Rakborstar med olika hår

En rakborste av hög kvalitet gör den klassiska rakningen så mycket bättre. Med rakborsten kan man vispa upp ett rikt lödder och lyfta skäggstråna så att rakningen blir så nära som möjligt. Det finns borstar med grävlingshår, svinborst och syntethår.

Här hittar du rakborstar som du kan köpa online från flera varumärken, kända för att tillverka borst av hög kvalité.

Populärt inom rakborstar

 • Antiga Barbearia Principe Real Shaving Brush

  Antiga Barbearia Principe Real Shaving Brush
  Antiga Barbearia de Bairro Principe Real Shaving Brush r en rakborste tillverkad i kta viltsvinshr (Pure Bristle Hair). Borsten r tillverkad av Semogue i Portugal. Trskaft lackerad i traditionella frger.&hellip:
 • Mühle x Mark Braun Hexagon Silvertip Badger Rakborste, Aluminium Bronze

  Mühle x Mark Braun Hexagon Silvertip Badger Rakborste, Aluminium Bronze
  Mühle har i samarbete med den kända tyska designern Mark Braun designat en helt unik serie vid namn Hexagon. Denna otroligt eleganta rakborste är från den serien Hexagon och den har det väldigt karakteristiska&hellip:
 • Mondial Baylis Shaving Brush Fine Badger

  Mondial Baylis Shaving Brush Fine Badger
  Mondial Baylis Shaving Brush Fine Badger r en rakborste i grvlingshr. Ett medelmjukt grvlingshr som kommer frn sidan p grvlingen och benen. Ngot fastare n Silvertip. Ger ett krmigt och lttarbetat ldder.&hellip:
 • Mondial Basic Shaving Brush Fine Badger, Satin Black

  Mondial Basic Shaving Brush Fine Badger, Satin Black
  Mondial Basic Shaving Brush Fine Badger, Satin Black r en rakborste i grvlingshr. Ett medelmjukt grvlingshr som kommer frn sidan p grvlingen och benen. Ngot fastare n Silvertip. Ger ett krmigt och lttarbetat&hellip:

Fler tips på rakborstar

 • Handgjord rakborste med grävlingshår

  Handgjord rakborste med grävlingshår
 • Gents Rakborste Pure Badger Ivory

  Gents Rakborste Pure Badger Ivory
  Gents rakborste är utrustad med äkta grävlingshår av Pure Badger kvalitèt och greppvänligt handtag i polyester. Rakborsten ger en underbar känsla vid rakningen och reser skäggstråna för en närmare rakning. Levereras i elegent svart presentförpacking. Rakborsten ska rengöras i varmt vatten och hängas upp och ner för att torka efter rakningen. Mått : Total höjd: 94 mm Borstens höjd: 47 mm (endast håren) Handtag höjd: 47 mm Handtag diameter: 32 mm Diameter vid hårbasen: 19 mm Gents rekommenderar denna produkt för att: Detta är en mycket prisvärd rakborste för sin kvalitet. Om du är nybörjare med rakborsten är detta utan tvekan ditt bästa köp. Om du har rakat länge och vill växla upp dig ett snäpp, köp vår Silvertip. Passar till: Rakborste- och rakhyvelställ Benjamin Barber Rakborsteställ True & Hill Double Wire Brush Stand  True & Hill Double Wire Stand with Bowl  Edwin Jagger Razor & Brush stand with bowl 
 • Muhle Vivo Shaving Set Mach3 Razor + Brush + Bowl, Corne

  Muhle Vivo Shaving Set Mach3 Razor + Brush + Bowl, Corne
  Muhle Vivo Shaving Set Mach3 Razor + Brush + Bowl, Corne r ett komplett rakset med rakborste i Pure Badger, rakhyvel med fste fr Gillette Mach3 i ett kromat rakstll med rakskl. Handtag i hornimitation&hellip:
 • Yaqi Shaving Brush Mojito Two-Band Badger 24mm

  Yaqi Shaving Brush Mojito Two-Band Badger 24mm
  Yaqi Shaving Brush Mojito Two-Band Badger 24mm är en grävligsborste med ett klassiskt utseende som inspirerats från 1940 talets Gillette Ever-Ready. Yaqi´s grävlingsborstar håller en mycket hög&hellip:
 • Antiga Barbearia de Bairro Chiado Shaving Brush Silvertip

  Antiga Barbearia de Bairro Chiado Shaving Brush Silvertip
  Antiga Barbearia de Bairro Chiado Shaving Brush är en klassisk rakborste tillverkad i äkta Silvertip grävlingshår. Silvertip är den finaste kvaliteten på grävling, vilket innebär att den är handtillverkad&hellip:
 • Antiga Barbearia Ribeira do Porto Shaving Brush

  Antiga Barbearia Ribeira do Porto Shaving Brush
  Antiga Barbearia Ribeira do Porto Shaving Brush ä:r en rakborste tillverkad av vildsvinshå:r med ett lackat handtag av trä:. Levereras i en snygg trä:lå:da. Tillverkad av Semogue&hellip:
 • Rakborste med grävlingshår

  Rakborste med grävlingshår
 • Benjamin Barber Imperial Rakborste Gold

  Benjamin Barber Imperial Rakborste Gold
  Rakborste från Benjamin Barber med borst i silvertip (grävling) med räfflat handtag i guld. Helt enkelt en väldigt stilren och exklusiv borste att förgylla vardagsrakningen med. Längd handtag: 5,6 cm Total längd: 11,1 cm Handtag diameter: 3,9 cm Diameter vid hårbasen: 2,5 cm Passar till:  Truefitt & Hill Double Wire Brush Stand  Truefitt & Hill Double Wire Stand with Bowl  Benjamin Barber Rakborsteställ
 • Mondial Shaving Brush Stand Relax

  Mondial Shaving Brush Stand Relax
  Mondial Shaving Brush Stand Relaxr ett elegant rakborststll i metall med kromfinish. Det passar till alla modeller frn Mondial. Obs! Rakborste sljs separat. vrig informationHjd: 88 mmDiameter: 25/33 mmVikt:&hellip:
 • Yaqi Shaving Brush Janus Bifrons Synthetic 24mm

  Yaqi Shaving Brush Janus Bifrons Synthetic 24mm
  Yaqi Shaving Brush Janus Bifrons Synthetic är syntetisk rakborste som har ett handtag tillverkat i självlysande resin epoxi och har en cashmere knut på 24mm. Stråna är silkeslena och har en god ryggrad&hellip:
 • The Bluebeards Revenge Shaving Brush Drip Stand

  The Bluebeards Revenge Shaving Brush Drip Stand
  The Bluebeards Revenge Shaving Brush Drip Stand är ett rakborstställ i tålig akryl. Håller din rakborste i god kontidion genom att torka den upp och ner. Dubbelhäftande tejp på baksidan för att&hellip:
 • Antiga Barbearia Ribeira do Porto Shaving Brush

  Antiga Barbearia Ribeira do Porto Shaving Brush
  Antiga Barbearia Ribeira do Porto Shaving Brush r en rakborste tillverkad av vildsvinshr med ett lackat handtag av tr. Levereras i en snygg trlda. Tillverkad av Semogue i Portugal. Trldan r tillverkad&hellip:
 • Omega Shaving Brush "Hi Brush" Black Fibre Olive Wood

  Omega Shaving Brush &quotHi Brush" Black Fibre Olive Wood
  Omega Shaving Brush "Hi Brush" Black Fibre Olive Wood ä:r en rakborste i syntetisk fiber. Hi-serien ä:r i "Badger Effect" och ska efterlikna en rakborste i grä:vlingshå:r. Fibrerna ä:r&hellip:
 • Mondial Baylis Shaving Brush Grey Badger

  Mondial Baylis Shaving Brush Grey Badger
  Mondial Baylis Shaving Brush Grey Badger ä:r en rakborste av pure badger kvalitet. En billigare rakborste som ä:r maskintillverkad. Hå:rstrå:na ä:r lite grö:vre ä:n andra&hellip:
 • Yaqi Shaving Brush Aqua Synthetic Tuxedo 24mm

  Yaqi Shaving Brush Aqua Synthetic Tuxedo 24mm
  Yaqi Shaving Brush Aqua ä:r en syntetisk tuxedo rakborste med handtag tillverkat av resin epoxi och har en havsblå: ton med vita inslag. Denna rakbosten har en fast ryggrad och mjuka toppar som&hellip:
 • Taylor Of Old Bond Street Shaving Brush Pure Badger, Ivory

  Taylor Of Old Bond Street Shaving Brush Pure Badger, Ivory
  Taylor Of Old Bond Street Shaving Brush Pure Badger Ivory r en rakborste i grvlingshr (kvalitet Pure Badger) och handtag i elfenbensimitation. Den ger ett rikligt rakskum och en ltt massage av huden. Specifikation&hellip:
 • Mondial Basic Shaving Brush Fine Badger, Black

  Mondial Basic Shaving Brush Fine Badger, Black
  Mondial Basic Shaving Brush Fine Badger, Black r en rakborste i grvlingshr. Ett medelmjukt grvlingshr som kommer frn sidan p grvlingen och benen. Ngot fastare n Silvertip. Ger ett krmigt och lttarbetat&hellip:
 • Mondial Gibson Shaving Brush Silvertip Badger

  Mondial Gibson Shaving Brush Silvertip Badger
  Mondial Gibson Shaving Brush Silvertip Badger r en rakborste av allra hgsta kvalitet som r helt handtillverkad. Silvertip r den den mjukaste och bsta kvaliteten, med hrstrn frn grvlingens nacke och hals&hellip:
 • Mühle Rocca Silvertip Rakborste, Rostfritt Stål

  Mühle Rocca Silvertip Rakborste, Rostfritt Stål
  Denna läckra rakborste är en del av serien Rocca från Mühle, som är gjord i en väldigt exklusiv design. Det är en perfekt rakborste till mannen som vill satsa på sin utrustning och som gärna har&hellip:
 • Mühle Rytmo Shaving Set Fusion + Shaving Brush Noir

  Mühle Rytmo Shaving Set Fusion + Shaving Brush Noir
  Mü:hle Rytmo Shaving Set Fusion + Shaving Brush Noir ä:r ett elegant rakset i svart harts. Rakhyvel med fä:ste fö:r Gillette Fusion och rakborste med grä:vlingshå:r. Fö:rpackade&hellip:
 • Mondial Panther Shaving Brush Super Badger

  Mondial Panther Shaving Brush Super Badger
  Mondial Panther Shaving Brush Super Badger ä:r en handbundna kvalitetsborstar med hå:r frå:n grä:vlingens rygg. Strå:na ä:r lä:ngre, mjukare och tunnare ä:n billigare&hellip:
 • Mühle Rytmo Shaving Set Fusion + Brush + Bowl, Noir

  Mühle Rytmo Shaving Set Fusion + Brush + Bowl, Noir
  Mhle Rytmo Shaving Set Fusion Razor + Brush + Bowl, Noir r ett komplett rakset med raknyvel, rakborste i Pure Badger i ett kromat rakstll med rakskl. Handtag i svart harts med kromdetaljer. Frpackade i&hellip:
 • The Bluebeards Revenge Brushless Shaving Solution 150 ml

  The Bluebeards Revenge Brushless Shaving Solution 150 ml
  The Bluebeards Revenge Brushless Shaving Solution är en innovativ hybrid mellan rakkräm och rakgel som ger en friktionsfri och hudnära rakning. Den kan appliceras både med rakborste och med fingrarna,&hellip:
 • Captain Fawcett Super Badger Shaving Brush

  Captain Fawcett Super Badger Shaving Brush
  Captain Fawcett Super Badger Shaving Brush r en rakborste av grvlingshr. Super Badger r ett mjukt grvlingshr som r handbundet. Den ger ett lyxigt och krmigt rakldder fr en optimal och hudnra rakning. Handtag&hellip:
 • Mondial Basic Shaving Brush Pure Bristle, Ivory

  Mondial Basic Shaving Brush Pure Bristle, Ivory
  Mondial Basic Shaving Brush Pure Bristle, Ivory r en rakborste med svinhrsborst. Det r ett billigare alternativ n grvlingshr och drfr perfekt som nybrjarborste eller fr dig med grvre skggstubb. Borsten&hellip:
 • Mondial Gibson Shaving Brush Grey Badger

  Mondial Gibson Shaving Brush Grey Badger
  Mondial Gibson Shaving Brush Grey Badger ä:r en rakborste av pure badger kvalitet. En billigare rakborste som ä:r maskintillverkad. Hå:rstrå:na ä:r lite grö:vre ä:n andra&hellip:
 • Acqua di Parma Collezione Barbiere Rakborste Syntet Svart

  Acqua di Parma Collezione Barbiere Rakborste Syntet Svart
  Rakborste med mjuk syntetborst för dig som av olika anledningar inte vill använda en rakborste med grävlingshår. Stilren, elegant design. Medföljande rakborstehållare som påminner om korken på Acqua di Parmas cologneflaskor. Skillnaden mellan en syntetborste och en rakborste av grävlingshår är märkbar, men endast marginellt om du inte är en van rakborstanvändare.  Diameter: 24 mm Finns även i Acqua di Parmas gula signaturfärg
 • Gents Rakborste Pure Badger Ebony

  Gents Rakborste Pure Badger Ebony
  Gents rakborste är utrustad med äkta grävlingshår av Pure Badger kvalitet och greppvänligt handtag i polyester. Rakborsten ger en underbar känsla vid rakningen och reser skäggstråna för en närmare rakning. Levereras i elegant svart presentförpacking. Rakborsten ska rengöras i varmt vatten och hängas upp och ner för att torka efter rakningen. Mått : Total höjd: 99 mm Borstens höjd: 55 mm (endast håren) Handtag höjd: 44 mm Handtag diameter: 32 mm Diameter vid hårbasen: 19 mm Gents rekommenderar denna produkt för att: Detta är en mycket prisvärd rakborste för sin kvalitet. Om du är nybörjare med rakborsten är detta utan tvekan ditt bästa köp. Om du har rakat länge och vill växla upp dig ett snäpp, köp vår Silvertip. Passar till: Rakborste- och rakhyvelställ Benjamin Barber Rakborsteställ True & Hill Double Wire Brush Stand  True & Hill Double Wire Stand with Bowl  Edwin Jagger Razor & Brush stand with bowl  Så skapar du ett perfekt lödder.
 • The Bluebeards Revenge Pure Badger Shaving Brush

  The Bluebeards Revenge Pure Badger Shaving Brush
  The Bluebeards Revenge Pure Badger Shaving Brush r en rakborste med kta grvlingshr i Pure Badger-kvalitet. vrig informationBorstdiameter 45 mmBorstlngd 50 mmHandtagsdiameter 35 mmFullngd 100 mm
 • Percy Nobleman Traditional Shaving Brush

  Percy Nobleman Traditional Shaving Brush
  Percy Nobleman Traditional Shaving Brush r en rakborste tillverkad av mjuk svinhrsborst som r etiskt hanterad. Den ger ett bra rakldder och hjlper till att lyfta upp skggstrna och frbereda huden fr rakning.&hellip:
 • Yaqi Shaving Brush Ferrari White Tuxedo

  Yaqi Shaving Brush Ferrari White Tuxedo
  Yaqi Shaving Brush Ferrari White Tuxedo är en syntetisk rakborste med handtag tillverkat i slitstark resin epoxi. Den har en god ryggrad och ger snabbt ett fyllig lödder. Yaqi har tillverkat rakborstar&hellip:
 • Mondial Basic Shaving Brush Pure Bristle, Tortoise Shell

  Mondial Basic Shaving Brush Pure Bristle, Tortoise Shell
  Mondial Basic Shaving Brush Pure Bristle, Tortoise Shell r en rakborste med svinhrsborst. Det r ett billigare alternativ n grvlingshr och drfr perfekt som nybrjarborste eller fr dig med grvre skggstubb.&hellip:
 • Antiga Barbearia Principe Real Shaving Brush

  Antiga Barbearia Principe Real Shaving Brush
  Antiga Barbearia de Bairro Principe Real Rakborste ä:r tillverkad i ä:kta viltsvinshå:r med trä:skaft. Borsten ä:r tillverkad av Semogue i Portugal. Levereras i en plå:tfö:rpackning.Ö:vrig&hellip:
 • Muhle Rytmo Shaving Set Mach3 + Fibre Brush, Ash

  Muhle Rytmo Shaving Set Mach3 + Fibre Brush, Ash
  Muhle Rytmo Shaving Set Mach3 + Fibre Brush, Ash r ett elegant rakset i ask. Rakhyvel med fste fr Gillette Mach3,rakborste med svart konstfiber i ett kromat rakstll. Stilrent handtag i vrmebehandlad ask&hellip:
 • Mondial Basic Shaving Brush Grey Badger, Tortoise Shell

  Mondial Basic Shaving Brush Grey Badger, Tortoise Shell
  Mondial Basic Shaving Brush Grey Badger, Tortoise Shell r en rakborste av pure badger kvalitet. En billigare rakborste som r maskintillverkad. Hrstrna r lite grvre n andra modeller, vilket gr att det inte&hellip:
 • Yaqi Shaving Brush Jumbo Barber Synthetic Tuxedo 30mm

  Yaqi Shaving Brush Jumbo Barber Synthetic Tuxedo 30mm
  Yaqi Shaving Brush Jumbo Barber ä:r en av dom stö:rre varianterna av syntetiska rakborstar frå:n Yaqi. Denna rakborsten har ett handtag tillverkat i slitstark resin epoxi och ä:r mö:nstrad&hellip:
 • Omega Shaving Brush Hi Brush Black Fibre Olive Wood

  Omega Shaving Brush Hi Brush Black Fibre Olive Wood
  Omega Shaving Brush Hi Brush Black Fibre Olive Wood r en rakborste i syntetisk fiber. Hi-serien r i Badger Effect och ska efterlikna en rakborste i grvlingshr. Fibrerna r tillverkade av PRB (thermoplastic&hellip:
 • Yaqi Shaving Brush Deep Space Best Badger 24mm

  Yaqi Shaving Brush Deep Space Best Badger 24mm
  Yaqi Shaving Brush Deep Space ä:r en 2-bands grä:vlingsborste med en 24mm knut. Hantaget ä:r tillverkat i slitstarkt resin epoxi som har en skimrande blå: fä:rg. Denna rakborsten har&hellip:
 • Yaqi Shaving Brush Mars Synthetic Tuxedo 26mm

  Yaqi Shaving Brush Mars Synthetic Tuxedo 26mm
  Yaqi Shaving Brush Mars ä:r en syntetisk : rakborste med handtag i marmorerat resin epoxi. Yaqi har tillverkat rakborstar sedan 2007 och ä:r ett hö:gkvalitativt mä:rke. Tidigare har&hellip:
 • Gents Rakborste i Syntet Ebony

  Gents Rakborste i Syntet Ebony
  Detta är en rakborste av mjukt syntetmaterial och med greppvänligt handtag i resin för dig som av olika anledningar inte vill använda en rakborste med grävlingshår. Skillnaden mellan en syntetborste och en rakborste av grävlingshår är märkbar, men endast marginellt om du inte är en van rakborstanvändare.  Rakborsten ska rengöras i varmt vatten och hängas upp och ner för att torka efter rakningen. Passar med Rakborste- och rakhyvelställ. Levereras i en elegant svart presentförpacking. Mått: Total höjd: 101 mm Borstens höjd: 55 mm (endast håren) Handtag höjd: 46 mm Handtag diameter vid platta basen: 34 mm Diameter vid hårbasen: 24 mm
 • Proraso Rakborste

  Proraso Rakborste
  Proraso Rakborste med borst av naturborst. Denna borst är styvare än grävlingshår och ger mer friktion, nästan som en peeling, men har inte samma uppsugningsförmåga som en borste av grävling. Ett alternativ till personer som är allergiska mot grävlinghår. Kvalitetsmässigt kan den dock inte jämföras med en borste av grävlingshår. Total höjd: 120 mm Borstens höjd: 55 mm (endast håren) Handtag höjd: 60 mm Handtag diameter: 42 mm Diameter vid hårbasen: 30 mm  
 • Frank Shaving Faux Ebony Rakborste

  Frank Shaving Faux Ebony Rakborste
  Frank Shaving är ett av de mest stilrena märken, som tar fram helt unika produkter avsedda för gammaldags våtrakning. De tummar inte på något och det är en av anledningarna till att de är helt&hellip:
 • Gents Rakborste Silvertip Ebony

  Gents Rakborste Silvertip Ebony
  Gents rakborste är utrustad med äkta grävlingshår, extra mjuk silvertiptopp och greppvänligt handtag i resin. Den är av perfekt storlek för att göra rakningen till en fröjd varje dag. Rakborsten ger en underbar känsla vid rakningen och reser skäggstråna för en närmare rakning. Levereras i elegent svart presentförpacking. Rakborsten ska rengöras i varmt vatten och hängas upp och ner för att torka efter rakningen. Mått: Total höjd: 101 mm Borstens höjd: 55 mm (endast håren) Handtag höjd: 46 mm Handtag diameter vid platta basen: 34 mm Diameter vid hårbasen: 24 mm  Gents rekommenderar denna produkt för att: Tack vare att vi tillverkar den själva har vi fått utforma den precis som vi vill (krutet har lagts på borsten och inte skaftet), och eftersom det inte finns några mellanhänder är den utan tvekan den billigaste rakborsten på världsmarknaden i sin kvalitetsklass. Den har borst av Silvertip, och kostar mindre än vad andra tar för en rakborste med Superbadger. Vi vågar påstå att detta är världens bästa rakborste till detta pris. Passar till: Rakborste- och rakhyvelställ Benjamin Barber Rakborsteställ True & Hill Double Wire Brush Stand  True & Hill Double Wire Stand with Bowl  Edwin Jagger Razor & Brush stand with bowl 
 • Omega Shaving Brush "Hi Brush" Ash Wood Black

  Omega Shaving Brush &quotHi Brush" Ash Wood Black
  Omega Shaving Brush "Hi Brush" : Ash Wood Black ä:r en rakborste i syntetisk fiber. Hi-serien ä:r i "Badger Effect" och ska efterlikna en rakborste i grä:vlingshå:r. Fibrerna ä:r&hellip:
 • Mühle Silvertip Fiber® Rakborste, Svart Rostfritt Stål

  Mühle Silvertip Fiber® Rakborste, Svart Rostfritt Stål
  Mühle har gjort den speciella serien Rocca som är av väldigt hög kvalitet. Denna rakborste är inte som någon annan då den fått en helt unik behandling, som gör att den sticker ut från andra rakborstar.&hellip:
 • Váli - Rakborste av syntetborst

  Váli - Rakborste av syntetborst
  Váli rakborste är mjuk och skonsam mot huden. Den exfolierar och rengör huden innan rakning samtidigt som den lyfter upp skäggstråna inför rakningen. Motverkar rakfinnar och inåtväxande hårstrån.&hellip:
 • The Bluebeards Revenge Vanguard Shaving Brush

  The Bluebeards Revenge Vanguard Shaving Brush
  The Bluebeards Revenge Vanguard Shaving Brush r en syntetisk rakborste. Den r framtagen fr att efterlikna samma mjukhet som en finare rakborste och samma uppsugningsfrmga. Ett perfekt alternativ fr vegetarianer&hellip:
 • Muhle Rytmo Shaving Set Mach3 + Brush, Ash

  Muhle Rytmo Shaving Set Mach3 + Brush, Ash
  Muhle Rytmo Shaving Set Mach3 + Brush, Ashr ett elegant rakset i ask. Rakhyvel med fste fr Gillette Mach3, rakborste i Pure Badger i ett kromat rakstll. Stilrent handtag i vrmebehandlad ask som r vattenavvisande.&hellip:

Varför använder man grävlingshår i rakborstar?

Anledningen till att man använder just grävlingshår är för att det suger åt sig vatten, istället för att stöta bort det som många andra hårstrån gör. Det behövs för att man ska kunna få till ett fint lödder av raktvålen.

Grävlingsborstarna kan klassificeras beroende på kvalité på hårstråna. Pure Badger är den vanligaste borsten och den är gjord på hår från sidan och benen på grävlingen. De absolut finaste borsten hittar man i grävlingens nacke. Rakborstar gjord med nackhår kallas för Silvertip Badger. Ju finare kvalité, desto högre pris får man vara beredd att betala.