Rakborstar

En bra rakborste av hög kvalitet gör den klassiska rakningen så mycket bättre. Med rakborsten kan man vispa upp ett rikt lödder och lyfta skäggstråna så att rakningen blir så nära som möjligt. Det finns borstar med grävlingshår, svinborst och syntethår.

Här hittar du de bästa rakborstarna som du kan köpa online från flera varumärken, kända för att tillverka borst av hög kvalité.

Populära rakborstar

 • Yaqi Shaving Brush Moka Express Two-Band Badger 26mm

  Yaqi Shaving Brush Moka Express Two-Band Badger 26mm
  Yaqi Shaving Brush Moka Express Two-Band Badger 26mm är en grävlingsborste som fyller stora mängder med lödder, den har en bra "backbone" som gör även dom hårdaste tvålarna lättlöddrade. Denna&hellip:
 • Omega Pure Bristle Shaving Brush with Stand, White

  Omega Pure Bristle Shaving Brush with Stand, White
  Omega Pure Bristle Shaving Brush with Stand, White ä:r en rakborste i svinhå:rsborst och handtag i plast. En hå:llare till borsten medfö:ljer.SpecifikationRakborst: svinhå:rHandtag:&hellip:
 • Yaqi Shaving Brush Aqua Badger 24mm

  Yaqi Shaving Brush Aqua Badger 24mm
  Yaqi Shaving Brush Aqua Badger är en utmärkt rakborste att använda som ett första steg in till borstar med grävlingshår. Den har en 24mm knut och kan hålla stora mängder med rakkräm/tvål. Topparna&hellip:
 • Yaqi Shaving Brush Cavern Lake Badger 24mm

  Yaqi Shaving Brush Cavern Lake Badger 24mm
  Yaqi Shaving Brush Cavern Lake är en två-bands grävlingsborste med handtag med en design som liknar trä och vatten, men är tillverkad helt av resin epoxi. Yaqi har tillverkat rakborstar sedan 2007&hellip:

Fler tips på rakborstar

 • Mondial Baylis Shaving Brush Grey Badger

  Mondial Baylis Shaving Brush Grey Badger
  Mondial Baylis Shaving Brush Grey Badger ä:r en rakborste av pure badger kvalitet. En billigare rakborste som ä:r maskintillverkad. Hå:rstrå:na ä:r lite grö:vre ä:n andra&hellip:
 • Yaqi Shaving Brush Sagrada Familia Synthetic Tuxedo 24mm

  Yaqi Shaving Brush Sagrada Familia Synthetic Tuxedo 24mm
  Yaqi Shaving Brush Sagrada Familia ä:r en syntet tuxedo rakborste med handtag i marmorerat resin epoxi. Yaqi har tillverkat rakborstar sedan 2007 och ä:r ett hö:gkvalitativt mä:rke. Tidigare&hellip:
 • Acqua di Parma Collezione Barbiere Rakborste Syntet Svart

  Acqua di Parma Collezione Barbiere Rakborste Syntet Svart
  Rakborste med mjuk syntetborst för dig som av olika anledningar inte vill använda en rakborste med grävlingshår. Stilren, elegant design. Medföljande rakborstehållare som påminner om korken på Acqua di Parmas cologneflaskor. Skillnaden mellan en syntetborste och en rakborste av grävlingshår är märkbar, men endast marginellt om du inte är en van rakborstanvändare.  Diameter: 24 mm Finns även i Acqua di Parmas gula signaturfärg
 • The Bluebeards Revenge Doubloon Synthetic Shaving Brush

  The Bluebeards Revenge Doubloon Synthetic Shaving Brush
  The Bluebeards Revenge Doubloon Synthetic Shaving Brush är en rakborste med syntetisk borst i en lite styvare kvalitet. En rakborste för nybörjaren eller att ha som rakborste på resan. Handtag i lackat&hellip:
 • Captain Fawcett Super Badger Shaving Brush

  Captain Fawcett Super Badger Shaving Brush
  Captain Fawcett Super Badger Shaving Brush är en rakborste av grävlingshår. Super Badger är ett mjukt grävlingshår som är handbundet. Den ger ett lyxigt och krämigt raklödder för en optimal och&hellip:
 • Gents Rakborste Pure Badger Ebony

  Gents Rakborste Pure Badger Ebony
  Gents rakborste är utrustad med äkta grävlingshår av Pure Badger kvalitet och greppvänligt handtag i polyester. Rakborsten ger en underbar känsla vid rakningen och reser skäggstråna för en närmare rakning. Levereras i elegant svart presentförpacking. Rakborsten ska rengöras i varmt vatten och hängas upp och ner för att torka efter rakningen. Mått : Total höjd: 99 mm Borstens höjd: 55 mm (endast håren) Handtag höjd: 44 mm Handtag diameter: 32 mm Diameter vid hårbasen: 19 mm Gents rekommenderar denna produkt för att: Detta är en mycket prisvärd rakborste för sin kvalitet. Om du är nybörjare med rakborsten är detta utan tvekan ditt bästa köp. Om du har rakat länge och vill växla upp dig ett snäpp, köp vår Silvertip. Passar till: Rakborste- och rakhyvelställ Benjamin Barber Rakborsteställ True & Hill Double Wire Brush Stand  True & Hill Double Wire Stand with Bowl  Edwin Jagger Razor & Brush stand with bowl  Så skapar du ett perfekt lödder.
 • Yaqi Shaving Brush Mandarin Two-Band Badger 22mm

  Yaqi Shaving Brush Mandarin Two-Band Badger 22mm
  Yaqi Shaving Brush Mandarin Two-Band Badger 22mm är en grävligsborste med ett klassiskt utseende som inspirerats från 1940 talets Gillette Ever-Ready. Yaqi´s grävlingsborstar håller en mycket hög&hellip:
 • Percy Nobleman Traditional Shaving Brush

  Percy Nobleman Traditional Shaving Brush
  Percy Nobleman Traditional Shaving Brush ä:r en rakborste tillverkad av mjuk svinhå:rsborst som ä:r etiskt hanterad. Den ger ett bra raklö:dder och hjä:lper till att lyfta upp skä:ggstrå:na&hellip:
 • Omega Pure Bristle Shaving Brush with Stand, Navy

  Omega Pure Bristle Shaving Brush with Stand, Navy
  Omega Pure Bristle Shaving Brush with Stand, Navy ä:r en rakborste i svinhå:rsborst och handtag i plast. En hå:llare till borsten medfö:ljer.SpecifikationRakborst: svinhå:rHandtag:&hellip:
 • Yaqi Shaving Brush Stubby Synthetic 22mm

  Yaqi Shaving Brush Stubby Synthetic 22mm
  Yaqi Shaving Brush Stubby ä:r en mindre rakborste i syntetiskt hå:r, men gö:r fortfarande lika bra jobb som en stö:rre rakborste, denna passar t.ex. fö:r mindre raktvå:lar eller&hellip:
 • Omega S-Brush Chrome Synthetic Shaving Brush

  Omega S-Brush Chrome Synthetic Shaving Brush
  Omega S-Brush Chrome Synthetic Shaving Brush ä:r en rakborste i syntetisk fiber. S-serien ä:r i "Hog Bristle Effect", och ska efterlikna en rakborste i svinhå:rsborst, med lite grö:vre&hellip:
 • Sailor’s transparent rakställ med rakborste- Sköldpaddsimitation

  Sailor’s transparent rakställ med rakborste- Sköldpaddsimitation
  Ett transparent och användbart rakställ med rakborste av de finaste av grävlingshår med skaft i Sköldpaddsimitation. Sailors transparenta rakställ är tillverkat i transparent och hållbar plast och funkar till de flesta av marknadens rakknivar. Den tillhörande borsten med Silvertip (grävlingshår) är de mest exklusiva och absorberar vatten utmärkt, vilket ger ditt raklödder extra krämigt.  En perfekt förvaring för alla verktyg till din rakningsrutin 
 • Mondial Panther Shaving Brush Super Badger

  Mondial Panther Shaving Brush Super Badger
  Mondial Panther Shaving Brush Super Badger ä:r en handbundna kvalitetsborstar med hå:r frå:n grä:vlingens rygg. Strå:na ä:r lä:ngre, mjukare och tunnare ä:n billigare&hellip:
 • Benjamin Barber Imperial Rakborste Lux

  Benjamin Barber Imperial Rakborste Lux
  Rakborste från Benjamin Barber med borst i best Badger med räfflat handtag i guld och krom. En väldigt stilren och exklusiv borste att förgylla vardagsrakningen med. Längd handtag: 5,6 cm Total längd: 11,1 cm Handtag diameter: 3,9 cm Diameter vid hårbasen: 2,5 cm Passar till: Truefitt & Hill Double Wire Brush Stand  Truefitt & Hill Double Wire Razor & Brush Stand  Truefitt & Hill Double Wire Stand with Bowl  Benjamin Barber Rakborsteställ
 • Wahl 5 Star Badger Shaving Brush

  Wahl 5 Star Badger Shaving Brush
  Wahl 5 Star Badger Shaving Brush ä:r en traditionell rakborste gjord i 100% naturlig grä:vlingshå:r som lyfter ansiktshå:ren och medfö:r en nä:ra rakning. Den har en bra backbone&hellip:
 • Mondial Gibson Shaving Brush Grey Badger

  Mondial Gibson Shaving Brush Grey Badger
  Mondial Gibson Shaving Brush Grey Badger ä:r en rakborste av pure badger kvalitet. En billigare rakborste som ä:r maskintillverkad. Hå:rstrå:na ä:r lite grö:vre ä:n andra&hellip:
 • Yaqi Shaving Brush Viper Boar Bristle 24mm

  Yaqi Shaving Brush Viper Boar Bristle 24mm
  Yaqi Shaving Brush Viper Boar Bristle 24mm är en svinhårsborste som till skillnad från många andra svinborstar inte känns som ett rivjärn i ansiktet, topparna upplevs något mjukare än liknande&hellip:
 • Yaqi Shaving Brush Violet Synthetic 26mm

  Yaqi Shaving Brush Violet Synthetic 26mm
  Yaqi Shaving Brush Violet ä:r en syntetisk rakborste med handtag i en djup violet ton tillverkat av resin epoxi. Yaqi har tillverkat rakborstar sedan 2007 och ä:r ett hö:gkvalitativt mä:rke.&hellip:
 • Yaqi Shaving Brush Cola Synthetic 22mm

  Yaqi Shaving Brush Cola Synthetic 22mm
  Yaqi Shaving Brush Violet är en syntetisk rakborste med handtag i en djup violet ton tillverkat av resin epoxi. Yaqi har tillverkat rakborstar sedan 2007 och är ett högkvalitativt märke. Tidigare har&hellip:
 • Massiv rakborste i trä

  Massiv rakborste i trä
  Rakborste med stiligt trähandtag Med sitt stiliga 50mm trähandtag kommer den här borsten snabbt bli en prydnad i badrummet. Rakborsten går utmärkt att använda både med traditionell raktvål i skål&hellip:
 • Yaqi Shaving Brush Janus Bifrons Synthetic 24mm

  Yaqi Shaving Brush Janus Bifrons Synthetic 24mm
  Yaqi Shaving Brush Janus Bifrons Synthetic är syntetisk rakborste som har ett handtag tillverkat i självlysande resin epoxi och har en cashmere knut på 24mm. Stråna är silkeslena och har en god ryggrad&hellip:
 • Rakborste i svart marmor och grävlingsborst

  Rakborste i svart marmor och grävlingsborst
  Rakborste av svart marmor Vill du ha en unik rakborste som verkligen sticker ut i badrummet så kan du sluta leta nu. Den svarta rakborsten av marmor ligger skönt i handen och grävlingsborsten binder&hellip:
 • Beard Monkey Badger Shaving Brush

  Beard Monkey Badger Shaving Brush
  Beard Monkey Badger Shaving Brush är en rakborste med tyngd i handtaget och en mjuk borst av blandat grävlingshår. Borsten ger en mild exfoliering av huden, hjälper till att lyfta på rakstråna och&hellip:
 • Mondial Basic Shaving Brush Grey Badger, Ivory

  Mondial Basic Shaving Brush Grey Badger, Ivory
  Mondial Basic Shaving Brush Grey Badger, Ivory ä:r en rakborste av pure badger kvalitet. En billigare rakborste som ä:r maskintillverkad. Hå:rstrå:na ä:r lite grö:vre ä:n&hellip:
 • Mühle Shaving Brush Holder, ivory

  Mühle Shaving Brush Holder, ivory
  Muhle Shaving Brush Holder, Ivory ä:r ett rakborststä:ll i tå:lig akryl. Hå:ller din rakborste i god kontidion genom att torka den upp och ner.Storlek Inre diameter: 22 mm
 • The Bluebeards Revenge Shaving Brush Drip Stand

  The Bluebeards Revenge Shaving Brush Drip Stand
  The Bluebeards Revenge Shaving Brush Drip Stand är ett rakborstställ i tålig akryl. Håller din rakborste i god kontidion genom att torka den upp och ner. Dubbelhäftande tejp på baksidan för att&hellip:
 • Antiga Barbearia Principe Real Shaving Brush

  Antiga Barbearia Principe Real Shaving Brush
  Antiga Barbearia de Bairro Principe Real Rakborste ä:r tillverkad i ä:kta viltsvinshå:r med trä:skaft. Borsten ä:r tillverkad av Semogue i Portugal. Levereras i en plå:tfö:rpackning.Ö:vrig&hellip:
 • Gents Rakborste Silvertip Ivory

  Gents Rakborste Silvertip Ivory
  Gents rakborste är utrustad med äkta grävlingshår, extra mjuk silvertiptopp och greppvänligt handtag i resin.  Storleken är perfekt för att göra rakningen till en fröjd varje dag. Rakborsten ger en underbar känsla vid rakningen och reser skäggstråna för en närmare rakning. Levereras i elegent svart presentförpacking. Rakborsten ska rengöras i varmt vatten och hängas upp och ner för att torka efter rakningen. Total höjd: 101 mm Borstens höjd: 55 mm (endast håren) Handtag höjd: 46 mm Handtag diameter vid platta basen: 34 mm Diameter vid hårbasen: 24 mm  Gents rekommenderar denna produkt för att: Tack vare att vi tillverkar den själva har vi fått utforma den precis som vi vill (krutet har lagts på borsten och inte skaftet), och eftersom det inte finns några mellanhänder är den utan tvekan den billigaste rakborsten på världsmarknaden i sin kvalitetsklass. Den har borst av Silvertip, och kostar mindre än vad andra tar för en rakborste med Superbadger. Vi vågar påstå att detta är världens bästa rakborste till detta pris. Passar till: Rakborste- och rakhyvelställ  Benjamin Barber Rakborsteställ.      Truefitt & Hill Double Wire Brush Stand  Truefitt & Hill Double Wire Stand with Bowl    Läs mer om rakborstar här!
 • Omega Shaving Brush "Hi Brush" Black Fibre Ash Wood

  Omega Shaving Brush &quotHi Brush" Black Fibre Ash Wood
  Omega Shaving Brush "Hi Brush" Black Fibre Ash Wood ä:r en rakborste i syntetisk fiber. Hi-serien ä:r i "Badger Effect" och ska efterlikna en rakborste i grä:vlingshå:r. Fibrerna ä:r&hellip:
 • Antiga Barbearia de Bairro Shaving Brush

  Antiga Barbearia de Bairro Shaving Brush
  Antiga Barbearia de Bairro Shaving Brush ä:r en klassisk rakborste av ä:kta grä:vlingshå:r med hantag i polerad ek. Tillverkad av Semogue i Portugal. Levereras i en metallfö:rpackning.&hellip:
 • Yaqi Shaving Brush Aqua Synthetic Tuxedo 24mm

  Yaqi Shaving Brush Aqua Synthetic Tuxedo 24mm
  Yaqi Shaving Brush Aqua ä:r en syntetisk tuxedo rakborste med handtag tillverkat av resin epoxi och har en havsblå: ton med vita inslag. Denna rakbosten har en fast ryggrad och mjuka toppar som&hellip:
 • Gents Rakborste Pure Badger Ivory

  Gents Rakborste Pure Badger Ivory
  Gents rakborste är utrustad med äkta grävlingshår av Pure Badger kvalitèt och greppvänligt handtag i polyester. Rakborsten ger en underbar känsla vid rakningen och reser skäggstråna för en närmare rakning. Levereras i elegent svart presentförpacking. Rakborsten ska rengöras i varmt vatten och hängas upp och ner för att torka efter rakningen. Mått : Total höjd: 94 mm Borstens höjd: 47 mm (endast håren) Handtag höjd: 47 mm Handtag diameter: 32 mm Diameter vid hårbasen: 19 mm Gents rekommenderar denna produkt för att: Detta är en mycket prisvärd rakborste för sin kvalitet. Om du är nybörjare med rakborsten är detta utan tvekan ditt bästa köp. Om du har rakat länge och vill växla upp dig ett snäpp, köp vår Silvertip. Passar till: Rakborste- och rakhyvelställ Benjamin Barber Rakborsteställ True & Hill Double Wire Brush Stand  True & Hill Double Wire Stand with Bowl  Edwin Jagger Razor & Brush stand with bowl 
 • Gents Rakborste i Syntet Ebony

  Gents Rakborste i Syntet Ebony
  Detta är en rakborste av mjukt syntetmaterial och med greppvänligt handtag i resin för dig som av olika anledningar inte vill använda en rakborste med grävlingshår. Skillnaden mellan en syntetborste och en rakborste av grävlingshår är märkbar, men endast marginellt om du inte är en van rakborstanvändare.  Rakborsten ska rengöras i varmt vatten och hängas upp och ner för att torka efter rakningen. Passar med Rakborste- och rakhyvelställ. Levereras i en elegant svart presentförpacking. Mått: Total höjd: 101 mm Borstens höjd: 55 mm (endast håren) Handtag höjd: 46 mm Handtag diameter vid platta basen: 34 mm Diameter vid hårbasen: 24 mm
 • Yaqi Shaving Brush Rainbow Syntethic Pony 26mm

  Yaqi Shaving Brush Rainbow Syntethic Pony 26mm
  Yaqi Shaving Brush Rainbow ä:r en syntetisk rakborste med handtag tillverkat i slitstark resin epoxi som har regnbå:gsfä:rger. Den har en god ryggrad och ger snabbt ett fyllig lö:dder.&hellip:
 • Captain Fawcett Syntethic Fibre Shaving Brush Wooden Handle

  Captain Fawcett Syntethic Fibre Shaving Brush Wooden Handle
  Captain Fawcett Syntethic Fibre Shaving Brush Wooden Handle ä:r en rakborste med syntethå:r, tillverkad i klassisk old school design med trä:handtag. Syntetfibrer av allra hö:gsta kvalitet&hellip:
 • Mondial Baylis Shaving Brush Super Badger

  Mondial Baylis Shaving Brush Super Badger
  Mondial Baylis Shaving Brush Super Badger ä:r en handbundna kvalitetsborstar med hå:r frå:n grä:vlingens rygg. Strå:na ä:r lä:ngre, mjukare och tunnare ä:n billigare&hellip:
 • Omega Boar Shaving Brush Ovangkol Wooden Handle

  Omega Boar Shaving Brush Ovangkol Wooden Handle
  Omega Boar Shaving Brush Ovangkol Wooden Handle är en rakborste med svinhårsborst. Handtag i vintagedesign av ovangkol, ett litet till medelstort lövträ inhemskt i tropiskt västra Afrika som är&hellip:
 • Acqua di Parma Collezione Barbiere Rakborste Pure Badger Gul

  Acqua di Parma Collezione Barbiere Rakborste Pure Badger Gul
  Rakborste med borst i äkta grävlingshår, Pure Badger kvalité från Acqua di Parma. Handtag i stilren, elegant design. Medföljande rakborstehållare som påminner om korken på Acqua di Parmas cologneflaskor. Diameter: 24 mm Finns även i svart
 • Yaqi Shaving Brush Hero Synthetic Tuxedo 26mm

  Yaqi Shaving Brush Hero Synthetic Tuxedo 26mm
  Yaqi Shaving Brush Hero ä:r en syntetisk rakborste med handtag i metall, Tuxedo knuten ger en fast kä:nsla med mjuka toppar, den har en god ryggrad som gö:r det enkelt att lö:ddra ett mjukt&hellip:
 • Proraso Shaving Brush

  Proraso Shaving Brush
  Proraso Shaving Brush ä:r en rakborste med svinhå:rsborst. Det ä:r lite styvare ä:n grä:vlingshå:r och ger mer friktion, nä:stan som en peeling, men har inte samma uppsugningsfö:rmå:ga&hellip:
 • Mondial Gibson Shaving Brush Super Badger

  Mondial Gibson Shaving Brush Super Badger
  Mondial Gibson Shaving Brush Super Badger ä:r en handbundna kvalitetsborstar med hå:r frå:n grä:vlingens rygg. Strå:na ä:r lä:ngre, mjukare och tunnare ä:n billigare&hellip:
 • Omega Pure Badger Shaving Brush with Stand

  Omega Pure Badger Shaving Brush with Stand
  Omega Pure Badger Shaving Brush with Stand ä:r en rakborte i stä:ll. Den ä:r i kvaliteten Pure Badger, kvalitetsborste med hå:r frå:n grä:vlingens rygg. Strå:na ä:r lä:ngre,&hellip:
 • Yaqi Shaving Brush Pandi Best Badger 24mm

  Yaqi Shaving Brush Pandi Best Badger 24mm
  Yaqi Shaving Brush Pandi ä:r en 2-bands grä:vlingsborste med en 24mm knut. Hantaget ä:r tillverkat i slitstarkt resin epoxi med panda motiv. Denna rakborsten har en stark ryggrad och ger en&hellip:
 • Yaqi Shaving Brush Jumbo Barber Synthetic Tuxedo 30mm

  Yaqi Shaving Brush Jumbo Barber Synthetic Tuxedo 30mm
  Yaqi Shaving Brush Jumbo Barber ä:r en av dom stö:rre varianterna av syntetiska rakborstar frå:n Yaqi. Denna rakborsten har ett handtag tillverkat i slitstark resin epoxi och ä:r mö:nstrad&hellip:
 • Yaqi Shaving Brush Glacier Best Badger 24mm

  Yaqi Shaving Brush Glacier Best Badger 24mm
  Yaqi Shaving Brush Glacier ä:r en 2-bands grä:vlingsborste med en 24mm knut. Hantaget ä:r tillverkat i slitstarkt resin epoxi som har en jade grö:n fä:rg. Denna rakborsten har en stark&hellip:
 • The Bluebeards Revenge Vanguard Synthetic Bristle Shaving Brush

  The Bluebeards Revenge Vanguard Synthetic Bristle Shaving Brush
  The Bluebeards Revenge Vanguard Synthetic Bristle Shaving Brush är en syntetisk rakborste. Den är framtagen för att efterlikna samma mjukhet som en grävlingsborste. Den har en större uppsugningsförmåga&hellip:
 • Proraso Rakborste

  Proraso Rakborste
  Proraso Rakborste med borst av naturborst. Denna borst är styvare än grävlingshår och ger mer friktion, nästan som en peeling, men har inte samma uppsugningsförmåga som en borste av grävling. Ett alternativ till personer som är allergiska mot grävlinghår. Kvalitetsmässigt kan den dock inte jämföras med en borste av grävlingshår. Total höjd: 120 mm Borstens höjd: 55 mm (endast håren) Handtag höjd: 60 mm Handtag diameter: 42 mm Diameter vid hårbasen: 30 mm  
 • Yaqi Shaving Brush Ferrari White Tuxedo

  Yaqi Shaving Brush Ferrari White Tuxedo
  Yaqi Shaving Brush Ferrari White Tuxedo är en syntetisk rakborste med handtag tillverkat i slitstark resin epoxi. Den har en god ryggrad och ger snabbt ett fyllig lödder. Yaqi har tillverkat rakborstar&hellip:

Varför använder man grävlingshår i rakborstar?

Anledningen till att man använder just grävlingshår är för att det suger åt sig vatten, istället för att stöta bort det som många andra hårstrån gör. Det behövs för att man ska kunna få till ett fint lödder av raktvålen.

Grävlingsborstarna kan klassificeras beroende på kvalité på hårstråna. Pure Badger är den vanligaste borsten och den är gjord på hår från sidan och benen på grävlingen. De absolut finaste borsten hittar man i grävlingens nacke. Rakborstar gjord med nackhår kallas för Silvertip Badger. Ju finare kvalité, desto högre pris får man vara beredd att betala.