Rakborstar med olika hår

En rakborste av hög kvalitet gör den klassiska rakningen så mycket bättre. Med rakborsten kan man vispa upp ett rikt lödder och lyfta skäggstråna så att rakningen blir så nära som möjligt. Det finns borstar med grävlingshår, svinborst och syntethår.

Här hittar du rakborstar som du kan köpa online från flera varumärken, kända för att tillverka borst av hög kvalité.

Populärt inom rakborstar

 • Antiga Barbearia Principe Real Shaving Brush

  Antiga Barbearia Principe Real Shaving Brush
  Antiga Barbearia de Bairro Principe Real Shaving Brush r en rakborste tillverkad i kta viltsvinshr (Pure Bristle Hair). Borsten r tillverkad av Semogue i Portugal. Trskaft lackerad i traditionella frger.&hellip:
 • Mühle x Mark Braun Hexagon Silvertip Badger Rakborste, Aluminium Bronze

  Mühle x Mark Braun Hexagon Silvertip Badger Rakborste, Aluminium Bronze
  Mühle har i samarbete med den kända tyska designern Mark Braun designat en helt unik serie vid namn Hexagon. Denna otroligt eleganta rakborste är från den serien Hexagon och den har det väldigt karakteristiska&hellip:
 • Mondial Baylis Shaving Brush Fine Badger

  Mondial Baylis Shaving Brush Fine Badger
  Mondial Baylis Shaving Brush Fine Badger r en rakborste i grvlingshr. Ett medelmjukt grvlingshr som kommer frn sidan p grvlingen och benen. Ngot fastare n Silvertip. Ger ett krmigt och lttarbetat ldder.&hellip:
 • Mondial Basic Shaving Brush Fine Badger, Satin Black

  Mondial Basic Shaving Brush Fine Badger, Satin Black
  Mondial Basic Shaving Brush Fine Badger, Satin Black r en rakborste i grvlingshr. Ett medelmjukt grvlingshr som kommer frn sidan p grvlingen och benen. Ngot fastare n Silvertip. Ger ett krmigt och lttarbetat&hellip:

Fler tips på rakborstar

 • Mondial Titan Shaving Brush Super Badger

  Mondial Titan Shaving Brush Super Badger
  Mondial Titan Shaving Brush Super Badger r en handbundna kvalitetsborstar med hr frn grvlingens rygg. Strna r lngre, mjukare och tunnare n billigare grvlingsborstar, vilket gr att det krvs mer fr att fylla&hellip:
 • Mondial Basic Shaving Brush Fine Badger, Black

  Mondial Basic Shaving Brush Fine Badger, Black
  Mondial Basic Shaving Brush Fine Badger, Black r en rakborste i grvlingshr. Ett medelmjukt grvlingshr som kommer frn sidan p grvlingen och benen. Ngot fastare n Silvertip. Ger ett krmigt och lttarbetat&hellip:
 • Omega Shaving Brush Pure Badger Ash Wood

  Omega Shaving Brush Pure Badger Ash Wood
  Omega Shaving Brush Pure Badger Ash Wood r en rakborste med borst i Black Badger som r mrkare och starkare n andra typer av grvlingshr och knns sledes lite styvare mot huden och binder mycket ldder i borsten.&hellip:
 • Mondial rakborste med grävlingshår

  Mondial rakborste med grävlingshår
 • Mondial Gibson Shaving Brush Fine Badger

  Mondial Gibson Shaving Brush Fine Badger
  Mondial Gibson Shaving Brush Fine Badger ä:r en rakborste i grä:vlingshå:r. Ett medelmjukt grä:vlingshå:r som kommer frå:n sidan på: grä:vlingen och benen. Nå:got&hellip:
 • Antiga Barbearia Ribeira do Porto Shaving Brush

  Antiga Barbearia Ribeira do Porto Shaving Brush
  Antiga Barbearia Ribeira do Porto Shaving Brush ä:r en rakborste tillverkad av vildsvinshå:r med ett lackat handtag av trä:. Levereras i en snygg trä:lå:da. Tillverkad av Semogue&hellip:
 • Erbe Solingen Rakborsthållare

  Erbe Solingen Rakborsthållare
  Hållare till din rakborste under och efter rakningen. Genom att använda en sådan hållare kan du med gott samvete låta din rakborste torka efter rakningen. På det sättet kommer din rakborste att&hellip:
 • Mondial Gibson Shaving Brush Super Badger

  Mondial Gibson Shaving Brush Super Badger
  Mondial Gibson Shaving Brush Super Badger ä:r en handbundna kvalitetsborstar med hå:r frå:n grä:vlingens rygg. Strå:na ä:r lä:ngre, mjukare och tunnare ä:n billigare&hellip:
 • Antiga Barbearia de Bairro Chiado Shaving Brush Silvertip

  Antiga Barbearia de Bairro Chiado Shaving Brush Silvertip
  Antiga Barbearia de Bairro Chiado Shaving Brush är en klassisk rakborste tillverkad i äkta Silvertip grävlingshår. Silvertip är den finaste kvaliteten på grävling, vilket innebär att den är handtillverkad&hellip:
 • Yaqi Shaving Brush Cavern Lake Synthetic 24mm

  Yaqi Shaving Brush Cavern Lake Synthetic 24mm
  Yaqi Shaving Brush Cavern Lake är en syntetisk rakborste med handtag med en design som liknar trä och vatten, men är tillverkad helt av resin epoxi. Yaqi har tillverkat rakborstar sedan 2007 och är&hellip:
 • Frank Shaving Faux Ebony Rakborste

  Frank Shaving Faux Ebony Rakborste
  Frank Shaving är ett av de mest stilrena märken, som tar fram helt unika produkter avsedda för gammaldags våtrakning. De tummar inte på något och det är en av anledningarna till att de är helt&hellip:
 • Men-Ü Rakborste och hållare - Vit

  Men-Ü Rakborste och hållare - Vit
  Denna rakborste från Men-Ü är utformad för att skapa både motstånd och mjukhet, vilket gör att den kan lyfta skäggstubben samtidigt som den genererar ett fint, rikt skum. Det är viktigt att du&hellip:
 • Yaqi Shaving Brush Violet Synthetic 26mm

  Yaqi Shaving Brush Violet Synthetic 26mm
  Yaqi Shaving Brush Violet ä:r en syntetisk rakborste med handtag i en djup violet ton tillverkat av resin epoxi. Yaqi har tillverkat rakborstar sedan 2007 och ä:r ett hö:gkvalitativt mä:rke.&hellip:
 • Mondial Baylis Shaving Brush Super Badger

  Mondial Baylis Shaving Brush Super Badger
  Mondial Baylis Shaving Brush Super Badger r en handbundna kvalitetsborstar med hr frn grvlingens rygg. Strna r lngre, mjukare och tunnare n billigare grvlingsborstar, vilket gr att det krvs mer fr att&hellip:
 • Mondial Basic Shaving Brush Grey Badger, Tortoise Shell

  Mondial Basic Shaving Brush Grey Badger, Tortoise Shell
  Mondial Basic Shaving Brush Grey Badger, Tortoise Shell ä:r en rakborste av pure badger kvalitet. En billigare rakborste som ä:r maskintillverkad. Hå:rstrå:na ä:r lite grö:vre&hellip:
 • Muhle Rytmo Shaving Set Mach3 + Brush, Mint Resin

  Muhle Rytmo Shaving Set Mach3 + Brush, Mint Resin
  Muhle Rytmo Shaving Set Mach3 + Brush, Mint Resin r ett elegant rakset i turkos harts. Rakhyvel med fste fr Gillette Mach3, rakborste i Pure Badger i ett kromat rakstll. Stilrent handtag i vrmebehandlad&hellip:
 • Muhle Rytmo Shaving Set Mach3 + Brush, Ash

  Muhle Rytmo Shaving Set Mach3 + Brush, Ash
  Muhle Rytmo Shaving Set Mach3 + Brush, Ashr ett elegant rakset i ask. Rakhyvel med fste fr Gillette Mach3, rakborste i Pure Badger i ett kromat rakstll. Stilrent handtag i vrmebehandlad ask som r vattenavvisande.&hellip:
 • Percy Nobleman Traditional Shaving Brush

  Percy Nobleman Traditional Shaving Brush
  Percy Nobleman Traditional Shaving Brush ä:r en rakborste tillverkad av mjuk svinhå:rsborst som ä:r etiskt hanterad. Den ger ett bra raklö:dder och hjä:lper till att lyfta upp skä:ggstrå:na&hellip:
 • Antiga Barbearia Chiado Shaving Brush

  Antiga Barbearia Chiado Shaving Brush
  Antiga Barbearia Chiado Shaving Brush r en klassisk rakborse tillverkad i kta SilverTip grvlingshr. Handtaget i harts med den laseringraverade logon ger ett mjuk och bra grepp ven nr det r vtt. Handgjord&hellip:
 • Yaqi Shaving Brush Aqua Badger 24mm

  Yaqi Shaving Brush Aqua Badger 24mm
  Yaqi Shaving Brush Aqua Badger är en utmärkt rakborste att använda som ett första steg in till borstar med grävlingshår. Den har en 24mm knut och kan hålla stora mängder med rakkräm/tvål. Topparna&hellip:
 • Mondial Gibson Shaving Brush Grey Badger

  Mondial Gibson Shaving Brush Grey Badger
  Mondial Gibson Shaving Brush Grey Badger ä:r en rakborste av pure badger kvalitet. En billigare rakborste som ä:r maskintillverkad. Hå:rstrå:na ä:r lite grö:vre ä:n andra&hellip:
 • Frank Shaving Imitation Elfenben Rakborste

  Frank Shaving Imitation Elfenben Rakborste
  Frank Shaving har en god förståelse för vad män behöver, därför är deras produkter några av de bästa ute på marknaden. Ta den här rakborsten som exempel. En klassisk rakborste med ett handtag&hellip:
 • MenRock The Badger Brush

  MenRock The Badger Brush
  The Badger Brush från MenRock består av ett handgjort handtag och 100 % äkta gävlingshår vilket gör den till en essentiell del för traditionella wet shavers. Håren är mjuka och flexibla och exfolierar&hellip:
 • Mühle 81-M-226 Rakborste

  Mühle 81-M-226 Rakborste
  Mühle är ett tyskt företag som är känt för att göra några av de bästa kvalitetsprodukterna för old-school-rakning, även kallat våtrakning. Denna rakborste är tillverkad av 100% grävlingshår.&hellip:
 • Yaqi Shaving Brush Viper Boar Bristle 24mm

  Yaqi Shaving Brush Viper Boar Bristle 24mm
  Yaqi Shaving Brush Viper Boar Bristle 24mm är en svinhårsborste som till skillnad från många andra svinborstar inte känns som ett rivjärn i ansiktet, topparna upplevs något mjukare än liknande&hellip:
 • Yaqi Shaving Brush Ferrari White Tuxedo

  Yaqi Shaving Brush Ferrari White Tuxedo
  Yaqi Shaving Brush Ferrari White Tuxedo är en syntetisk rakborste med handtag tillverkat i slitstark resin epoxi. Den har en god ryggrad och ger snabbt ett fyllig lödder. Yaqi har tillverkat rakborstar&hellip:
 • Frank Shaving Elfenbensimitation Rakborste

  Frank Shaving Elfenbensimitation Rakborste
  Frank Shaving har en god förståelse för vad män behöver, därför är deras produkter några av de bästa ute på marknaden. Ta den här rakborsten som exempel. En klassisk rakborste med ett handtag&hellip:
 • Wahl 5 Star Badger Shaving Brush

  Wahl 5 Star Badger Shaving Brush
  Wahl 5 Star Badger Shaving Brush r en traditionell rakborste gjord i 100% naturlig grvlingshr som lyfter ansiktshren och medfr en nra rakning. Den har en bra backbone (motstnd i borsten) men samtidigt&hellip:
 • The Bluebeards Revenge Pure Badger Shaving Brush

  The Bluebeards Revenge Pure Badger Shaving Brush
  The Bluebeards Revenge Pure Badger Shaving Brush r en rakborste med kta grvlingshr i Pure Badger-kvalitet. vrig informationBorstdiameter 45 mmBorstlngd 50 mmHandtagsdiameter 35 mmFullngd 100 mm
 • Mondial Baylis Shaving Brush Grey Badger

  Mondial Baylis Shaving Brush Grey Badger
  Mondial Baylis Shaving Brush Grey Badger ä:r en rakborste av pure badger kvalitet. En billigare rakborste som ä:r maskintillverkad. Hå:rstrå:na ä:r lite grö:vre ä:n andra&hellip:
 • Mondial Basic Shaving Brush Pure Bristle, Clear Marble

  Mondial Basic Shaving Brush Pure Bristle, Clear Marble
  Mondial Basic Shaving Brush Pure Bristle, Clear Marble r en rakborste med svinhrsborst. Det r ett billigare alternativ n grvlingshr och drfr perfekt som nybrjarborste eller fr dig med grvre skggstubb.&hellip:
 • Antiga Barbearia Premium Shaving Brush

  Antiga Barbearia Premium Shaving Brush
  Antiga Barbearia Premium Shaving Brush ä:r en klassisk rakborste av ä:kta grä:vlingshå:r av Super Badger-kvalitet. Handbunden kvalitetsborste med naturlig form (ej trimmad) med hå:r&hellip:
 • The Bluebeards Revenge Doubloon Synthetic Shaving Brush

  The Bluebeards Revenge Doubloon Synthetic Shaving Brush
  The Bluebeards Revenge Doubloon Synthetic Shaving Brush är en rakborste med syntetisk borst i en lite styvare kvalitet. En rakborste för nybörjaren eller att ha som rakborste på resan. Handtag i lackat&hellip:
 • Mondial Basic Shaving Brush Grey Badger, Ivory

  Mondial Basic Shaving Brush Grey Badger, Ivory
  Mondial Basic Shaving Brush Grey Badger, Ivory ä:r en rakborste av pure badger kvalitet. En billigare rakborste som ä:r maskintillverkad. Hå:rstrå:na ä:r lite grö:vre ä:n&hellip:
 • Mondial Shaving Brush Stand Moon

  Mondial Shaving Brush Stand Moon
  Mondial Shaving Brush Stand Moon r ett rakborststll i metall med kromfinish. Det passar till alla modeller frn Mondial. Obs! Rakborste sljs separat. vrig informationHjd: 82 mmDiameter: 33 mmVikt: 60 g
 • Mondial Gibson Shaving Brush Silvertip Badger

  Mondial Gibson Shaving Brush Silvertip Badger
  Mondial Gibson Shaving Brush Silvertip Badger ä:r en rakborste av allra hö:gsta kvalitet som ä:r helt handtillverkad. Silvertip ä:r den den mjukaste och bä:sta kvaliteten, med hå:rstrå:n&hellip:
 • Mühle Holder for Shaving Brush

  Mühle Holder for Shaving Brush
  Mhle Holder for Shaving Brush r en klassisk rakborsthllare som r kromplaterad. Specifikationer vilka borstar som funkar till denna.091M89091M89 ROSEGOLD091M106091M10731M8931M89 ROSEGOLD31M10631M107 MttDiameter&hellip:
 • Muhle Vivo Shaving Set Fusion Razor + Brush, Horn

  Muhle Vivo Shaving Set Fusion Razor + Brush, Horn
  Muhle Vivo Shaving Set Fusion Razor + Brush, Horn ä:r ett komplett rakset med rakborste i Pure Badger, rakhyvel med fä:ste fö:r Gillette Fusion i ett kromat rakstä:ll. Handtag i hornimitation&hellip:
 • Muhle Rytmo Shaving Set Mach3 + Fibre Brush, Ash

  Muhle Rytmo Shaving Set Mach3 + Fibre Brush, Ash
  Muhle Rytmo Shaving Set Mach3 + Fibre Brush, Ash r ett elegant rakset i ask. Rakhyvel med fste fr Gillette Mach3,rakborste med svart konstfiber i ett kromat rakstll. Stilrent handtag i vrmebehandlad ask&hellip:
 • Yaqi Shaving Brush Cola Synthetic 22mm

  Yaqi Shaving Brush Cola Synthetic 22mm
  Yaqi Shaving Brush Violet är en syntetisk rakborste med handtag i en djup violet ton tillverkat av resin epoxi. Yaqi har tillverkat rakborstar sedan 2007 och är ett högkvalitativt märke. Tidigare har&hellip:
 • Mühle x Mark Braun Hexagon Silvertip Fiber® Rakborste, Aluminium Graphite

  Mühle x Mark Braun Hexagon Silvertip Fiber® Rakborste, Aluminium Graphite
  Den exklusiva serien Hexagon från Mühle Shaving, har designats av den tyska designern Mark Braun. Det är en väldigt igenkännlig serie på grund av de sexkantiga handtagen. Den minimalistiska stilen&hellip:
 • Mondial Baylis Shaving Brush Eco Silvertip

  Mondial Baylis Shaving Brush Eco Silvertip
  Mondial Baylis Shaving Brush Eco Silvertipr en kvalitetsrakboste av Krex syntetfibrer med samma egenskaper som Silvertip Badger. Fibrerna torkar snabbare n naturligt hr och blir drfr mer slitstarkt. Borsten&hellip:
 • Mondial Basic Shaving Brush Grey Badger, Ivory

  Mondial Basic Shaving Brush Grey Badger, Ivory
  Mondial Basic Shaving Brush Grey Badger, Ivory r en rakborste av pure badger kvalitet. En billigare rakborste som r maskintillverkad. Hrstrna r lite grvre n andra modeller, vilket gr att det inte krvs&hellip:
 • Mondial Basic Shaving Brush Fine Badger, Tortoise Shell

  Mondial Basic Shaving Brush Fine Badger, Tortoise Shell
  Mondial Basic Shaving Brush Fine Badger, Tortoise Shell r en rakborste i grvlingshr. Ett medelmjukt grvlingshr som kommer frn sidan p grvlingen och benen. Ngot fastare n Silvertip. Ger ett krmigt och lttarbetat&hellip:
 • Parker CHPB

  Parker CHPB
  Rakborsten är ett viktigt verktyg vid rakning, därför skall det såklart vara en riktigt bra produkt. Denna CHPB-model från Parker sticker ut lite från mängden. Det är en rakborste av riktigt hög&hellip:
 • Omega S-Brush Chrome Synthetic Shaving Brush

  Omega S-Brush Chrome Synthetic Shaving Brush
  Omega S-Brush Chrome Synthetic Shaving Brush r en rakborste i syntetisk fiber. S-serien r i Hog Bristle Effect , och ska efterlikna en rakborste i svinhrsborst, med lite grvre strn. Fibrerna r tillverkade&hellip:
 • Mondial Panther Shaving Brush Silvertip Badger

  Mondial Panther Shaving Brush Silvertip Badger
  Mondial Panther Shaving Brush Silvertip Badger ä:r en rakborste av allra hö:gsta kvalitet som ä:r helt handtillverkad. Silvertip ä:r den den mjukaste och bä:sta kvaliteten, med hå:rstrå:n&hellip:
 • Muhle Vivo Shaving Set Fusion Razor + Brush, Corne

  Muhle Vivo Shaving Set Fusion Razor + Brush, Corne
  Muhle Vivo Shaving Set Fusion Razor + Brush, Corne r ett komplett rakset med rakborste i Pure Badger, rakhyvel med fste fr Gillette Fusion i ett kromat rakstll. Handtag i hornimitation med kromdetaljer.&hellip:

Varför använder man grävlingshår i rakborstar?

Anledningen till att man använder just grävlingshår är för att det suger åt sig vatten, istället för att stöta bort det som många andra hårstrån gör. Det behövs för att man ska kunna få till ett fint lödder av raktvålen.

Grävlingsborstarna kan klassificeras beroende på kvalité på hårstråna. Pure Badger är den vanligaste borsten och den är gjord på hår från sidan och benen på grävlingen. De absolut finaste borsten hittar man i grävlingens nacke. Rakborstar gjord med nackhår kallas för Silvertip Badger. Ju finare kvalité, desto högre pris får man vara beredd att betala.