Rakborstar med olika hår

En rakborste av hög kvalitet gör den klassiska rakningen så mycket bättre. Med rakborsten kan man vispa upp ett rikt lödder och lyfta skäggstråna så att rakningen blir så nära som möjligt. Det finns borstar med grävlingshår, svinborst och syntethår.

Här hittar du rakborstar som du kan köpa online från flera varumärken, kända för att tillverka borst av hög kvalité.

Populärt inom rakborstar

 • Edwin Jagger Rakborstställ Ivory

  Edwin Jagger Rakborstställ Ivory
  Praktiskt och snyggt ställ för rakborsten från Edwin Jagger. Tillverkad i benvit plast. Kan fästas på vägg. Rakborsten hänger upp och ner vid torkning vilket ger borsten lång hållbarhet.  Passar&hellip:
 • Antiga Barbearia Principe Real Shaving Brush

  Antiga Barbearia Principe Real Shaving Brush
  Antiga Barbearia de Bairro Principe Real Shaving Brush r en rakborste tillverkad i kta viltsvinshr (Pure Bristle Hair). Borsten r tillverkad av Semogue i Portugal. Trskaft lackerad i traditionella frger.&hellip:
 • Gents Rakborste i Syntet Ebony

  Gents Rakborste i Syntet Ebony
  Detta är en rakborste av mjukt syntetmaterial och med greppvänligt handtag i resin för dig som av olika anledningar inte vill använda en rakborste med grävlingshår. Skillnaden mellan en syntetborste&hellip:
 • Mondial Basic Shaving Brush Grey Badger, Clear Marble

  Mondial Basic Shaving Brush Grey Badger, Clear Marble
  Mondial Basic Shaving Brush Grey Badger, Clear Marble r en rakborste av pure badger kvalitet. En billigare rakborste som r maskintillverkad. Hrstrna r lite grvre n andra modeller, vilket gr att det inte&hellip:

Fler tips på rakborstar

 • Antiga Barbearia Chiado Shaving Brush

  Antiga Barbearia Chiado Shaving Brush
  Antiga Barbearia Chiado Shaving Brush r en klassisk rakborse tillverkad i kta SilverTip grvlingshr. Handtaget i harts med den laseringraverade logon ger ett mjuk och bra grepp ven nr det r vtt. Handgjord&hellip:
 • The Bluebeards Revenge Vanguard Shaving Brush

  The Bluebeards Revenge Vanguard Shaving Brush
  The Bluebeards Revenge Vanguard Shaving Brush r en syntetisk rakborste. Den r framtagen fr att efterlikna samma mjukhet som en finare rakborste och samma uppsugningsfrmga. Ett perfekt alternativ fr vegetarianer&hellip:
 • Mühle Rytmo Shaving Set Fusion + Brush, Ash

  Mühle Rytmo Shaving Set Fusion + Brush, Ash
  Mhle Rytmo Shaving Set Fusion + Shaving Brush Ash r ett elegant rakset i ask. Rakhyvel med fste fr Gillette Fusion och rakborste med syntethr. Stilrent handtag i vrmebehandlad ask som r vattenavvisande.&hellip:
 • Truefitt & Hill Shaving Brush Regency Ivory Super Badger

  Truefitt & Hill Shaving Brush Regency Ivory Super Badger
  Rakborste från Truefitt &: Hill i kurvig snygg design i elfenbensimitation med hår av äkta grävling, Super Badger. Levereras i Truefitt &: Hills snygga presentask. Ska dropptorkas. Passar till&hellip:
 • Mondial Basic Shaving Brush Pure Bristle, Ivory

  Mondial Basic Shaving Brush Pure Bristle, Ivory
  Mondial Basic Shaving Brush Pure Bristle, Ivory r en rakborste med svinhrsborst. Det r ett billigare alternativ n grvlingshr och drfr perfekt som nybrjarborste eller fr dig med grvre skggstubb. Borsten&hellip:
 • Benjamin Barber Duke Rakborste Ivory

  Benjamin Barber Duke Rakborste Ivory
  Klassisk rakborste från Benjamin Barber i Best Badger med handtag i vit resinplast. Längd handtag: 5,5 cm Total längd: 11,4 cm Handtag diameter: 3,5 cm Diameter vid hårbasen: 2,5 cm Passar till: &hellip:
 • Yaqi Shaving Brush Deep Space Badger 24mm

  Yaqi Shaving Brush Deep Space Badger 24mm
  Yaqi Shaving Brush Deep Space Badger 24mm r en 2-bands grvlingsborste med en 24mm knut. Hantaget r tillverkat i slitstarkt resin epoxi som har en skimrande bl frg. Denna rakborsten har en stark ryggrad&hellip:
 • Benjamin Barber Imperial Rakborste Lux

  Benjamin Barber Imperial Rakborste Lux
  Rakborste från Benjamin Barber med borst i best Badger med räfflat handtag i guld och krom. En väldigt stilren och exklusiv borste att förgylla vardagsrakningen med. Längd handtag: 5,6 cm Total&hellip:
 • Muhle Vivo Shaving Set Fusion Razor + Brush + Bowl, Corne

  Muhle Vivo Shaving Set Fusion Razor + Brush + Bowl, Corne
  Muhle Vivo Shaving Set Fusion Razor + Brush + Bowl, Corne r ett komplett rakset med rakborste i Pure Badger, rakhyvel med fste fr Gillette Fusion i ett kromat rakstll med rakskl. Handtag i hornimitation&hellip:
 • Frank Shaving Beechwood Rakborste (Syntetisk Fiber)

  Frank Shaving Beechwood Rakborste (Syntetisk Fiber)
  Frank Shaving är ett stilrent märke som tar fram produkter avsedda den klassiska våtrakningen. De tummar inte på något och det finns därför inget att anmärka på deras produkter, vilket är en av anledningarna till att de är helt unika. Denna rakborste har ett borsthuvud som gjorts av syntetisk fiber, vilket är syntetiskt hår som är framtaget till rakborstar. De är därför otroligt bra på till att röra upp ett lätt och jämnt skum och de har en väldigt masserande effekt på huden. Handtaget är av beechwood som är bokträd, som ger rakborsten en mycket stilren look och får den att se häftig ut om man har den stående framme i badrummet. Om du gärna vill testa den klassiska våtrakningen så går det aldrig fel med produkterna från Frank Shaving. De är gjorda av superbra material, som ger produkterna hög kvalitet och som ger dig den bästa upplevelsen av din dagliga rakning. Så gör du 1. Fukta rakborsten och skumma upp din raktvål. 2. Applicera därefter skummet på det önskade området med rakborsten. 3. Du är nu redo för rakning. Material - Borsthuvudet är av syntetisk fiber. - Handtaget är av Beechwood (Bokträd)
 • Mühle 33-K-256 Rakborste

  Mühle 33-K-256 Rakborste
  Barberkost från MühleDenna rakborste från Muhle är gjord av Silvertip Badger. Silvertip-håren är märkbart mjukare och extra hållbara. Vid dagligt bruk är de mindre känsliga än naturliga hår eftersom de kan stöta bort vatten och torkar snabbt. >Materialet är perfekt för exklusiva tillbehör eftersom det möjliggör ett brett spektrum av modern och klassisk design i många vackra färger. Först formar man handtaget och sedan poleras det i flera omgångar för att försegla ytan och ge handtaget en speciell lyster. Underhåll Tryck aldrig rakborsten mot huden - det är mycket bättre att använda den i sidled, som en pensel, för att undvika att bryta håren på borsten. - Rengör borsten noggrant och skaka av överflödigt vatten från stråna efter användning. Förvara penseln på en ventilerad plats. Använd inte tvål för att rengöra borsten och qnvänd inte för hett vatten för att rengöra borsten - ljummet vatten är det bästa. Produktinformation Mått: 35 mm x 105 mm. Vikt: 58 g
 • Mühle 091-M-89 Rakborste (Silvertip Badger)

  Mühle 091-M-89 Rakborste (Silvertip Badger)
  Beskrivning: En mycket exklusiv rakborste från Mühle av bästa kvalitet. Den är i en mycket stilren design, och borsthåren är av finaste Silvertip Badger, som är speciellt utvalda grävlingshår. Handtaget Handtaget är i full krom för att ge en väldigt exklusiv look, och samtidigt förmår dem att hålla den väldigt stilren med sin unika design. Ytan på handtaget är i en mönstrad design för att ge ett bättre grepp så du inte tappar rakborsten om det skulle komma vatten på handtaget. Borsthuvudet - Silvertip Badger Om kvalitet är viktigt för dig, så ska du lägga vantarna på en rakborste med Silvertip Badger, då det är den finaste varianten du kan få. Varje enskilt hårstrå är speciellt utvalt för att skapa den perfekta rakborsten. Den är handgjord så det inte sker fel i produktionen när en helt unik rakborste skapas. Borsthåren är bundna för hand, så de har rätt position och inte behöver klippas till. På det sättet ser man till att hålla rakborsten så mjuk som möjligt, och den har perfekt form för att skumma upp raktvålen.
 • Captain Fawcett Super Badger Shaving Brush

  Captain Fawcett Super Badger Shaving Brush
  Captain Fawcett Super Badger Shaving Brush r en rakborste av grvlingshr. Super Badger r ett mjukt grvlingshr som r handbundet. Den ger ett lyxigt och krmigt rakldder fr en optimal och hudnra rakning. Handtag&hellip:
 • Mühle Rocca Silvertip Rakborste, Svart Rostfritt Stål (21 mm)

  Mühle Rocca Silvertip Rakborste, Svart Rostfritt Stål (21 mm)
  Rocca rakborste från Mühle är i en klass för sig. Den har en maskulin och enkel design som får den att sticka ut från andra rakborstar. Borsthuvudet är av Silvertip Badger, som är den finaste formen av Badger. När det gäller Badger, är det håret från grävlingen och i detta fall är det just det allra finaste hår man fått tag i. Det bidrar till att ge borsten sin mjukhet och höga kvalitet. Själva handtaget på rakborsten är gjort i rostfritt stål som ger en bra hållbarhet. Handtaget har en särskilt räfflad design som Mühle utarbetat efter många års erfarenhet. Det ger ett bra grepp om rakborsten så att den ligger säkert i handen även om den blir våt. Handtaget har fått något man kallar för DCL-beläggning, som är känt från bilindustrin, som ger den sitt helt unika uttryck. Det är ett diamantliknande kolskikt som är mer hållbart och starkare än stål som ger rakborsten en väldigt hög kvalitet. Värt att veta: - Borsthuvudet är av Silvertip Badger - Borsten har en knoppstorlek på 21 mm - Handtaget är av rostfritt stål - Belagt meden svart diamant-liknande kolbeläggning
 • D.R. Harris & Co. Rakborstställ (Chrome)

  D.R. Harris & Co. Rakborstställ (Chrome)
  För att få din rakborste att hålla så länge som möjligt så ska du ta hand om den ordentligt! En rakborste ska stå i ett ställ - inte bara för att det ser coolt ut - utan för att levnadstiden kommer förlängas!
 • Gents Rakborste Silvertip Ivory

  Gents Rakborste Silvertip Ivory
  Gents rakborste är utrustad med äkta grävlingshår, extra mjuk silvertiptopp och greppvänligt handtag i resin.  Storleken är perfekt för att göra rakningen till en fröjd varje dag. Rakborsten&hellip:
 • Mondial Baylis Shaving Brush Silvertip Badger

  Mondial Baylis Shaving Brush Silvertip Badger
  Mondial Baylis Shaving Brush Silvertip Badger r en rakborste av allra hgsta kvalitet som r helt handtillverkad. Silvertip r den den mjukaste och bsta kvaliteten, med hrstrn frn grvlingens nacke och hals&hellip:
 • Mondial Baylis Shaving Brush Fine Badger XL

  Mondial Baylis Shaving Brush Fine Badger XL
  Mondial Baylis Shaving Brush Fine Badger XLr en rakborste i grvlingshr. Ett medelmjukt grvlingshr som kommer frn sidan p grvlingen och benen. Ngot fastare n Silvertip. Ger ett krmigt och lttarbetat ldder.&hellip:
 • Yaqi Synthetic Tuxedo Shaving Brush Jumbo Barber 30mm

  Yaqi Synthetic Tuxedo Shaving Brush Jumbo Barber 30mm
  Yaqi Synthetic Tuxedo Shaving Brush Jumbo Barber 30mm r en av dom strre varianterna av syntetiska rakborstar frn Yaqi. Denna rakborsten har ett handtag tillverkat i slitstark resin epoxi och r mnstrad&hellip:
 • Mondial Panther Shaving Brush Super Badger

  Mondial Panther Shaving Brush Super Badger
  Mondial Panther Shaving Brush Super Badger r en handbundna kvalitetsborstar med hr frn grvlingens rygg. Strna r lngre, mjukare och tunnare n billigare grvlingsborstar, vilket gr att det krvs mer fr att&hellip:
 • Yaqi Synthetic Tuxedo Shaving Brush Mars 26mm

  Yaqi Synthetic Tuxedo Shaving Brush Mars 26mm
  Yaqi Synthetic Shaving Brush Mars 26mm r en syntet tuxedo rakborste med handtag i marmorerat resin epoxi. Yaqi har tillverkat rakborstar sedan 2007 och r ett hgkvalitativt mrke. Tidigare har syntetiska&hellip:
 • Taylor Of Old Bond Street Shaving Brush Pure Badger, Black

  Taylor Of Old Bond Street Shaving Brush Pure Badger, Black
  Taylor Of Old Bond Street Shaving Brush Pure Badger Black r en rakborste i grvlingshr (kvalitet Pure Badger) och handtag i slittlig plast. Den ger ett rikligt rakskum och en ltt massage av huden. Specifikation&hellip:
 • Rakborste med grävlingshår

  Rakborste med grävlingshår
  Rakborste i grävlingshår Rent grävlingshår är den tuffaste av alla naturliga hårtyper, de inviduella hårstråna är starka men också mjuka och mer flexibla än skäggtyperna på människor och?
 • Yaqi Synthetic Shaving Brush Violet 26mm

  Yaqi Synthetic Shaving Brush Violet 26mm
  Yaqi Synthetic Shaving Brush Violet 26mm r en syntetisk rakborste med handtag i en djup violet ton tillverkat av resin epoxi. Yaqi har tillverkat rakborstar sedan 2007 och r ett hgkvalitativt mrke. Tidigare&hellip:
 • Mondial Basic Shaving Brush Fine Badger, Clear Marble

  Mondial Basic Shaving Brush Fine Badger, Clear Marble
  Mondial Basic Shaving Brush Fine Badger, Clear Marble r en rakborste i grvlingshr. Ett medelmjukt grvlingshr som kommer frn sidan p grvlingen och benen. Ngot fastare n Silvertip. Ger ett krmigt och lttarbetat&hellip:
 • Rakborste i svart marmor och grävlingsborst

  Rakborste i svart marmor och grävlingsborst
  Rakborste av svart marmor Vill du ha en unik rakborste som verkligen sticker ut i badrummet så kan du sluta leta nu. Den svarta rakborsten av marmor ligger skönt i handen och grävlingsborsten binder?
 • Mühle Shaving Brush Holder, black

  Mühle Shaving Brush Holder, black
  Muhle Shaving Brush Holder Black r ett rakborststll i tlig akryl. Hller din rakborste i god kontidion genom att torka den upp och ner. Storlek Inre diameter: 22 mm
 • Frank Shaving Faux Ebony Rakborste (Syntetisk Fiber)

  Frank Shaving Faux Ebony Rakborste (Syntetisk Fiber)
  Frank Shaving är ett av de mest stilrena märken, som tar fram helt unika produkter avsedda för gammaldags våtrakning. De tummar inte på något och det är en av anledningarna till att de är helt unika. Denna rakborste från Frank Shaving är gjord i stilen Faux Ebony. Detta i förhållande till vad handtaget uttrycker och här har det fått ett väldigt mörkt och skinande uttryck. Det är en mycket stilren design som ser bra ut att ha stående framme i badrummet. Borsthuvudet är gjort av syntetisk fiber, vilket är ett syntetiskt framtaget borsthår. Det vill säga att det inte är riktigt hår från grävlingen utan istället hår som producerats till rakborsten. Detta är både ett plus och ett minus, då det först och främst är mjukheten på de syntetiska borsthåren som inte är likvärdig den på silvertip badger, vilket innebär att syntetisk fiber som borsthår är lite styvare än andra borsthår och därför har en mer masserande effekt på huden. Det allra bästa med syntetisk fiber är att de är designade för rakning samt att denna form av rakborste ger ett läckert skum och därefter torkar snabbt efter rakningen. Så gör du 1. Fukta rakborsten och löddra upp din raktvål. 2. Applicera därefter skummet på det önskade området med rakborsten. 3. Du är nu redo för rakning. Material - Borsthuvudet är av syntetisk fiber. - Handtaget är av trä i stilen Faux Ebony.
 • Truefitt & Hill Shaving Brush Wellington Horn Super Badger

  Truefitt & Hill Shaving Brush Wellington Horn Super Badger
  Rakborste från Truefitt &: Hill i snygg design i hornimitation med hår av äkta grävling, Super Badger. Levereras i Truefitt &: Hills snygga presentask. Ska dropptorkas. Passar till Truefitt&hellip:
 • Muhle Vivo Shaving Set Fusion Razor + Brush, Corne

  Muhle Vivo Shaving Set Fusion Razor + Brush, Corne
  Muhle Vivo Shaving Set Fusion Razor + Brush, Corne r ett komplett rakset med rakborste i Pure Badger, rakhyvel med fste fr Gillette Fusion i ett kromat rakstll. Handtag i hornimitation med kromdetaljer.&hellip:
 • Wahl 5 Star Badger Shaving Brush

  Wahl 5 Star Badger Shaving Brush
  Wahl 5 Star Badger Shaving Brush r en traditionell rakborste gjord i 100% naturlig grvlingshr som lyfter ansiktshren och medfr en nra rakning. Den har en bra backbone (motstnd i borsten) men samtidigt&hellip:
 • LEA Rakborste (Naturligt hår)

  LEA Rakborste (Naturligt hår)
  Rakborste med naturhårOm du vill prova på gammaldags rakning, så är LEA Rakborste en riktigt bra start. Denna enkla och fina rakhyvel hjälper med att fördela raktvålen jämnt över skägget, så du får en bra rakning. Klassisk rakborste LEA Rakborste är en klassisk och perfekt nybörjarborste för dig som önskar prova en klassisk våtrakning. Borsten är gjord av boar, vilket är 100% naturligt vildsvinshår och den är framställd i Italien. Skaftet ligger bra i handen, och tillsammans med rakborstens storlek ser den till att ge god kontroll samt komfort under användning. Den skummar upp din föredragna rakprodukt till ett härligt, krämigt raklödder. Fördelar Bra borste att börja medVildsvinshårVåtrakningLätt att arbeta med Användning Fukta LEA Rakborste med ljummet vatten och stryk rakborsten över din raktvål genom cirkulära rörelser tills tvålen löddrar och rakborsten fylls. Fördela därefter raktvålen jämnt över skägget och raka dig som du vill. För att rengöra din LEA Rakborste, rengör du borsten i varmt vatten efter användning. Låt rakborsten torka liggandes eller med hårstråna nedåt, så kommer rakborsten vara redo för nästa rakning inom kort.
 • Gents Rakborste Pure Badger Ebony

  Gents Rakborste Pure Badger Ebony
  Gents rakborste är utrustad med äkta grävlingshår av Pure Badger kvalitet och greppvänligt handtag i polyester. Rakborsten ger en underbar känsla vid rakningen och reser skäggstråna för en närmare&hellip:
 • Beard Monkey Shaving Brush

  Beard Monkey Shaving Brush
  Beard Monkey Shaving Brush r en rakborste med tyngd i handtaget och en mjuk borst av blandat grvlingshr. StorlekHjd - 12 cm, varav borst 6 cmKrage och midja - 2,5 cmMagen/mitten - 3,5 cmVikt - 126 gram&hellip:
 • Omega Shaving Brush Hi Brush Ash Wood Black

  Omega Shaving Brush Hi Brush Ash Wood Black
  Omega Shaving Brush Hi Brush Ash Wood Black r en rakborste i syntetisk fiber. Hi-serien r i Badger Effect och ska efterlikna en rakborste i grvlingshr. Fibrerna r tillverkade av PRB (thermoplastic semi-crystalline&hellip:
 • Yaqi Shaving Brush Deep Space Badger 24mm

  Yaqi Shaving Brush Deep Space Badger 24mm
  Yaqi Shaving Brush Deep Space Badger 24mm r en 2-bands grvlingsborste med en 24mm knut. Hantaget r tillverkat i slitstarkt resin epoxi som har en skimrande bl frg. Denna rakborsten har en stark ryggrad&hellip:
 • Mondial Titan Shaving Brush Super Badger

  Mondial Titan Shaving Brush Super Badger
  Mondial Titan Shaving Brush Super Badger r en handbundna kvalitetsborstar med hr frn grvlingens rygg. Strna r lngre, mjukare och tunnare n billigare grvlingsborstar, vilket gr att det krvs mer fr att fylla&hellip:
 • Mondial Gibson Shaving Brush Fine Badger

  Mondial Gibson Shaving Brush Fine Badger
  Mondial Gibson Shaving Brush Fine Badger r en rakborste i grvlingshr. Ett medelmjukt grvlingshr som kommer frn sidan p grvlingen och benen. Ngot fastare n Silvertip. Ger ett krmigt och lttarbetat ldder.&hellip:
 • Proraso Shaving Brush

  Proraso Shaving Brush
  Proraso Shaving Brush r en rakborste med svinhrsborst. Det r lite styvare n grvlingshr och ger mer friktion, nstan som en peeling, men har inte samma uppsugningsfrmga som en borste av grvling. Silverfrgat&hellip:
 • Acqua di Parma Collezione Barbiere Rakborste Pure Badger Gul

  Acqua di Parma Collezione Barbiere Rakborste Pure Badger Gul
  Rakborste med borst i äkta grävlingshår, Pure Badger kvalité från Acqua di Parma. Handtag i stilren, elegant design. Medföljande rakborstehållare som påminner om korken på Acqua di Parmas cologneflaskor.&hellip:
 • Yaqi Shaving Brush Pandi 24mm 2-band Best Badger

  Yaqi Shaving Brush Pandi 24mm 2-band Best Badger
  Yaqi Shaving Brush Pandi 24mm 2-band Best Badger r en 2-bands grvlingsborste med en 24mm knut. Hantaget r tillverkat i slitstarkt resin epoxi med panda motiv. Denna rakborsten har en stark ryggrad och&hellip:
 • Mühle Shaving Brush Holder, crystal

  Mühle Shaving Brush Holder, crystal
  Muhle Shaving Brush Holder, Crystal r ett rakborststll i tlig akryl. Hller din rakborste i god kontidion genom att torka den upp och ner. Storlek Inre diameter: 22 mm
 • Erbe Solingen Rakborsthållare (Metall, Krom)

  Erbe Solingen Rakborsthållare (Metall, Krom)
  Den här rakborsthållaren från Erbe Solingen i krombelagd metall är en snygg hållare som förlänger levnadstiden på din rakborste. Den här modellen har snygga runda former vilket gör den diskret och fin att titta på. Kom ihåg! Sätt alltid din rakborste i hållare under och efter rakningen för att förlänga rakborstens levnadstid.
 • Frank Shaving Imitation Elfenben Rakborste (Super Badger)

  Frank Shaving Imitation Elfenben Rakborste (Super Badger)
  Frank Shaving har en god förståelse för vad män behöver, därför är deras produkter några av de bästa ute på marknaden. Ta den här rakborsten som exempel. En klassisk rakborste med ett handtag gjort av elfenbensimitation samt borsthuvud av äkta grävlingshår (en av de bästa hårtyperna för rakborstar). En elegant rakborste som du helst vill ställa fram i badrummet istället för att ha kvar det i skåpet efter du är klar med rakningen. Borsthåren Håren på borsten är av kvalitén Super Badger, som är den bättre änden av borsthår för rakborstar. Håren kommer från ryggen på grävlingar och är något mjukare än andra hårstrån, vilket gör det mer behagligt att använda den på ansiktet. Användning - Löddra upp din raktvål i en rakskål - Använd rakborsten för att applicera skummet på ansiktet - Raka dig precis som vanligt Material Super Badger grävlingshår och handtag av elfenbensimitation.
 • Truefitt & Hill Faux Ivory Synthetic Shaving Brush Wellington

  Truefitt & Hill Faux Ivory Synthetic Shaving Brush Wellington
  Rakborste från Truefitt &: Hill i snygg design i elfenbensimitation med borst av mjukt syntetmaterial för dig som av olika anledningar inte vill använda en rakborste med grävlingshår. Skillnaden&hellip:
 • Omega Shaving Brush Pure Badger Ash Wood

  Omega Shaving Brush Pure Badger Ash Wood
  Omega Shaving Brush Pure Badger Ash Wood r en rakborste med borst i Black Badger som r mrkare och starkare n andra typer av grvlingshr och knns sledes lite styvare mot huden och binder mycket ldder i borsten.&hellip:
 • Mühle Rocca Silvertip Rakborste, Rostfritt Stål

  Mühle Rocca Silvertip Rakborste, Rostfritt Stål
  Denna läckra rakborste är en del av serien Rocca från Mühle, som är gjord i en väldigt exklusiv design. Det är en perfekt rakborste till mannen som vill satsa på sin utrustning och som gärna har sin läckra rakutrustning stående framme i badrummet. Rakborsten är framtagen i rostfritt stål med ett handtag gjort av barken från björkträd. Borsthuvudet är gjort av det finaste håret från grävlingen, så kallat Silvertip Badger. Rakborsten har en otroligt maskulin och enkel design som är gjord på några av de bästa materialen för att göra kvaliteten på rakborsten så hög som möjligt. Den är gjord i rostfritt stål, vilket ger den en bra hållbarhet och man har även tillfört ett handtag i björkbark som ger den sitt helt unika utseende. Borsthuvudet är av det man kallar Silvertip Badger och är av högsta kvalitet när det gäller hår från grävlingen. Det gör att borsten är mycket mjuk och ger en härlig känsla på huden då man applicerar raktvålen. Värt att veta: - Rakborsten är gjord i rostfritt stål - Handtaget är gjort av barken från björkträd - Borsthuvudet är av Silvertip Badger - Borsthuvudet har en knoppstorlek på 21 mm
 • Mühle 81-H-220 Rakborste (Pure Badger)

  Mühle 81-H-220 Rakborste (Pure Badger)
  Beskrivning: Mühle gör några av de bästa produkterna för klassisk våtrakning, och denna rakborsta är en av dem. Den är producerad i några av de bästa materialen och har en superstilig och ikonisk look. Handtaget - Ångad aska Handtaget är gjord i aska, som har värmts upp till en otroligt hög temperatur och ångats under en längre tid, vilket gör träet väldigt hårt och vattenavvisande. Tillverkningsprocessen bidrar också till att ge handtaget sin fantastiska färg, och den är enbart behandlad med olja för att ge en matt, men fortsatt djup färg. Änden är gjord av krom, och den bidrar till att ge rakborsten en modern look, och samtidigt balansera rakborsten så den ligger bra i handen och så den är enkel att förflytta runt i ansiktet utan för mycket ansträngning. Borsthuvudet - Pure Badger Borsthuvudet är av Pure Badger, som är en speciell typ av grävlingshår, som ger en speciell masserande effekt när den används. Håren är lite tjockare än på andra rakborstar, men är fortsatt väldigt mjuka och ger därför en härlig känsla när den appliceras på huden.

Varför använder man grävlingshår i rakborstar?

Anledningen till att man använder just grävlingshår är för att det suger åt sig vatten, istället för att stöta bort det som många andra hårstrån gör. Det behövs för att man ska kunna få till ett fint lödder av raktvålen.

Grävlingsborstarna kan klassificeras beroende på kvalité på hårstråna. Pure Badger är den vanligaste borsten och den är gjord på hår från sidan och benen på grävlingen. De absolut finaste borsten hittar man i grävlingens nacke. Rakborstar gjord med nackhår kallas för Silvertip Badger. Ju finare kvalité, desto högre pris får man vara beredd att betala.