Rakborstar

En bra rakborste av hög kvalitet gör den klassiska rakningen så mycket bättre. Med rakborsten kan man vispa upp ett rikt lödder och lyfta skäggstråna så att rakningen blir så nära som möjligt. Det finns borstar med grävlingshår, svinborst och syntethår.

Här hittar du de bästa rakborstarna som du kan köpa online från flera varumärken, kända för att tillverka borst av hög kvalité.

Populära rakborstar

 • Yaqi Shaving Brush Moka Express Two-Band Badger 26mm

  Yaqi Shaving Brush Moka Express Two-Band Badger 26mm
  Yaqi Shaving Brush Moka Express Two-Band Badger 26mm är en grävlingsborste som fyller stora mängder med lödder, den har en bra "backbone" som gör även dom hårdaste tvålarna lättlöddrade. Denna&hellip:
 • Omega Pure Bristle Shaving Brush with Stand, White

  Omega Pure Bristle Shaving Brush with Stand, White
  Omega Pure Bristle Shaving Brush with Stand, White ä:r en rakborste i svinhå:rsborst och handtag i plast. En hå:llare till borsten medfö:ljer.SpecifikationRakborst: svinhå:rHandtag:&hellip:
 • Yaqi Shaving Brush Aqua Badger 24mm

  Yaqi Shaving Brush Aqua Badger 24mm
  Yaqi Shaving Brush Aqua Badger är en utmärkt rakborste att använda som ett första steg in till borstar med grävlingshår. Den har en 24mm knut och kan hålla stora mängder med rakkräm/tvål. Topparna&hellip:
 • Yaqi Shaving Brush Cavern Lake Badger 24mm

  Yaqi Shaving Brush Cavern Lake Badger 24mm
  Yaqi Shaving Brush Cavern Lake är en två-bands grävlingsborste med handtag med en design som liknar trä och vatten, men är tillverkad helt av resin epoxi. Yaqi har tillverkat rakborstar sedan 2007&hellip:

Fler tips på rakborstar

 • Benjamin Barber Nobel Rakborste Krom

  Benjamin Barber Nobel Rakborste Krom
  Stilig rakborste från Benjamin Barber i Best Badger med handtag i krom som ger en lyxig känsla. Längd handtag: 5,5 cm Total längd: 11,1 cm Handtag diameter: 3,5 cm Diameter vid hårbasen: 2,5 cm
 • Yaqi Shaving Brush Deep Space Best Badger 24mm

  Yaqi Shaving Brush Deep Space Best Badger 24mm
  Yaqi Shaving Brush Deep Space ä:r en 2-bands grä:vlingsborste med en 24mm knut. Hantaget ä:r tillverkat i slitstarkt resin epoxi som har en skimrande blå: fä:rg. Denna rakborsten har&hellip:
 • Gents Rakborste Silvertip Ebony

  Gents Rakborste Silvertip Ebony
  Gents rakborste är utrustad med äkta grävlingshår, extra mjuk silvertiptopp och greppvänligt handtag i resin. Den är av perfekt storlek för att göra rakningen till en fröjd varje dag. Rakborsten ger en underbar känsla vid rakningen och reser skäggstråna för en närmare rakning. Levereras i elegent svart presentförpacking. Rakborsten ska rengöras i varmt vatten och hängas upp och ner för att torka efter rakningen. Mått: Total höjd: 101 mm Borstens höjd: 55 mm (endast håren) Handtag höjd: 46 mm Handtag diameter vid platta basen: 34 mm Diameter vid hårbasen: 24 mm  Gents rekommenderar denna produkt för att: Tack vare att vi tillverkar den själva har vi fått utforma den precis som vi vill (krutet har lagts på borsten och inte skaftet), och eftersom det inte finns några mellanhänder är den utan tvekan den billigaste rakborsten på världsmarknaden i sin kvalitetsklass. Den har borst av Silvertip, och kostar mindre än vad andra tar för en rakborste med Superbadger. Vi vågar påstå att detta är världens bästa rakborste till detta pris. Passar till: Rakborste- och rakhyvelställ Benjamin Barber Rakborsteställ True & Hill Double Wire Brush Stand  True & Hill Double Wire Stand with Bowl  Edwin Jagger Razor & Brush stand with bowl 
 • LEA Rakkräm

  LEA Rakkräm
 • Beard Monkey Badger Shaving Brush

  Beard Monkey Badger Shaving Brush
  Beard Monkey Badger Shaving Brush är en rakborste med tyngd i handtaget och en mjuk borst av blandat grävlingshår. Borsten ger en mild exfoliering av huden, hjälper till att lyfta på rakstråna och&hellip:
 • Vie-Long American Style Shaving Brush White Horse

  Vie-Long American Style Shaving Brush White Horse
  Vie-Long American Style Shaving Brush White Horse :ä:r en rakborste i "American Style" tillverkad i hä:sthå:r. Det ä:r en kombindation av fasta strå:n med mjuka toppar. Hå:r&hellip:
 • Wahl 5 Star Badger Shaving Brush

  Wahl 5 Star Badger Shaving Brush
  Wahl 5 Star Badger Shaving Brush ä:r en traditionell rakborste gjord i 100% naturlig grä:vlingshå:r som lyfter ansiktshå:ren och medfö:r en nä:ra rakning. Den har en bra backbone&hellip:
 • Rakställ med Rakborste Ebony – För rakknivar, rakhyvlar och tillbehör

  Rakställ med Rakborste Ebony – För rakknivar, rakhyvlar och tillbehör
  Ett mycket användbart rakställ med medföljande rakborste av finaste grävlingshår (Silvertip). Rakstället är tillverkat i rejäl, transparent plast och passar de flesta rakhyvlar och rakknivar. Det är dessutom är en aning skålat i bottenplattan, just på den punkt där hyveln/kniven ska vila, vilket gör att din dyrgrip inte glider ur greppet.  Material: Tålig plast Färg Rakborste: Ebony (Svart) Rakställ: Transparent Passar Alla Gillettehyvlar Alla rakknivar Alla shavetter som mäter längre än 9,25 cm i vikt tillstånd Alla Merkurhyvlar utom Merkur Vision 2000 Mått rakställ Total höjd: 10,9 cm Öppning för hyvel/kniv: 1,6 cm Öppning för borste: 3,1 cm Höjd mellan bottenplatta och öppning för hyvel/kniv: 9,25 cm Mått rakborste Total höjd: 10,5 cm Höjd endast skaft: 5,2 cm Höjd endast borst: 5,3 cm Observera att rakhyvel/rakkniv eller dylikt inte medföljer i detta set. 
 • Yaqi Shaving Brush Aqua Synthetic Tuxedo 24mm

  Yaqi Shaving Brush Aqua Synthetic Tuxedo 24mm
  Yaqi Shaving Brush Aqua ä:r en syntetisk tuxedo rakborste med handtag tillverkat av resin epoxi och har en havsblå: ton med vita inslag. Denna rakbosten har en fast ryggrad och mjuka toppar som&hellip:
 • Handgjord rakborste med grävlingshår

  Handgjord rakborste med grävlingshår
  Handgjord rakborste med äkta grävlignshår Rakborstens sköna komposithandtag som finns i olika storlekar ligger riktgt bra i handen. Borsten från naturligt grå grävling är handbunden och lämpar&hellip:
 • Yaqi Shaving Brush Rainbow Syntethic Pony 26mm

  Yaqi Shaving Brush Rainbow Syntethic Pony 26mm
  Yaqi Shaving Brush Rainbow ä:r en syntetisk rakborste med handtag tillverkat i slitstark resin epoxi som har regnbå:gsfä:rger. Den har en god ryggrad och ger snabbt ett fyllig lö:dder.&hellip:
 • Mühle Rytmo Shaving Set Fusion + Shaving Brush Noir

  Mühle Rytmo Shaving Set Fusion + Shaving Brush Noir
  Mü:hle Rytmo Shaving Set Fusion + Shaving Brush Noir ä:r ett elegant rakset i svart harts. Rakhyvel med fä:ste fö:r Gillette Fusion och rakborste med grä:vlingshå:r. Fö:rpackade&hellip:
 • Mondial Gibson Shaving Brush Grey Badger

  Mondial Gibson Shaving Brush Grey Badger
  Mondial Gibson Shaving Brush Grey Badger ä:r en rakborste av pure badger kvalitet. En billigare rakborste som ä:r maskintillverkad. Hå:rstrå:na ä:r lite grö:vre ä:n andra&hellip:
 • Antiga Barbearia de Bairro Shaving Brush

  Antiga Barbearia de Bairro Shaving Brush
  Antiga Barbearia de Bairro Shaving Brush ä:r en klassisk rakborste av ä:kta grä:vlingshå:r med hantag i polerad ek. Tillverkad av Semogue i Portugal. Levereras i en metallfö:rpackning.&hellip:
 • Antiga Barbearia de Bairro Chiado Shaving Brush Silvertip

  Antiga Barbearia de Bairro Chiado Shaving Brush Silvertip
  Antiga Barbearia de Bairro Chiado Shaving Brush är en klassisk rakborste tillverkad i äkta Silvertip grävlingshår. Silvertip är den finaste kvaliteten på grävling, vilket innebär att den är handtillverkad&hellip:
 • Mühle Shaving Brush Holder, crystal

  Mühle Shaving Brush Holder, crystal
  Muhle Shaving Brush Holder, Crystal ä:r ett rakborststä:ll i tå:lig akryl. Hå:ller din rakborste i god kontidion genom att torka den upp och ner.Storlek Inre diameter: 22 mm
 • Yaqi Shaving Brush Ferrari White Tuxedo

  Yaqi Shaving Brush Ferrari White Tuxedo
  Yaqi Shaving Brush Ferrari White Tuxedo är en syntetisk rakborste med handtag tillverkat i slitstark resin epoxi. Den har en god ryggrad och ger snabbt ett fyllig lödder. Yaqi har tillverkat rakborstar&hellip:
 • Omega Shaving Brush "Hi Brush" Ash Wood Black

  Omega Shaving Brush &quotHi Brush" Ash Wood Black
  Omega Shaving Brush "Hi Brush" : Ash Wood Black ä:r en rakborste i syntetisk fiber. Hi-serien ä:r i "Badger Effect" och ska efterlikna en rakborste i grä:vlingshå:r. Fibrerna ä:r&hellip:
 • Mühle Shaving Brush Holder, ivory

  Mühle Shaving Brush Holder, ivory
  Muhle Shaving Brush Holder, Ivory ä:r ett rakborststä:ll i tå:lig akryl. Hå:ller din rakborste i god kontidion genom att torka den upp och ner.Storlek Inre diameter: 22 mm
 • Filorga Sleep & Lift Night Cream

  Filorga Sleep & Lift Night Cream
 • Acqua di Parma Collezione Barbiere Rakborste Pure Badger Gul

  Acqua di Parma Collezione Barbiere Rakborste Pure Badger Gul
  Rakborste med borst i äkta grävlingshår, Pure Badger kvalité från Acqua di Parma. Handtag i stilren, elegant design. Medföljande rakborstehållare som påminner om korken på Acqua di Parmas cologneflaskor. Diameter: 24 mm Finns även i svart
 • Yaqi Shaving Brush Atlantis Synthetic 24mm

  Yaqi Shaving Brush Atlantis Synthetic 24mm
  Yaqi Shaving Brush Atlantis är en syntetisk rakborste med handtag med en fantastiskt havsliknande design av resin epoxi. Yaqi har tillverkat rakborstar sedan 2007 och är ett högkvalitativt märke. Tidigare&hellip:
 • Yaqi Shaving Brush Qausar Synthetic 24mm

  Yaqi Shaving Brush Qausar Synthetic 24mm
  Yaqi Shaving Brush Qausar Synthetic 24mm ä:r en syntet borste med handtag i marmorerat resin epoxi. Yaqi har tillverkat rakborstar sedan 2007 och ä:r ett hö:gkvalitativt mä:rke. Tidigare&hellip:
 • Benjamin Barber Moustache Wax Strong Hold

  Benjamin Barber Moustache Wax Strong Hold
 • Yaqi Shaving Brush Viper Boar Bristle 24mm

  Yaqi Shaving Brush Viper Boar Bristle 24mm
  Yaqi Shaving Brush Viper Boar Bristle 24mm är en svinhårsborste som till skillnad från många andra svinborstar inte känns som ett rivjärn i ansiktet, topparna upplevs något mjukare än liknande&hellip:
 • Omega Shaving Brush "Hi Brush" Black Fibre Ash Wood

  Omega Shaving Brush &quotHi Brush" Black Fibre Ash Wood
  Omega Shaving Brush "Hi Brush" Black Fibre Ash Wood ä:r en rakborste i syntetisk fiber. Hi-serien ä:r i "Badger Effect" och ska efterlikna en rakborste i grä:vlingshå:r. Fibrerna ä:r&hellip:
 • Yaqi Shaving Brush Obsidian Two-Band Badger 24mm

  Yaqi Shaving Brush Obsidian Two-Band Badger 24mm
  Yaqi Shaving Brush Obsidian Two-Band Badger 24mm är en grävligsborste med ett klassiskt utseende som inspirerats från 1940 talets Gillette Ever-Ready. Yaqi´s grävlingsborstar håller en mycket hög&hellip:
 • Vie-Long Shaving Brush Brown Horse

  Vie-Long Shaving Brush Brown Horse
  Vie-Long Shaving Brush Brown Horse ä:r en rakborste gjord av naturligt hä:sthå:r som ä:r klippt frå:n manen samt svansen. Denna rakborste absorberar fukt och hå:ller mycket lö:dder,&hellip:
 • Yaqi Shaving Brush Janus Bifrons Synthetic 24mm

  Yaqi Shaving Brush Janus Bifrons Synthetic 24mm
  Yaqi Shaving Brush Janus Bifrons Synthetic är syntetisk rakborste som har ett handtag tillverkat i självlysande resin epoxi och har en cashmere knut på 24mm. Stråna är silkeslena och har en god ryggrad&hellip:
 • Beauté Pacifique Body Scrub

  Beauté Pacifique Body Scrub
 • Nivea Sun Face Cream Anti-Age Anti-Pigment SPF30

  Nivea Sun Face Cream Anti-Age Anti-Pigment SPF30
 • Captain Fawcett Super Badger Shaving Brush

  Captain Fawcett Super Badger Shaving Brush
  Captain Fawcett Super Badger Shaving Brush är en rakborste av grävlingshår. Super Badger är ett mjukt grävlingshår som är handbundet. Den ger ett lyxigt och krämigt raklödder för en optimal och&hellip:
 • Omega Shaving Brush Pure Badger Ash Wood

  Omega Shaving Brush Pure Badger Ash Wood
  Omega Shaving Brush Pure Badger Ash Wood ä:r en rakborste med borst i Black Badger som ä:r mö:rkare och starkare ä:n andra typer av grä:vlingshå:r och kä:nns så:ledes&hellip:
 • Antiga Barbearia Principe Real Shaving Brush

  Antiga Barbearia Principe Real Shaving Brush
  Antiga Barbearia de Bairro Principe Real Rakborste ä:r tillverkad i ä:kta viltsvinshå:r med trä:skaft. Borsten ä:r tillverkad av Semogue i Portugal. Levereras i en plå:tfö:rpackning.Ö:vrig&hellip:
 • Mr Bear Family Shaving Brush Pure Badger

  Mr Bear Family Shaving Brush Pure Badger
  Mr Bear Family Shaving Brush Pure Badger ä:r en rakborste i grä:vlingshå:r. Pure Badger har lite grö:vre och styvare strå:n, vilket ger en masserande effekt på: huden. Handtag&hellip:
 • Gents Rakborste i Syntet Ivory

  Gents Rakborste i Syntet Ivory
  Detta är en rakborste av mjukt syntetmaterial och med greppvänligt handtag i resin för dig som av olika anledningar inte vill använda en rakborste med grävlingshår. Skillnaden mellan en syntetborste och en rakborste av grävlingshår är märkbar, men endast marginellt om du inte är en van rakborstanvändare.  Rakborsten ska rengöras i varmt vatten och hängas upp och ner för att torka efter rakningen. Passar med: Edwin Jagger Razor & Brush Stand with Bowl  Benjamin Barber Rakborsteställ  Truefitt & Hills egna ställ  Rakborste- och rakhyvelställ Levereras i en elegant svart presentförpacking. Mått: Total höjd: 101 mm Borstens höjd: 55 mm (endast håren) Handtag höjd: 46 mm Handtag diameter vid platta basen: 34 mm Diameter vid hårbasen: 24 mm
 • Mondial Panther Shaving Brush Super Badger

  Mondial Panther Shaving Brush Super Badger
  Mondial Panther Shaving Brush Super Badger ä:r en handbundna kvalitetsborstar med hå:r frå:n grä:vlingens rygg. Strå:na ä:r lä:ngre, mjukare och tunnare ä:n billigare&hellip:
 • Omega Boar Shaving Brush Ovangkol Wooden Handle

  Omega Boar Shaving Brush Ovangkol Wooden Handle
  Omega Boar Shaving Brush Ovangkol Wooden Handle är en rakborste med svinhårsborst. Handtag i vintagedesign av ovangkol, ett litet till medelstort lövträ inhemskt i tropiskt västra Afrika som är&hellip:
 • HairDo! Argan Oil

  HairDo! Argan Oil
 • Sailor’s transparent rakställ med rakborste- Grå

  Sailor’s transparent rakställ med rakborste- Grå
  Ett transparent och användbart rakställ med rakborste av de finaste av grävlingshår med skaft i färgen grå. Sailors transparenta rakställ är tillverkat i transparent och hållbar plast och funkar till de flesta av marknadens rakknivar. Den tillhörande borsten med Silvertip (grävlingshår) är de mest exklusiva och absorberar vatten utmärkt, vilket ger ditt raklödder extra krämigt.  En perfekt förvaring för alla verktyg till din rakningsrutin 
 • The Bluebeards Revenge Shaving Brush Drip Stand

  The Bluebeards Revenge Shaving Brush Drip Stand
  The Bluebeards Revenge Shaving Brush Drip Stand är ett rakborstställ i tålig akryl. Håller din rakborste i god kontidion genom att torka den upp och ner. Dubbelhäftande tejp på baksidan för att&hellip:
 • Avojo Activated Coconut Charcoal

  Avojo Activated Coconut Charcoal
 • Yaqi Shaving Brush Moka Express Synthetic 24mm

  Yaqi Shaving Brush Moka Express Synthetic 24mm
  Yaqi Shaving Brush Moka Express ä:r en syntetisk rakborste med ett handtag tillverkat i slitstark resin epoxi, handtaget ä:r inspirerat ifrå:n en traditionell mocka bryggare med 6 kanter.&hellip:
 • Acqua di Parma Collezione Barbiere Rakborste Syntet Gul

  Acqua di Parma Collezione Barbiere Rakborste Syntet Gul
  Rakborste med mjuk syntetborst för dig som av olika anledningar inte vill använda en rakborste med grävlingshår. Stilren, elegant design. Medföljande rakborstehållare som påminner om korken på Acqua di Parmas cologneflaskor. Skillnaden mellan en syntetborste och en rakborste av grävlingshår är märkbar, men endast marginellt om du inte är en van rakborstanvändare.  Diameter: 24 mm Finns även i svart
 • Massiv rakborste i trä

  Massiv rakborste i trä
  Rakborste med stiligt trähandtag Med sitt stiliga 50mm trähandtag kommer den här borsten snabbt bli en prydnad i badrummet. Rakborsten går utmärkt att använda både med traditionell raktvål i skål&hellip:
 • Mont Blanc Spirit EDT

  Mont Blanc Spirit EDT
 • Mondial rakborste med grävlingshår

  Mondial rakborste med grävlingshår
  Rakborste i vacker ben imitation De inviduella hårstråna i rakborsten är starka men också mjuka och flexibla då de kommer från äkta grå grävling. Detta gör att rakborsten ger en extra skön massage&hellip:
 • Yaqi Shaving Brush Cola Synthetic 22mm

  Yaqi Shaving Brush Cola Synthetic 22mm
  Yaqi Shaving Brush Violet är en syntetisk rakborste med handtag i en djup violet ton tillverkat av resin epoxi. Yaqi har tillverkat rakborstar sedan 2007 och är ett högkvalitativt märke. Tidigare har&hellip:

Varför använder man grävlingshår i rakborstar?

Anledningen till att man använder just grävlingshår är för att det suger åt sig vatten, istället för att stöta bort det som många andra hårstrån gör. Det behövs för att man ska kunna få till ett fint lödder av raktvålen.

Grävlingsborstarna kan klassificeras beroende på kvalité på hårstråna. Pure Badger är den vanligaste borsten och den är gjord på hår från sidan och benen på grävlingen. De absolut finaste borsten hittar man i grävlingens nacke. Rakborstar gjord med nackhår kallas för Silvertip Badger. Ju finare kvalité, desto högre pris får man vara beredd att betala.