur år 1896 och som är byggd för att hålla hela livet. Perfekt för dig som vill ta steget från moderna flerbladshyvlar och raka dig på klassiskt vis. Resultatet blir en exceptionellt effektiv och hudnära men ändå skonsam rakning med mindre risk för irritation och rakfinnar. Till denna hyvel ska du använda dubbelsidiga rakblad. Ett dubbelblad varar upp till tre gånger så länge som vanliga rakblad med flerbladssystem som Mach3. Har du grov skäggväxt rekommenderas Derby eller Rijk, eller japanska Feather som är vassast. Ju vassare blad, ju lättare ska du vara på handen. Här hittar du ett resefodral till din säkerhetshyvel.  Ett Merkur Super Platinum rakblad ingår vid köpet av hyveln. Specifikationer:  Vikt: 56 g Längd: 8,3 cm Bredd: 4,1 cm Handtag diameter: 1,1 cm Så här använder du produkten:  För att sätta i blad skruvar du av huvudet så att det friläggs från handtaget och därefter separerar du ovan- och underdelen. Tänk på att placera underdelen med samma sida upp som den sitter i hyveln och lägg på dubbelbladet. Lägg sedan toppen ovanpå och skruva tillbaka huvudet på handtaget. Innan du rakar dig med en hyvel, se till att huden är fuktad och att porerna öppnat sig, förslagsvis genom att du först tar en dusch. Använd gärna en pre-shave och applicera därefter ett bra lödder från en rakkräm eller en raktvål som du jobbar upp med varmt vatten. Sträck ut huden med din fria hand så att huden är slät och luta sedan hyveln med en vinkel på cirka 30 grader mot din hud. Tryck inte utan låt istället huvudets tyngd och de vassa bladen göra jobbet när du för den över huden. Avsluta efteråt med en härlig after shave alternativt återfukta med en after shave balm. Skulle olyckan vara framme och ett smärre blodbad ett faktum? Oroa dig inte, med ett alunstift löser du problemet på ett par sekunder. Fukta toppen av stiftet, för försiktigt över såret och du slipper gå runt med pappersbitar i ansiktet! 
 • Perma Sharp Single Edge Razor Blades 1-p

  Perma Sharp Single Edge Razor Blades 1-p
  Perma Sharp Singel Edge Razor Blades är ett vasst högkvalitativt singelrakblad anpassat för shavetter/rakknivar. Passar de flesta shavetter. Tillverkas av P&G (Gillette) i Ryssland.Skärpa HögAntal&hellip:
 • Gillette 7 O'clock Sharp Edge Double Edge Razor Blades 5-p

  Gillette 7 O'clock Sharp Edge Double Edge Razor Blades 5-p
  Gillette 7 O'clock Sharp Edge Double Edge Razor Blades ä:r dubbelrakblad som hå:ller skä:rpan lä:nge. Passar alla sä:kerhetshyvlar. Tillverkas i Ryssland.Skä:rpaHö:gSvå:righetsnivå:ErfarnaAntal&hellip:
 • The Goodfellas Smile Luxury Safety Razor Impero Closed Comb

  The Goodfellas Smile Luxury Safety Razor Impero Closed Comb
  The Goodfellas Smile Luxury Safety Razor Impero Closed Comb ä:r en italiensk tillverkad sä:kerhetshyvel med "closed comb", huvudet ä:r gjort i hö:g kvalitativt zamak med satinfinish och&hellip:
 • Dovo Super Platinum Dubbelrakblad 10-pack

  Dovo Super Platinum Dubbelrakblad 10-pack
  Dubbelrakblad från tyska Dovo som passar alla säkerhetshyvlar samt shavetter som är gjorda för korta klingor! Bladet är gjort av rostfritt stål och är tillverkat i Tyskland (Fun fact: Det är samma tillverkare som gjorde de tidigare versionerna av Merkur-bladet).  SPECIFIKATIONER 10-pack dubbelrakblad
 • Astra Superior Stainless Double Edge Razor Blades 5-p

  Astra Superior Stainless Double Edge Razor Blades 5-p
  Astra Superior Stainless Double Edge Razor Blades ä:r ett vasst men fö:rlå:tande rakblad i rostfritt stå:l. Passar till alla vanliga DE-hyvlar och shavetter.Skä:rpa MedelSvå:righetsnivå:&hellip:
 • Feather MR3 Rakblad 5-pack

  Feather MR3 Rakblad 5-pack
  Feather MR3 rakblad i 5-pack till Feather MR3 Rakhyvel.  Notera att dessa blad inte passar till någon Gillettehyvel. Inte heller ska dessa blad förväxlas med Feathers dubbelrakblad som används till säkerhetshyvlar (safety razors). 
 • Treet New Steel Double Edge Razor Blades 10-p

  Treet New Steel Double Edge Razor Blades 10-p
  Treet New Steel Double Edge Razor Blades dubbelrakblad tillverkade i rostfritt stål och en specialbeläggning som ger en behaglig rakning. Passar alla rakhyvlar för dubbelrakblad. Tillverkade i Pakistan.Antal&hellip:
 • Merkur 39C Säkerhetshyvel Slant Bar (Lång)

  Merkur 39C Säkerhetshyvel Slant Bar (Lång)
  Merkur 39C Säkerhetshyvel Slant Bar är en något längre variant av Merkur Slant Bar, en vinklad rakhyvel som genom sin unika konstruktion ger en extremt slät och friktionsfri rakning. Vi rekommenderar inte denna som en nybörjarhyvel, men den passar utmärkt som en andra hyvel för dig som rakat med Merkur en längre tid och nu vill höja ribban en aning både vad gäller kvalitet och teknik. Den vinklade rakhyveln fungerar bäst med ett riktigt vasst rakblad. Vi rekommenderar Feather, det vassaste av dem alla. Kort film om hur du sätter i rakbladet i hyveln. Här hittar du ett resefodral till din säkerhetshyvel. Vikt: 111 g Längd: 99 mm Bredd: 41 mm Handtag diameter: 14 mm
 • Personna Platinum Double Edge Razor Blades 10-p

  Personna Platinum Double Edge Razor Blades 10-p
  Personna Platinum Double Edge Razor Blades ä:r dubbelrakblad ä:r tillverkade av svensk stå:l i Israel. Passar alla sä:kerhetshyvlar.Skä:rpaMediumSvå:righetsnivå:Nybö:rjare&hellip:
 • Razorock Eco Ufo Half Blades Safety Razor

  Razorock Eco Ufo Half Blades Safety Razor
  Razorock Eco Ufo Half Blades Safety Razor ä:r en rakhyvel som ä:r framtagen till perfektion genom CNC maskintillverkning. Den ä:r helt tillverkad i avjonizerad aluminium och designad fö:r&hellip:
 • Feather MR3 Rakblad

  Feather MR3 Rakblad
  Feather MR3 är de bästa rakbladen och den matchar de bästa triple-bladen på marknaden.Egenskaper- Bladen har tre vassa eggar / blad med lång hållbarhet.- Insatserna gör att bladen är lättare att&hellip:
 • Parker Safety Razor 89R

  Parker Safety Razor 89R
  Parker Safety Razor 89R ä:r gjord i mä:ssing och har en klassisk kä:nsla med en modern look. Hyveln har ett 3-delat huvud som hå:ller bladet ordentligt på: plats. Sä:kerhetshyveln&hellip:
 • Feather Luxury Safety Razor with Stand

  Feather Luxury Safety Razor with Stand
  Feather Luxury Safety Razor ä:r ett set med en safety razor och en fot. Fö:rpackad i en lyxig kartong. Rakhyveln ä:r i borstat, rostfritt stå:l av hö:gsta kvalitet. Ergonomisk utformad&hellip:
 • Lord Saloon Super Stainless Single Edge Razor Blades 100-p

  Lord Saloon Super Stainless Single Edge Razor Blades 100-p
  Lord Saloon Super Stainless Single Edge Razor Blades ä:r ett halvt "dubbelrakblad" som passar i de flesta shavetter/rakknivarSkä:rpa medelSvå:righetsnivå: Nybö:rjare och erfarnaAntal&hellip:
 • Parker Safety Razor 24C - Open Comb

  Parker Safety Razor 24C - Open Comb
  Parker Safety Razor 24C - Open Comb ä:r en 3-delad sä:kerhetsrakhyvel med ö:ppen kam. Hyveln passar bå:de fö:r nybö:rjaren och den mer erfarna vå:trakaren.Lä:ngd9,5 cmVikt97&hellip:
 • Sailor's 3-delars Rakset med säkerhetshyvel och syntetborste

  Sailor's 3-delars Rakset med säkerhetshyvel och syntetborste
  Elegant och gediget rakset i snygg design med säkerhetshyvel och hängande borste med syntetborst i krom och svart resinplast. OBS: Inga rakblad medföljer. Till denna hyvel använder du dubbelrakblad.  Setet innehåller: Rakställ Rakborste Syntet Säkerhetshyvel
 • Parker Safety Razor Twist 29L

  Parker Safety Razor Twist 29L
  Parker Safety Razor Twist 29L ä:r en unisex rakhyvel med Butterflyö:ppning speciellt framtagen fö:r dig som fö:redrar att anvä:nda en sä:kerhetsrakhyvel istä:llet fö:r engå:ngshyvlar&hellip:
 • Merkur 46C Reserakhyvel Säkerhetshyvel

  Merkur 46C Reserakhyvel Säkerhetshyvel
  Merkur 46C Reserakhyvel är en säkerhetshyvel i elegant modell. Handtaget är i matt satinfinish och hyvelhuvudet är i polerad krom. Kommer i ett elegant, svart läderetui  Till denna hyvel använder du dubbelsidiga rakblad. Ett paket Merkur Super Platinum dubbelrakblad medföljer. Skaftet mäter 8 cm i hopskruvat tillstånd
 • Treet Platinum Super Stainless Double Edge Razor Blades 5-p

  Treet Platinum Super Stainless Double Edge Razor Blades 5-p
  Treet Platinum Super Stainless Double Edge Razor Blades ä:r platinaplä:terade dubbelrakblad i rostfritt stå:l. Passar alla rakhyvlar fö:r dubbelrakblad.Antal blad10 st
 • Yaqi Safety Razor Midas Matte Gold With Gift Box

  Yaqi Safety Razor Midas Matte Gold With Gift Box
  Yaqi Safety Razor Midas Matte Gold With Gift Box är en säkerhetshyvel i slimmad design och kommer i en presentabel gåvobox. Denna säkerhetshyvel har en closed comb topp som ger en mild men effektiv&hellip:
 • Feather Stainless Steel Luxury Safety Razor Wood Handle

  Feather Stainless Steel Luxury Safety Razor Wood Handle
  Feather Stainless Steel Luxury Safety Razor Wood Handle ä:r ett exklusivt set med en safety razor och ett stä:ll. :Rakhyveln ä:r i borstat, rostfritt stå:l av hö:gsta kvalitet.&hellip:
 • Shark Saloon Super Stainless Single Edge Razor Blades 100-p

  Shark Saloon Super Stainless Single Edge Razor Blades 100-p
  Shark Saloon Super Stainless Single Edge Razor Blades ä:r ett singeleggat rakblad fö:r att anvä:ndas med shavetter/rakknivar.Skä:rpa MedelSvå:righetsnivå: Nybö:rjare och erfarnaAntal&hellip:
 • Feather Luxury Säkerhetshyvel AS-D2S med ställ

  Feather Luxury Säkerhetshyvel AS-D2S med ställ
  Ett smidigt och praktiskt rakset från Feather som innehåller den klassiske AS-D2S säkerhetshyveln och ett ställ. Hyveln är ergonomiskt utvecklat för att ligga bra i handen. Det praktiska stället är gjort i rostfritt stål i stilren enkel design. Så låter hyveln med ett Feather DE-blad: Your browser does not support the audio element. Användning: Skruva på handtaget för att byta rakblad  Utformad för Feathers DE-blad men passar för alla dubbelrakblad I setet medföljer: - 1 Säkerhetshyvel - 1 Fot/ställ - 2 Feather Dubbelsidiga-rakblad
 • Merkur rakblad i 10-pack till Mustasch- och Ögonbrynshyvel

  Merkur rakblad i 10-pack till Mustasch- och Ögonbrynshyvel
  Speciellt utformade dubbelrakblad i 10-pack till Merkur Mustasch- och Ögonbrynshyvel. Tillverkade i högklassigt stål.
 • Merkur Säkerhetshyvel Progress

  Merkur Säkerhetshyvel Progress
  Ställbar säkerhetshyvel från tyska Merkur. Tack vare det justerbara systemet kan man ställa vinkeln på rakbladshuvudet i fem olika nivåer. Tillverkad i stål med handarbetad högglanspolerad kromfinish. Kraftig och pålitlig design gjord för att användas hela livet. Denna hyvel är en av de produkter som genomgående fått allra högst kundbetyg i Gents sortiment. Den har alla de kvaliteter som tillkommer en Merkurhyvel (fantastisk rakning, billiga rakblad, gediget hantverk) och ger en utomordentligt nära och fin rakning. Gents rekommenderar denna produkt för att: Denna hyvel är en av de produkter som genomgående fått allra högst kundbetyg i Gents sortiment. Den har alla de kvaliteter som tillkommer en Merkurhyvel (fantastisk rakning, billiga rakblad, gediget hantverk) och den är dessutom ställbar. Hyveln ger en utomordentligt nära och fin rakning. Till denna hyvel ska du använda dubbelsidiga rakblad. Ett dubbelblad varar upp till tre gånger så länge som vanliga rakblad med flerbladssystem som Mach3. Har du grov skäggväxt rekommenderas Derby eller Rijk, eller japanska Feather som är vassast. Ju vassare blad, ju lättare ska du vara på handen. Här hittar du ett resefodral till din säkerhetshyvel.  Specifikationer: Vikt: 91 gram Längd: 8,9 cm Bredd: 4,1 cm Handtag diameter: 1,4 cm Så här använder du produkten: För att sätta i blad skruvar du i botten på handtaget, varefter huvudets topp åker upp som du därefter plockar av. Bottenplattan är fastmonterad i skaftet vilket gör hanteringen enkel och smidig. Efter att du placerat bladet på bottenplattan trär du på toppen och skruvar på skaftet i andra riktningen. Innan du rakar dig med en hyvel, se till att huden är fuktad och att porerna öppnat sig, förslagsvis genom att du först tar en dusch. Använd gärna en pre-shave och applicera därefter ett bra lödder från en rakkräm eller en raktvål som du jobbar upp med varmt vatten. Sträck ut huden med din fria hand så att huden är slät och luta sedan hyveln med en vinkel på cirka 30 grader mot din hud. Tryck inte utan låt istället huvudets tyngd och de vassa bladen göra jobbet när du för den över huden. Avsluta efteråt med en härlig after shave alternativt återfukta med en after shave balm. Skulle olyckan vara framme och ett smärre blodbad ett faktum? Oroa dig inte, med ett alunstift löser du problemet på ett par sekunder. Fukta toppen av stiftet, för försiktigt över såret och du slipper gå runt med pappersbitar i ansiktet! 
 • Feather Dubbelrakblad 10-pack (20 st.)

  Feather Dubbelrakblad 10-pack (20 st.)
  Storpack skarpa rakblad för den traditionella säkerhetshyveln (safety razor) från japanska Feather. Tillverkade i rostfritt stål med platinum-coating för bästa hållbarhet. Passar till alla säkerhetshyvlar, t.ex. Merkur. Används även till shavetter avsedda för korta rakblad, och knäcks då först försiktigt på mitten. Den här produkten innehåller 20 st 10-pack Feather dubbelrakblad. Priset ger dig 20 st 10-pack för priset av 18 st 10-pack. Gents rekommenderar denna produkt för att: Dessa japanska rakblad är de vassaste som finns att tillgå på marknaden, trots det kostar de inte mer än andra rakblad. Det tycker vi gör Feather värda en rekommendation.
 • Merkur 34C säkerhetshyvel (Safety razor)

  Merkur 34C säkerhetshyvel (Safety razor)
  Säkerhetshyvel av typen ”two-piece” från tyska Merkur i modell 34C, ibland även kallad HD. Handtaget är i mässing och huvudet i zink med handarbetad högglanspolerad kromfinish. Den här modellen har ett kortare handtag än 38C, vilket gör den lätt och portabel samt praktisk för nybörjaren som vill ta steget från moderna flerbladshyvlar och raka dig på klassiskt vis. Resultatet blir en exceptionellt effektiv och hudnära men ändå skonsam rakning med mindre risk för irritation och rakfinnar. Kraftig och pålitlig design av samma kvalitet som när Emil Hermes registrerade sitt varumärke Merkur år 1896 och som är byggd för att hålla hela livet.  Till denna hyvel ska du använda dubbelsidiga rakblad. Ett dubbelblad varar upp till tre gånger så länge som vanliga rakblad med flerbladssystem som Mach3. Ett Merkur Super Platinium rakblad ingår vid köpet av hyveln. Har du grov skäggväxt rekommenderas Derby eller Rijk, eller japanska Feather som är vassast. Ju vassare blad, ju lättare ska du vara på handen. Kort film om hur du sätter i rakbladet i hyveln. Specifikationer Vikt: 78 g Längd: 8,3 cm Bredd: 4,1 cm Handtag diameter: 1,3 cm Så här använder du produkten För att sätta i blad skruvar du i botten på handtaget, varefter huvudets topp åker upp som du därefter plockar av. Bottenplattan är fastmonterad i skaftet vilket gör hanteringen enkel och smidig. Efter att du placerat bladet på bottenplattan trär du på toppen och skruvar på skaftet i andra riktningen. Innan du rakar dig med en hyvel, se till att huden är fuktad och att porerna öppnat sig, förslagsvis genom att du först tar en dusch. Använd gärna en pre-shave och applicera därefter ett bra lödder från en rakkräm eller en raktvål som du jobbar upp med varmt vatten. Sträck ut huden med din fria hand så att huden är slät och luta sedan hyveln med en vinkel på cirka 30 grader mot din hud. Tryck inte utan låt istället huvudets tyngd och de vassa bladen göra jobbet när du för den över huden. Avsluta efteråt med en härlig after shave alternativt återfukta med en after shave balm. Skulle olyckan vara framme och ett smärre blodbad ett faktum? Oroa dig inte, med ett alunstift löser du problemet på ett par sekunder. Fukta toppen av stiftet, för försiktigt över såret och du slipper gå runt med pappersbitar i ansiktet!  Klicka här för att få hjälp av en ledig butikssäljare! Länken fungerar bara under butikernas öppettider. 
 • The Shave Factory Adjustable Safety Razor with Stand

  The Shave Factory Adjustable Safety Razor with Stand
  The Shave Factory Adjustable Safety Razor är en säkerhetshyvel med justerbar skärpa. Den kan ställas in på skärpa 0,5 till 6, där 0,5 är mild och 6 är aggressiv. Praktiskt ställ för rakhyveln&hellip:
 • Percy Nobleman Safety Razor

  Percy Nobleman Safety Razor
  Percy Nobleman Safety Razor ä:r en klassisk sä:kerhetshyvel i snygg design. Handtag i mä:ssing med kroplä:tering med svart akryldetalj. Skä:rhuvud closed comb med zinklegering. Bra&hellip:
 • Feather Double Edge Razor Blades 10-p

  Feather Double Edge Razor Blades 10-p
  Feather Hi-Stainless Platinum Coated DE-rakblad är ett tunt, hållbart och mycket vasst dubbelrakblad som används till en dubbelbladshyvel (Safety Razor). Tillverkad i Japan.Innehåll10 st
 • Gillette Fusion5 Barberblade

  Gillette Fusion5 Barberblade
  Fusion5 barberbladeVil du gerne have en tæt og glat barbering, er Gillette Fusion5 Barberblade det perfekte valg for dig. Barberbladene fjerner effektivt men skånsomt dine skæghår, så du efterlades&hellip:
 • Perma Sharp Double Edge Razor Blades 5-p

  Perma Sharp Double Edge Razor Blades 5-p
  Perma Sharp Double Edge Razor BladesSkä:rpa xxxSvå:righetsnivå: xxxAntal blad 5 st

Olika typer av rakhyvlar

Det finns två olika huvudtyper av rakhyvlar som du bör känna till. Dels har vi de som Gillette så framgångsrikt fått ut på marknaden. Rakhyvlarna med dubbel-, trippel och flerbladsystem som de kallar för Mach3 och Fusion.

Vill man ha en mer klassisk rakning och som ger en mer nära rakning kan man kolla in så kallade säkerhetshyvlar (safety razor) som en del tycker ser ut som gammeldags rakhyvel. Det som är bra med den typen av hyvel är att man kan byta rakblad när det börjar bli slött.

Ett annat klassiskt sätt att raka sig på är med rakkniv. En sådan måste man dock underhålla med slipning och strigling. Ett mellanting är shavette, en typ av rakkniv med utbytbara knivblad.

En speciell typ av rakhyvel för resande är den lilla reserakhyveln. Den är anpassad för att ta så lite plats som möjligt och bör kompletteras med fodral om det inte redan ingår i köpet.