Rakborstar med olika hår

En rakborste av hög kvalitet gör den klassiska rakningen så mycket bättre. Med rakborsten kan man vispa upp ett rikt lödder och lyfta skäggstråna så att rakningen blir så nära som möjligt. Det finns borstar med grävlingshår, svinborst och syntethår.

Här hittar du rakborstar som du kan köpa online från flera varumärken, kända för att tillverka borst av hög kvalité.

Populärt inom rakborstar

 • Edwin Jagger Rakborstställ Ivory

  Edwin Jagger Rakborstställ Ivory
  Praktiskt och snyggt ställ för rakborsten från Edwin Jagger. Tillverkad i benvit plast. Kan fästas på vägg. Rakborsten hänger upp och ner vid torkning vilket ger borsten lång hållbarhet.  Passar&hellip:
 • Antiga Barbearia Principe Real Shaving Brush

  Antiga Barbearia Principe Real Shaving Brush
  Antiga Barbearia de Bairro Principe Real Shaving Brush r en rakborste tillverkad i kta viltsvinshr (Pure Bristle Hair). Borsten r tillverkad av Semogue i Portugal. Trskaft lackerad i traditionella frger.&hellip:
 • Gents Rakborste i Syntet Ebony

  Gents Rakborste i Syntet Ebony
  Detta är en rakborste av mjukt syntetmaterial och med greppvänligt handtag i resin för dig som av olika anledningar inte vill använda en rakborste med grävlingshår. Skillnaden mellan en syntetborste&hellip:
 • Mondial Basic Shaving Brush Grey Badger, Clear Marble

  Mondial Basic Shaving Brush Grey Badger, Clear Marble
  Mondial Basic Shaving Brush Grey Badger, Clear Marble r en rakborste av pure badger kvalitet. En billigare rakborste som r maskintillverkad. Hrstrna r lite grvre n andra modeller, vilket gr att det inte&hellip:

Fler tips på rakborstar

 • Mühle Holder for Shaving Brush

  Mühle Holder for Shaving Brush
  Mhle Holder for Shaving Brush r en klassisk rakborsthllare som r kromplaterad. Specifikationer vilka borstar som funkar till denna.091M89091M89 ROSEGOLD091M106091M10731M8931M89 ROSEGOLD31M10631M107 MttDiameter&hellip:
 • Taylor Of Old Bond Street Shaving Brush Pure Badger, Ivory

  Taylor Of Old Bond Street Shaving Brush Pure Badger, Ivory
  Taylor Of Old Bond Street Shaving Brush Pure Badger Ivory r en rakborste i grvlingshr (kvalitet Pure Badger) och handtag i elfenbensimitation. Den ger ett rikligt rakskum och en ltt massage av huden. Specifikation&hellip:
 • Mondial Basic Shaving Brush Fine Badger, Tortoise Shell

  Mondial Basic Shaving Brush Fine Badger, Tortoise Shell
  Mondial Basic Shaving Brush Fine Badger, Tortoise Shell r en rakborste i grvlingshr. Ett medelmjukt grvlingshr som kommer frn sidan p grvlingen och benen. Ngot fastare n Silvertip. Ger ett krmigt och lttarbetat&hellip:
 • Omega Pure Bristle Shaving Brush with Stand, Navy

  Omega Pure Bristle Shaving Brush with Stand, Navy
  Omega Pure Bristle Shaving Brush with Stand, Navy r en rakborste i svinhrsborst och handtag i plast. En hllare till borsten medfljer. SpecifikationRakborst: svinhrHandtag: plastHjd: 105 mmFrg: marinbl
 • Mondial Basic Shaving Brush Fine Badger, Satin Black

  Mondial Basic Shaving Brush Fine Badger, Satin Black
  Mondial Basic Shaving Brush Fine Badger, Satin Black r en rakborste i grvlingshr. Ett medelmjukt grvlingshr som kommer frn sidan p grvlingen och benen. Ngot fastare n Silvertip. Ger ett krmigt och lttarbetat&hellip:
 • Percy Nobleman Traditional Shaving Brush

  Percy Nobleman Traditional Shaving Brush
  Percy Nobleman Traditional Shaving Brush r en rakborste tillverkad av mjuk svinhrsborst som r etiskt hanterad. Den ger ett bra rakldder och hjlper till att lyfta upp skggstrna och frbereda huden fr rakning.&hellip:
 • Hermod Shaving Brush Stand Olive Wood

  Hermod Shaving Brush Stand Olive Wood
  Hermod Shaving Brush Stand Olive Wood r ett rakborststll i olivtr och aluminum. Detta stll passar till de flesta rakborstar. vrig informationHjd: 92 mm Bredd: 53 mm Djup: 65 mmDiameter: 30 mmVikt: 108&hellip:
 • Mühle 21-M-146 Rakborste (Black Fibre)

  Mühle 21-M-146 Rakborste (Black Fibre)
  Beskrivning: Det är något alldeles speciellt att använda en rakborste till att skumma upp sin raktvål med, och man får en helt unik känsla. Man får ett superhärligt skum, som ligger fint på huden, och som gör det behagligt att raka sig. Handtaget - Highgrade kåda Högkvalitetskåda är ett syntetiskt material om ytan är behandlad och raffinerad separat. Materialet är modernt och klassiskt, och designen har många attraktiva färger. Framställningen är en mycket lång process, där kådan poleras i flera omgångar, vilket ger ytan sin fantastiska glans. Det garanterar att rakborsten håller i många år och att den är behaglig att använda. Som avslut på handtaget har det lagts till en kromände, både för att ge rakborsten ett luxuöst utseende, men också för att balansera den, så den är behaglig att använda och så den ligger skönt i handen. Borsthuvudet - Black Fibre Borsthuvudet är 100% veganskt och är speciellt utvecklat för våtrakning. Den har en supercool look i den mörka färgen och den är otroligt mjuk på grund av det syntetiska håret som nästan känns som riktigt grävlingshår. Den har ett helt unikt sätt som den skummar upp raktvålen på så den blir otroligt krämig och enkel samt extra behaglig att applicera på huden. Specifikationer: - Knoppstorlek 21 mm - Borsthuvud i Black Fibre (syntetiskt fiber) - Grepp i högkvalitetskåda
 • LEA Rakborste (Naturligt hår)

  LEA Rakborste (Naturligt hår)
  Rakborste med naturhårOm du vill prova på gammaldags rakning, så är LEA Rakborste en riktigt bra start. Denna enkla och fina rakhyvel hjälper med att fördela raktvålen jämnt över skägget, så du får en bra rakning. Klassisk rakborste LEA Rakborste är en klassisk och perfekt nybörjarborste för dig som önskar prova en klassisk våtrakning. Borsten är gjord av boar, vilket är 100% naturligt vildsvinshår och den är framställd i Italien. Skaftet ligger bra i handen, och tillsammans med rakborstens storlek ser den till att ge god kontroll samt komfort under användning. Den skummar upp din föredragna rakprodukt till ett härligt, krämigt raklödder. Fördelar Bra borste att börja medVildsvinshårVåtrakningLätt att arbeta med Användning Fukta LEA Rakborste med ljummet vatten och stryk rakborsten över din raktvål genom cirkulära rörelser tills tvålen löddrar och rakborsten fylls. Fördela därefter raktvålen jämnt över skägget och raka dig som du vill. För att rengöra din LEA Rakborste, rengör du borsten i varmt vatten efter användning. Låt rakborsten torka liggandes eller med hårstråna nedåt, så kommer rakborsten vara redo för nästa rakning inom kort.
 • Acqua di Parma Collezione Barbiere Rakborste Pure Badger Gul

  Acqua di Parma Collezione Barbiere Rakborste Pure Badger Gul
  Rakborste med borst i äkta grävlingshår, Pure Badger kvalité från Acqua di Parma. Handtag i stilren, elegant design. Medföljande rakborstehållare som påminner om korken på Acqua di Parmas cologneflaskor.&hellip:
 • Mühle Rytmo Shaving Set Fusion + Shaving Brush Ash

  Mühle Rytmo Shaving Set Fusion + Shaving Brush Ash
  Mhle Rytmo Shaving Set Fusion + Shaving Brush Ash r ett elegant rakset i ask. Rakhyvel med fste fr Gillette Fusion och rakborste med grvlingshr. Stilrent handtag i vrmebehandlad ask som r vattenavvisande.&hellip:
 • Gents Rakborste i Syntet Ivory

  Gents Rakborste i Syntet Ivory
  Detta är en rakborste av mjukt syntetmaterial och med greppvänligt handtag i resin för dig som av olika anledningar inte vill använda en rakborste med grävlingshår. Skillnaden mellan en syntetborste&hellip:
 • Mühle 81-H-220 Rakborste (Pure Badger)

  Mühle 81-H-220 Rakborste (Pure Badger)
  Beskrivning: Mühle gör några av de bästa produkterna för klassisk våtrakning, och denna rakborsta är en av dem. Den är producerad i några av de bästa materialen och har en superstilig och ikonisk look. Handtaget - Ångad aska Handtaget är gjord i aska, som har värmts upp till en otroligt hög temperatur och ångats under en längre tid, vilket gör träet väldigt hårt och vattenavvisande. Tillverkningsprocessen bidrar också till att ge handtaget sin fantastiska färg, och den är enbart behandlad med olja för att ge en matt, men fortsatt djup färg. Änden är gjord av krom, och den bidrar till att ge rakborsten en modern look, och samtidigt balansera rakborsten så den ligger bra i handen och så den är enkel att förflytta runt i ansiktet utan för mycket ansträngning. Borsthuvudet - Pure Badger Borsthuvudet är av Pure Badger, som är en speciell typ av grävlingshår, som ger en speciell masserande effekt när den används. Håren är lite tjockare än på andra rakborstar, men är fortsatt väldigt mjuka och ger därför en härlig känsla när den appliceras på huden.
 • Yaqi Shaving Brush Violet Synthetic 26mm

  Yaqi Shaving Brush Violet Synthetic 26mm
  Yaqi Shaving Brush Violet r en syntetisk rakborste med handtag i en djup violet ton tillverkat av resin epoxi. Yaqi har tillverkat rakborstar sedan 2007 och r ett hgkvalitativt mrke. Tidigare har syntetiska&hellip:
 • Yaqi Shaving Brush Qausar Synthetic 24mm

  Yaqi Shaving Brush Qausar Synthetic 24mm
  Yaqi Shaving Brush Qausar Synthetic 24mm r en syntet borste med handtag i marmorerat resin epoxi. Yaqi har tillverkat rakborstar sedan 2007 och r ett hgkvalitativt mrke. Tidigare har syntetiska borstar&hellip:
 • Edwin Jagger Synthetic Shaving Brush Chrome Plated Ebony

  Edwin Jagger Synthetic Shaving Brush Chrome Plated Ebony
  Klassisk rakborste från Edwin Jagger med syntetisk borst av grävlingsimitation för ett optimalt skum. Det svarta handtaget är gjort i polyester. Rakborsten ger en härlig känsla vid rakningen och&hellip:
 • Truefitt & Hill Shaving Brush Wellington Ebony Super Badger

  Truefitt & Hill Shaving Brush Wellington Ebony Super Badger
  Rakborste från Truefitt &: Hill i snygg design i ebenholzimitation med hår av äkta grävling, Super Badger. Levereras i Truefitt &: Hills snygga presentask. Ska dropptorkas. Passar till Truefitt&hellip:
 • Mondial Baylis Shaving Brush Fine Badger XL

  Mondial Baylis Shaving Brush Fine Badger XL
  Mondial Baylis Shaving Brush Fine Badger XLr en rakborste i grvlingshr. Ett medelmjukt grvlingshr som kommer frn sidan p grvlingen och benen. Ngot fastare n Silvertip. Ger ett krmigt och lttarbetat ldder.&hellip:
 • Omega Shaving Brush Hi Brush Black Fibre Ash Wood

  Omega Shaving Brush Hi Brush Black Fibre Ash Wood
  Omega Shaving Brush Hi Brush Black Fibre Ash Wood r en rakborste i syntetisk fiber. Hi-serien r i Badger Effect och ska efterlikna en rakborste i grvlingshr. Fibrerna r tillverkade av PRB (thermoplastic&hellip:
 • Yaqi Shaving Brush Sagrada Familia Synthetic Tuxedo 24mm

  Yaqi Shaving Brush Sagrada Familia Synthetic Tuxedo 24mm
  Yaqi Shaving Brush Sagrada Familia r en syntet tuxedo rakborste med handtag i marmorerat resin epoxi. Yaqi har tillverkat rakborstar sedan 2007 och r ett hgkvalitativt mrke. Tidigare har syntetiska borstar&hellip:
 • Yaqi Shaving Brush Rainbow Syntethic Pony 26mm

  Yaqi Shaving Brush Rainbow Syntethic Pony 26mm
  Yaqi Shaving Brush Rainbow r en syntetisk rakborste med handtag tillverkat i slitstark resin epoxi som har regnbgsfrger. Den har en god ryggrad och ger snabbt ett fyllig ldder. Yaqi har tillverkat rakborstar&hellip:
 • Baxter Best Badger Shave Brush

  Baxter Best Badger Shave Brush
  En mjuk rakborste från Baxter of California av 100 % grävlingshår, Best Badger som gör det enkelt att förbereda dig för en bra rakning. Rakborsten hjälper till att lyfta ditt ansiktshår, skapar&hellip:
 • Omega Shaving Brush Hi Brush Ash Wood Black

  Omega Shaving Brush Hi Brush Ash Wood Black
  Omega Shaving Brush Hi Brush Ash Wood Black r en rakborste i syntetisk fiber. Hi-serien r i Badger Effect och ska efterlikna en rakborste i grvlingshr. Fibrerna r tillverkade av PRB (thermoplastic semi-crystalline&hellip:
 • Vie-Long Shaving Brush Brown Horse

  Vie-Long Shaving Brush Brown Horse
  Vie-Long Shaving Brush Brown Horse r en rakborste gjord av naturligt hsthr som r klippt frn manen samt svansen. Denna rakborste absorberar fukt och hller mycket ldder, borsten upplevs som mjuk i toppen&hellip:
 • Edwin Jagger Rakborste Ivory Best Badger

  Edwin Jagger Rakborste Ivory Best Badger
  Klassisk engelsk rakborste från Edwin Jagger, handgjord i Sheffield, England. Det äkta grävlingshåret är av typen Best Badger och det benvita handtaget är gjort i polyester. Rakborsten ger en underbar&hellip:
 • Mondial Gibson Shaving Brush Fine Badger

  Mondial Gibson Shaving Brush Fine Badger
  Mondial Gibson Shaving Brush Fine Badger r en rakborste i grvlingshr. Ett medelmjukt grvlingshr som kommer frn sidan p grvlingen och benen. Ngot fastare n Silvertip. Ger ett krmigt och lttarbetat ldder.&hellip:
 • Truefitt & Hill Shaving Brush Wellington Ivory Super Badger

  Truefitt & Hill Shaving Brush Wellington Ivory Super Badger
  Rakborste från Truefitt &: Hill i snygg design i elfenbenimitation med hår av äkta grävling, Super Badger. Levereras i Truefitt &: Hills snygga presentask. Ska dropptorkas. Passar till Truefitt&hellip:
 • Mondial Basic Shaving Brush Fine Badger, Ivory

  Mondial Basic Shaving Brush Fine Badger, Ivory
  Mondial Basic Shaving Brush Fine Badger, Ivory r en rakborste i grvlingshr. Ett medelmjukt grvlingshr som kommer frn sidan p grvlingen och benen. Ngot fastare n Silvertip. Ger ett krmigt och lttarbetat&hellip:
 • Yaqi Shaving Brush Rainbow Syntethic Pony 26mm

  Yaqi Shaving Brush Rainbow Syntethic Pony 26mm
  Yaqi Shaving Brush Rainbow r en syntetisk rakborste med handtag tillverkat i slitstark resin epoxi som har regnbgsfrger. Den har en god ryggrad och ger snabbt ett fyllig ldder. Yaqi har tillverkat rakborstar&hellip:
 • Yaqi Shaving Brush Pandi Best Badger 24mm

  Yaqi Shaving Brush Pandi Best Badger 24mm
  Yaqi Shaving Brush Pandi r en 2-bands grvlingsborste med en 24mm knut. Hantaget r tillverkat i slitstarkt resin epoxi med panda motiv. Denna rakborsten har en stark ryggrad och ger en skn exfoliering av&hellip:
 • Mondial Gibson Shaving Brush Silvertip Badger

  Mondial Gibson Shaving Brush Silvertip Badger
  Mondial Gibson Shaving Brush Silvertip Badger r en rakborste av allra hgsta kvalitet som r helt handtillverkad. Silvertip r den den mjukaste och bsta kvaliteten, med hrstrn frn grvlingens nacke och hals&hellip:
 • Vie-Long Shaving Brush White Horse

  Vie-Long Shaving Brush White Horse
  Vie-Long Shaving Brush White Horse r en rakborste gjord av naturligt hsthr som r klippt frn manen samt svansen. Denna rakborste absorberar fukt och hller mycket ldder, borsten upplevs som mjuk i toppen&hellip:
 • Mühle 33-K-256 Rakborste

  Mühle 33-K-256 Rakborste
  Barberkost från MühleDenna rakborste från Muhle är gjord av Silvertip Badger. Silvertip-håren är märkbart mjukare och extra hållbara. Vid dagligt bruk är de mindre känsliga än naturliga hår eftersom de kan stöta bort vatten och torkar snabbt. >Materialet är perfekt för exklusiva tillbehör eftersom det möjliggör ett brett spektrum av modern och klassisk design i många vackra färger. Först formar man handtaget och sedan poleras det i flera omgångar för att försegla ytan och ge handtaget en speciell lyster. Underhåll Tryck aldrig rakborsten mot huden - det är mycket bättre att använda den i sidled, som en pensel, för att undvika att bryta håren på borsten. - Rengör borsten noggrant och skaka av överflödigt vatten från stråna efter användning. Förvara penseln på en ventilerad plats. Använd inte tvål för att rengöra borsten och qnvänd inte för hett vatten för att rengöra borsten - ljummet vatten är det bästa. Produktinformation Mått: 35 mm x 105 mm. Vikt: 58 g
 • Mondial Baylis Shaving Brush Super Badger

  Mondial Baylis Shaving Brush Super Badger
  Mondial Baylis Shaving Brush Super Badger r en handbundna kvalitetsborstar med hr frn grvlingens rygg. Strna r lngre, mjukare och tunnare n billigare grvlingsborstar, vilket gr att det krvs mer fr att&hellip:
 • Mondial Baylis Shaving Brush Eco Silvertip

  Mondial Baylis Shaving Brush Eco Silvertip
  Mondial Baylis Shaving Brush Eco Silvertipr en kvalitetsrakboste av Krex syntetfibrer med samma egenskaper som Silvertip Badger. Fibrerna torkar snabbare n naturligt hr och blir drfr mer slitstarkt. Borsten&hellip:
 • Mühle Rytmo Shaving Set Fusion + Brush, Ash

  Mühle Rytmo Shaving Set Fusion + Brush, Ash
  Mhle Rytmo Shaving Set Fusion + Shaving Brush Ash r ett elegant rakset i ask. Rakhyvel med fste fr Gillette Fusion och rakborste med syntethr. Stilrent handtag i vrmebehandlad ask som r vattenavvisande.&hellip:
 • Kaliflower Organics Vegan Shaving Brush Black Birsch

  Kaliflower Organics Vegan Shaving Brush Black Birsch
  Kaliflower Organics Vegan Shaving Brush Black Birsch r en vegansk rakborste med svart lackat trhantag och bjrktr. FrpackningKommer i en skyddande pappask
 • Truefitt & Hill Faux Horn Synthetic Shave Brush Wellington

  Truefitt & Hill Faux Horn Synthetic Shave Brush Wellington
  Rakborste från Truefitt &: Hill i snygg design i i hornimitation med borst av mjukt syntetmaterial för dig som av olika anledningar inte vill använda en rakborste med grävlingshår. Skillnaden&hellip:
 • Mühle Rocca Silvertip Fiber® Rakborste, Rostfrit Stål (21 mm)

  Mühle Rocca Silvertip Fiber® Rakborste, Rostfrit Stål (21 mm)
  En superelegant rakborste med läcker design. Den är en del av serien Rocca från Mühle, som har en väldigt enkel design och passar en modern man som lägger tid på sin personliga omvårdnad och inte vill kompromissa med sin utrustning. Skaftet på borsten är gjort i rostfritt stål för att hålla stilen ren och man har även tillfört ett svart mönstrat grepp som ger rakborsten en mer modern look, och som även har ett superbra grepp om rakborsten även om den blir våt. Borsthuvudet är av Silvertip fibre som är ett syntetiskt fiber men låt dig inte luras av att den är konstgjort framtagen, då den ändå är av bästa kvalitet. Borsthåren är otroligt mjuka och har en bra hållbarhet som torkar väldigt fort. Borsthuvudet har storlek medium med måtten 21 mm tvärs över knoppen. Ganska enkelt uttryckt är detta en väldigt elegant rakborste av superhög kvalitet. Den är extra behaglig att använda på grund av de mjuka borsthåren och den ser dessutom superbra ut att ha stående framme i badrummet. Det utstrålar elegans och hög klass.
 • Mondial Baylis Shaving Brush Fine Badger

  Mondial Baylis Shaving Brush Fine Badger
  Mondial Baylis Shaving Brush Fine Badger r en rakborste i grvlingshr. Ett medelmjukt grvlingshr som kommer frn sidan p grvlingen och benen. Ngot fastare n Silvertip. Ger ett krmigt och lttarbetat ldder.&hellip:
 • Benjamin Barber Imperial Rakborste Dark Chrome

  Benjamin Barber Imperial Rakborste Dark Chrome
  Rakborste från Benjamin Barber med borst i silvertip (grävling) med räfflat handtag i krom. Helt enkelt en väldigt stilren och exklusiv borste att förgylla vardagsrakningen med. Längd handtag: 5,6&hellip:
 • Vie-Long Shaving Brush White Horse

  Vie-Long Shaving Brush White Horse
  Vie-Long Shaving Brush White Horse r en rakborste gjord av naturligt hsthr som r klippt frn manen samt svansen. Denna rakborste absorberar fukt och hller mycket ldder, borsten upplevs som mjuk i toppen&hellip:
 • Captain Fawcett Syntethic Fibre Shaving Brush Wooden Handle

  Captain Fawcett Syntethic Fibre Shaving Brush Wooden Handle
  Captain Fawcett Syntethic Fibre Shaving Brush Wooden Handle r en rakborste med syntethr, tillverkad i klassisk old school design med trhandtag. Syntetfibrer av allra hgsta kvalitet med samma egenskaper&hellip:
 • Mühle Liscio Shaving Brush Pure Badger Noir

  Mühle Liscio Shaving Brush Pure Badger Noir
  Mhle Liscio Shaving Brush Pure Badger Noir r en rakborste med grvlingshr. Pure Badger har lite grvre och styvare strn, vilket ger en masserande effekt p huden. Stilrent handtag i svart harts och kromdetalj.&hellip:
 • Yaqi Shaving Brush White Knight Synthetic Tuxedo 24mm

  Yaqi Shaving Brush White Knight Synthetic Tuxedo 24mm
  Yaqi Shaving Brush White Knight r en syntetisk rakborste med handtag i vit resin epoxi. Yaqi har tillverkat rakborstar sedan 2007 och r ett hgkvalitativt mrke. Tidigare har syntetiska borstar hllit en&hellip:
 • Percy Nobleman Traditional Shaving Brush

  Percy Nobleman Traditional Shaving Brush
  Percy Nobleman Traditional Shaving Brush r en rakborste tillverkad av mjuk svinhrsborst som r etiskt hanterad. Den ger ett bra rakldder och hjlper till att lyfta upp skggstrna och frbereda huden fr rakning.&hellip:
 • Benjamin Barber Rakborstställ

  Benjamin Barber Rakborstställ
  Enkelt och funktionellt rakborstställ i krom som passar till Benjamin Barbers rakborstar Marquise och Royal samt till alla Gents rakborstar. OBS: Passar inte till Benjamin Barber Duke och Nobel-borstarna.&hellip:
 • Yaqi Shaving Brush Moka Express Synthetic 24mm

  Yaqi Shaving Brush Moka Express Synthetic 24mm
  Yaqi Shaving Brush Moka Express r en syntetisk rakborste med ett handtag tillverkat i slitstark resin epoxi, handtaget r inspirerat ifrn en traditionell mocka bryggare med 6 kanter. Borsthret har en god&hellip:

Varför använder man grävlingshår i rakborstar?

Anledningen till att man använder just grävlingshår är för att det suger åt sig vatten, istället för att stöta bort det som många andra hårstrån gör. Det behövs för att man ska kunna få till ett fint lödder av raktvålen.

Grävlingsborstarna kan klassificeras beroende på kvalité på hårstråna. Pure Badger är den vanligaste borsten och den är gjord på hår från sidan och benen på grävlingen. De absolut finaste borsten hittar man i grävlingens nacke. Rakborstar gjord med nackhår kallas för Silvertip Badger. Ju finare kvalité, desto högre pris får man vara beredd att betala.