Rakhyvlar för män

För att kunna raka sig på bästa sätt och effektivt behöver man något som är tillräckligt vasst. En bra rakhyvel är grunden till en nära rakning både för män som rakar sig i ansiktet och kvinnor som rakar benen. Rakhyvlar kan man köpa i de allra flesta dagligvarubutiker men kvalitén och priset kan i många fall vara fel. Ofta är det billigare att köpa sina hyvlar på nätet.

Kategorier inom rakhyvlar: Säkerhetshyvlar | Dubbelsidiga rakblad | Rakblad | Rakhyvlar för huvud

Populärt inom rakhyvlar

 • Razorock Satin Silver Hawk Safety Razor Single-Edge V2

  Razorock Satin Silver Hawk Safety Razor Single-Edge V2
  Razorock Satin Silver Hawk Safety Razor Single-Edge V2 :ä:r en single-edge rakhyvel som ä:r i 6061 aluminium och har en satin finish i silver. Denna rakhyveln ä:r tillverkad i en CNC maskin&hellip:
 • Darko - Exkusiv säkerhetshyvel

  Darko - Exkusiv säkerhetshyvel
  Exklusiv säkerhetshyvel från Mondial En klassisk säkerhethyvel som är helt handgjord för att säkerställa att vart exemplar är perfekt. Handtaget är gjort i svart harts är av klassiskt snitt och&hellip:
 • Bulldog Original Steel Blades

  Bulldog Original Steel Blades
  Bulldog Original Steel Blades är ett 4-pack med femblads rakblad till Bulldog Original Bamboo Razor som är en kvalitetsrakhyvel i bambu från experterna inom hudvård. Rakhyveln har fem härdade stålblad, en smörjremsa med aloe vera, precisionstrimmer för svåråtkomliga ställen och en svängbar design för en jämn, nära och skonsam rakning. Lättöppnad förpackning i återvunnet material.
 • Yaqi Safety Razor Stand Matte Chrome

  Yaqi Safety Razor Stand Matte Chrome
  Yaqi Safety Razor Stand Matte Chrome är en liten och smidig hållare för din säkerhetshyvel i metall med kromad matt färg. DimensionerTotal höjd: 31mmBotten bredd: 34.6mmDiameter hål: 14mm Passar:&hellip:

Fler tips på rakhyvlar

 • Layrite Cement Clay

  Layrite Cement Clay
 • Gillette 7 O'clock Sharp Edge Double Edge Razor Blades 5-p

  Gillette 7 O'clock Sharp Edge Double Edge Razor Blades 5-p
  Gillette 7 O'clock Sharp Edge Double Edge Razor Blades ä:r dubbelrakblad som hå:ller skä:rpan lä:nge. Passar alla sä:kerhetshyvlar. Tillverkas i Ryssland.Skä:rpaHö:gSvå:righetsnivå:ErfarnaAntal&hellip:
 • Antiga Barbearia Principe Real Safety Razor

  Antiga Barbearia Principe Real Safety Razor
  Antiga Barbearia Principe Real Safety Razor ä:r en klassisk 3-delad sä:kerhetsrakhyvel frå:n portugisiska Antiga Barbearia. Rakhyveln har ett grö:nt handtag i Principe Real-mö:nstret.&hellip:
 • Jaguar Pre Style Relax 5,5 Urtunningssax

  Jaguar Pre Style Relax 5,5 Urtunningssax
 • Kent - Style Professionell kam m. handtag

  Kent - Style Professionell kam m. handtag
 • Dovo hållare för korta rakblad (transparent)

  Dovo hållare för korta rakblad (transparent)
  Transparent hållare till Dovos shavette. Det givna alternativet om du vill unna dig en rakning med korta dubbelrakblad. OBS: Detta är hållaren som tidigare var röd. 
 • Horn - Exkusiv säkerhetshyvel

  Horn - Exkusiv säkerhetshyvel
  Säkerhetshyvel från Mondial Med sitt hornliknande hadtag i harts ger säkerhetshyveln från Italienska Mindial den rätta känslan i ditt badrum, en stilren och klassisk detalj som är skön att arbeta&hellip:
 • Tondeo Comfort Safe Razor Blades 10-p

  Tondeo Comfort Safe Razor Blades 10-p
  Tondeo Comfort Safe Razor Blades ä:r rakblad som passar Tondeo Comfort Cut. Tillverkade i rostfritt stå:l med tre bladö:verdrag fö:r hå:llbarhet och bä:ttre glidyta, bland annat&hellip:
 • Feather Luxury Safety Razor

  Feather Luxury Safety Razor
  Exklusiv Safety Razor i borstat, rostfritt stå:l. Ergonomisk utformad fö:r att ligga bra i handen. Det medfö:ljer ett 5-pack Feather Hi Stainless Steel Platnium Coated Blades, tillverkade&hellip:
 • Percy Nobleman Safety Razor

  Percy Nobleman Safety Razor
  Percy Nobleman Safety Razor ä:r en klassisk sä:kerhetshyvel i snygg design. Handtag i mä:ssing med kroplä:tering med svart akryldetalj. Skä:rhuvud closed comb med zinklegering. Bra&hellip:
 • Giesen & Forsthoff Butterfly Safety Razor Brushed Chrome

  Giesen & Forsthoff Butterfly Safety Razor Brushed Chrome
  Giesen & Forsthoff Butterfly Safety Razor Brushed Chrome ä:r en klassisk sä:kerhetshyvel med butterfly-ö:ppning. Den gö:r det enkelt att byta rakblad. Tillverkad i mä:ssing med en matt&hellip:
 • Merkur Super Platinum Double Edge Razor Blades 10-p

  Merkur Super Platinum Double Edge Razor Blades 10-p
  Merkur Super Platinum Double Edge Razor Blades 10-p ä:r dubbelrakblad som passar alla traditionella sä:kerhetshyvlar (Safety razor), samt shavetter avsedda fö:r korta rakblad (delas då:&hellip:
 • Parker Safety Razor Twist 66R

  Parker Safety Razor Twist 66R
  Parker Safety Razor Twist 66R ä:r en tungviktare bland sä:kerhetsrakhyvlar och har butterfly-ö:ppning fö:r bladet, vilket innebä:r att man skruvar frå:n botten på: handtaget&hellip:
 • Recipe for men Ultra Sensitive Shaving Foam

  Recipe for men Ultra Sensitive Shaving Foam
 • Dorco Platinum ST301 Double Edge Razor Blades 10-p

  Dorco Platinum ST301 Double Edge Razor Blades 10-p
  Dorco Platinum ST301 dubbelrakblad har ett ö:verdrag av platinum. Dorco ä:r ett Koreanskt rakblad som passar alla sä:kerhetsrakhyvlar samt de flesta shavetter.Tillverkas i Vietnam.Skä:rpa&hellip:
 • Parker Safety Razor Black 111-B

  Parker Safety Razor Black 111-B
  Parker Safety Razor Black 111-B ä:r en tre-delad sä:kerhetshyvel som på:minner om de klassiska rakhyvlar som anvä:ndes i England fö:r må:nga å:r sedan. Med sin hö:ga&hellip:
 • Wilkinson Sword Double Edge Razor Blades 5-p

  Wilkinson Sword Double Edge Razor Blades 5-p
  Wilkinson Sword Double Edge Razor Blades ä:r dubbelrakblad tillverkade i Tyskland. Passar alla sä:kerhetshyvlar.Skä:rpaHö:gSvå:righetsnivå:ErfarnaAntal blad5 st
 • D.R. Harris & Co. Therapeutic Shampoo

  D.R. Harris & Co. Therapeutic Shampoo
 • Parker Premium Double Edge Razor Blades 5-pack

  Parker Premium Double Edge Razor Blades 5-pack
  Parker Premium Double Edge Razor Blades ä:r precisionsslipade rakblad med ett ö:verdrag av Platinum-Tungsten-Chromium Polymer.Antal1 paket innehå:llander 5 st rakblad
 • Giesen & Forsthoff Safety Razor Stainless Steel Open Comb T01354K

  Giesen & Forsthoff Safety Razor Stainless Steel Open Comb T01354K
  Giesen & Forsthoff Safety Razor Stainless Steel Open Comb ä:r en sä:kerhetshyvel tillverkad enligt klassisk modell med extra lå:ngt handtag. Formgjutet rakhuvud med "open comb" som ger en&hellip:
 • Remington HC4250 QuickCut Hårtrimmer

  Remington HC4250 QuickCut Hårtrimmer
 • Merkur 42C Säkerhetshyvel

  Merkur 42C Säkerhetshyvel
  Säkerhetshyvel av typen ”three-piece” från tyska Merkur tillverkad i stål med handarbetad högglanspolerad kromfinish. Kraftig och pålitlig design av samma kvalitet som när Emil Hermes registrerade sitt varumärke Merkur år 1896 och som är byggd för att hålla hela livet.   Den här hyveln har ett vackert Art Deco-inspirerat mönster på handtaget som ger den där lilla extra retrokänslan. För dig som vill ta steget från moderna flerbladshyvlar och raka dig på klassiskt vis. Resultatet blir en exceptionellt effektiv och hudnära men ändå skonsam rakning med mindre risk för irritation och rakfinnar. Till denna hyvel ska du använda dubbelsidiga rakblad. Ett dubbelblad varar upp till tre gånger så länge som vanliga rakblad med flerbladssystem som Mach3. Har du grov skäggväxt rekommenderas Derby eller Rijk, eller japanska Feather som är vassast. Ju vassare blad, ju lättare ska du vara på handen. Ett Merkur Super Platinum rakblad ingår vid köpet av hyveln. Här hittar du ett resefodral till din säkerhetshyvel.  Specifikationer:  Vikt: 34 g Längd: 8,1 cm Bredd: 4,1 cm Handtag diameter: 1,3 cm Så här använder du produkten: För att sätta i blad skruvar du av huvudet så att det friläggs från handtaget och därefter separerar du ovan- och underdelen. Lägg sedan toppen ovanpå och skruva tillbaka huvudet på handtaget. Tänk på att det sitter ett vasst blad som sticker ut på båda sidor om huvudet när du skruvar tillbaka denna på skaftet. OBS! Var noga med att inte vända huvudets underdel upp och ner när du tar isär hyveln och lägger på bladet, eftersom det då inte blir någon skäreffekt. De räfflade kanterna ska vara uppåt.  Innan du rakar dig med en hyvel, se till att huden är fuktad och att porerna öppnat sig, förslagsvis genom att du först tar en dusch. Använd gärna en pre-shave och applicera därefter ett bra lödder från en rakkräm eller en raktvål som du jobbar upp med varmt vatten. Sträck ut huden med din fria hand så att huden är slät och luta sedan hyveln med en vinkel på cirka 30 grader mot din hud. Tryck inte utan låt istället huvudets tyngd och de vassa bladen göra jobbet när du för den över huden. Avsluta efteråt med en härlig after shave alternativt återfukta med en after shave balm. Skulle olyckan vara framme och ett smärre blodbad ett faktum? Oroa dig inte, med ett alunstift löser du problemet på ett par sekunder. Fukta toppen av stiftet, för försiktigt över såret och du slipper gå runt med pappersbitar i ansiktet! 
 • Wilkinson Sword Intuition Dry Skin Rakblad

  Wilkinson Sword Intuition Dry Skin Rakblad
 • The Goodfellas Smile Luxury Safety Razor Impero Open Comb

  The Goodfellas Smile Luxury Safety Razor Impero Open Comb
  The Goodfellas Smile Luxury Safety Razor Impero Open Comb ä:r en italiensk tillverkad sä:kerhetshyvel med "open comb", huvudet ä:r gjort i hö:g kvalitativt zamak med satinfinish och hantaget&hellip:
 • Parker Variant Adjustable Safety Razor Graphite VAR GR

  Parker Variant Adjustable Safety Razor Graphite VAR GR
  Parker Variant Adjustable Safety Razor Graphite VAR GR ä:r en funktionell sä:kerhetshyvel fö:r nybö:rjaren men ä:ven vå:trakningsexperten. Denna sä:kerhetshyveln gå:r&hellip:
 • Dorco Titan Double Edge Razor Blades 10-p

  Dorco Titan Double Edge Razor Blades 10-p
  Dorco Titan dubbelrakblad har ett ö:verdrag av Teflon. Dorco ä:r ett Koreanskt rakblad som passar alla sä:kerhetsrakhyvlar samt de flesta shavetter.Tillverkas i Vietnam.Skä:rpa Medium/hö:g&hellip:
 • Giesen & Forsthoff Vintage Edition Safety Razor Walnut

  Giesen & Forsthoff Vintage Edition Safety Razor Walnut
  Giesen & Forsthoff Vintage Edition Safety Razor Walnut ä:r en exklusiv sä:kerhetshyvel frå:n Vintagekollektionen. Hantillverkad och designad traditionsenligt. Formgjuten zinkplä:tering&hellip:
 • Dorco Platinum ST300 Double Edge Razor Blades 10-p

  Dorco Platinum ST300 Double Edge Razor Blades 10-p
  Dorco Platinum dubbelrakblad har ett ö:verdrag av platinum. Dorco ä:r ett Koreanskt rakblad som passar alla sä:kerhetsrakhyvlar samt de flesta shavetter.Tillverkas i Vietnam.Skä:rpa MediumSvå:righetsnivå:&hellip:
 • Feather Stainless Steel Luxury Safety Razor Wood Handle

  Feather Stainless Steel Luxury Safety Razor Wood Handle
  Feather Stainless Steel Luxury Safety Razor Wood Handle ä:r ett exklusivt set med en safety razor och ett stä:ll. :Rakhyveln ä:r i borstat, rostfritt stå:l av hö:gsta kvalitet.&hellip:
 • Parker Safety Razor Twist 86R

  Parker Safety Razor Twist 86R
  Parker Safety Razor Twist 86R ä:r en den lä:ttaste sä:kerhetshyveln frå:n Parker. Den anvä:nder deras kä:nda "Twist-to-Open" huvud fö:r en nä:ra och komfortabel rakning.&hellip:
 • Parker Safety Razor 24C - Open Comb

  Parker Safety Razor 24C - Open Comb
  Parker Safety Razor 24C - Open Comb ä:r en 3-delad sä:kerhetsrakhyvel med ö:ppen kam. Hyveln passar bå:de fö:r nybö:rjaren och den mer erfarna vå:trakaren.Lä:ngd9,5 cmVikt97&hellip:
 • Nõberu Saftey Razor

  Nõberu Saftey Razor
  Nõberu of Sweden Safety Razor -R77. Det här är Nõberu of Swedens klassiska säkerhetshyvel, tillverkad med stor omsorg och av marknadsledande producenter i Tyskland. Hyveln har en behaglig vikt och ligger bra i handen vid hantering. Den är snyggt kromad och har potential till att bli en badrumsfavorit i många år framöver. Varje hyvel kommer med ett rakblad från Solingen Timor.
 • Sailor's Säkerhetshyvel 98R

  Sailor's Säkerhetshyvel 98R
  En stilren och enkel säkerhetshyvel som passar utmärkt för dig som är nybörjare eller som letar efter en prisvärd våtrakning utan att tumma på resultatet. Det räfflade handtaget ger ett bra grepp även för blöta fingrar och den rejäla tyngden ligger skönt i handen. Så låter hyveln med ett RIJK-blad: Your browser does not support the audio element. Till denna hyvel använder du dubbelsidiga rakblad, dock medföljer det inga blad vid köp av hyveln. För att sätta i blad skruvar du av huvudet så att det friläggs från handtaget och därefter separerar du ovan- och underdelen. Lägg sedan toppen ovanpå och skruva tillbaka huvudet på handtaget. Tänk på att det sitter ett vasst blad som sticker ut på båda sidor om huvudet när du skruvar tillbaka denna på skaftet. OBS! Var noga med att inte vända huvudets underdel upp och ner när du tar isär hyveln och lägger på bladet, eftersom det då inte blir någon skäreffekt. De räfflade kanterna ska vara uppåt. Kort film om hur du sätter i rakbladet i hyveln. Här hittar du ett resefodral till din säkerhetshyvel SPECIFIKATIONER Vikt: 88 gram Längd: 100 mm Bredd: 41 mm Handtag diameter: 12 mm
 • HeadBlade HB4 4-pack Rakblad

  HeadBlade HB4 4-pack Rakblad
  Fyrablads-rakblad i 4-pack följer orginalt med HeadBlade ATX-hyveln men kan med hjälp av medföljande adapter användas med alla HeadBlades hyvlar. Varje rakblad har fyra blad. Innehåller 4 stycken rakblad och 1 adapter (plast). En adaptor varar i 6-12 månader beroende på vilket tryck de ustätts för. Det är enkelt att byta rakblad, manual medföljer. OBS! Dessa blad passar inte till Gillette Mach3.
 • Sailor's Säkerhetshyvel Butterfly – Krom Finish 99R

  Sailor's Säkerhetshyvel Butterfly – Krom Finish 99R
  En enkel säkerhetshyvel av en så kallad butterfly-modell. Likt fjärilsvingar öppnar sig huvudet då du skruvar på hyvelns bottendel varpå isättningen av nytt blad går snabbt och smidigt. Genom att skruva tillbaka bottendelen sluter sig huvudet kring bladet och du kan sedan låta rakningen fortlöpa som vanligt. Det räfflade handtaget ger ett bra grepp även för blöta och hala fingrar. Så låter hyveln med ett Derby rakblad: Your browser does not support the audio element. Till denna hyvel använder du dubbelsidiga rakblad, dock medföljer det inga blad vid köp av hyveln. Kort film om hur du sätter i rakbladet i hyveln. Här hittar du ett resefodral till din säkerhetshyvel. Huvud: Stängd kam, butterfly-modell Specifikationer: Vikt: 100 gram Längd: 110 mm Bredd: 41 mm Handtag diameter: 12 mm
 • Parker Safety Razor White 111-W

  Parker Safety Razor White 111-W
  Parker Safety Razor White 111-W är en tre-delad säkerhetshyvel som påminner om de klassiska rakhyvlar som användes i England för många år sedan. Med sin höga kvalitet och tidlösa design både&hellip:
 • Giesen & Forsthoff Safety Razor Stainless Steel

  Giesen & Forsthoff Safety Razor Stainless Steel
  Giesen & Forsthoff Safety Razor Stainless Steel ä:r en sä:kerhetshyvel tillverkad enligt klassisk modell med extra lå:ngt handtag. Formgjutet rakhuvud med "closed comb". Handtag i solid rostfritt&hellip:
 • Gordon D412 DE Safety Razor

  Gordon D412 DE Safety Razor
 • Sebastian SEB MAN The Dandy Pomade

  Sebastian SEB MAN The Dandy Pomade
 • Treet Falcon Carbon Steel Double Edge Razor Blades 10-p

  Treet Falcon Carbon Steel Double Edge Razor Blades 10-p
  Treet Falcon Carbon Steel Double Edge Razor Blades är dubbelrakblad i elektropläterad karbonstål med teflonbeläggning. Passar alla rakhyvlar för dubbelrakblad. Tillverkade i Pakistan.Antal blad10&hellip:
 • Dick Johnson Original Chinese Razor Blades 50pcs Super Sharp

  Dick Johnson Original Chinese Razor Blades 50pcs Super Sharp
  Dick Johnson Original Chinese Razor Blades 50pcs Super Sharp ä:r 50st DE-rakblad med hö:g skä:rpa. Att Dick Johnson gö:r saker som ä:r utö:ver det vanliga ä:r inget som fö:rvå:nar,&hellip:
 • Sailor's Dubbelrakblad - 5-pack

  Sailor's Dubbelrakblad - 5-pack
  Ett tåligt och skarpt dubbelrakblad från Sailor's, som upplevs vara både milt och effektivt på samma gång! Tillverkat av svenskt, rostfritt stål och passar till alla säkerhetshyvlar samt shavetter avsedda för korta blad, om de först försiktigt knäcks på mitten.  Rakbladen skulle kunna jämföras med Derbys gröna dubbelrakblad, men är till syvende och sist en högst subjektiv smaksak. Helt enkelt ett blad som måste provas! Längd: 43 mm Bredd: 22 mm Tjocklek: 0,10 mm  Så byter du rakblad.
 • Shark Saloon Super Stainless Single Edge Razor Blades 1-p

  Shark Saloon Super Stainless Single Edge Razor Blades 1-p
  Shark Saloon Super Stainless Single Edge Razor Blades är ett singeleggat rakblad för att användas med shavetter/rakknivar.Skärpa MedelSvårighetsnivå Nybörjare och erfarnaAntal blad 1 st
 • Treet Classic Double Edge Razor Blades 10-p

  Treet Classic Double Edge Razor Blades 10-p
  Treet Classic Double Edge Razor Blades är platinapläterade dubbelrakblad i rostfritt stål. Passar alla rakhyvlar för dubbelrakblad. Tillverkade i Pakistan.Antal blad10 st
 • Derby Premium Single Edge Razor Blades 100-p

  Derby Premium Single Edge Razor Blades 100-p
  Derby Premium Single Edge Razor Bladesä:r ett halvt dubbelrakblad anpassat fö:r shavetter och anvä:nds professionellt av barberare. Passar de flesta shavetter. Tillverkat i Turkiet.Skä:rpaMedium/hö:gAntal&hellip:
 • Parker Safety Razor Twist 29L

  Parker Safety Razor Twist 29L
  Parker Safety Razor Twist 29L ä:r en unisex rakhyvel med Butterflyö:ppning speciellt framtagen fö:r dig som fö:redrar att anvä:nda en sä:kerhetsrakhyvel istä:llet fö:r engå:ngshyvlar&hellip:
 • TRX2 Bio-Active Conditioner Travel Size

  TRX2 Bio-Active Conditioner Travel Size
 • Feather Double Edge Razor Blades 5-p

  Feather Double Edge Razor Blades 5-p
  Feathers DE-blad är ett tunt, hållbart och mycket vasst dubbelrakblad som används till en dubbelbladshyvel (Safety Razor). Tillverkad i Japan.Innehå:ll 5 st Feather Hi-Stainless Platinum Coated&hellip:

Olika typer av rakhyvlar

Det finns två olika huvudtyper av rakhyvlar som du bör känna till. Dels har vi de som Gillette så framgångsrikt fått ut på marknaden. Rakhyvlarna med dubbel-, trippel och flerbladsystem som de kallar för Mach3 och Fusion.

Vill man ha en mer klassisk rakning och som ger en mer nära rakning kan man kolla in så kallade säkerhetshyvlar (safety razor) som en del tycker ser ut som gammeldags rakhyvel. Det som är bra med den typen av hyvel är att man kan byta rakblad när det börjar bli slött.

Ett annat klassiskt sätt att raka sig på är med rakkniv. En sådan måste man dock underhålla med slipning och strigling. Ett mellanting är shavette, en typ av rakkniv med utbytbara knivblad.

En speciell typ av rakhyvel för resande är den lilla reserakhyveln. Den är anpassad för att ta så lite plats som möjligt och bör kompletteras med fodral om det inte redan ingår i köpet.