Säkerhetshyvlar

Ett säkert och skönt sätt att raka sig med är med en säkerhetshyvel. Många tycker att säkerhetsrakhyveln ger en behaglig, nära och skonsam rakning. Den som ofta upplever problem med rakfinnar när man rakar sig med vanlig rakhyvel, vittnar om att problemet helt försvunnit sen de provat en bra säkerhetshyvel.

Här hittar du förslag på säkerhetsrakhyvlar från kända märken som Merkur, Edwin Jagger och Mühle. Man kan använda de för att raka skägget, benen eller huvudet.

Populärt inom säkerhetshyvlar

 • Parker Safety Razor 24C - Open Comb

  Parker Safety Razor 24C - Open Comb
  Parker Safety Razor 24C - Open Comb r en 3-delad skerhetsrakhyvel med ppen kam. Hyveln passar bde fr nybrjaren och den mer erfarna vtrakaren.Lngd9,5 cmVikt97 gramFrgFrkromad mssing
 • Parker Saddle Leather Safety Razor Case

  Parker Saddle Leather Safety Razor Case
  Parker Saddle Leather Safety Razor Case r ett gediget lderfodral fr skerhetsrakhyvel och passar till de flesta skerhetsrakhyvlar med handtag upp till 11 cm lnga.OBS! Rakhyvel medfljer ej! FrgBrun Storlek14&hellip:
 • Parker Safety Razor Twist 86R

  Parker Safety Razor Twist 86R
  Parker Safety Razor Twist 86R r en den lttaste skerhetshyveln frn Parker. Den anvnder deras knda Twist-to-Open huvud fr en nra och komfortabel rakning. Vrid p huvudet och hyveln ppnar sig i en butterfly&hellip:
 • Mondial Gibson Safety Razor

  Mondial Gibson Safety Razor
  Mondial Gibson Safety Razor r en exklusiv skerhetshyvel. Handtag i svart harts med logotryck. Kromdelaljer. Passar alla dubbelrakblad. Handtillverkad i Italien. Specifikation Modellnr RAZ-GIB-SAF Material&hellip:

Fler tips på säkerhetshyvlar

 • Váli - Säkerhetshyvel

  Váli - Säkerhetshyvel
  Váli säkerhetshyvel - med endast ett enda blad i perfekt vinkel skär den i jämn nivå med huden utan drag och slit. Skäggstråna får därmed en bra chans att växa ut normalt igen efter rakningen.&hellip:
 • The Shave Factory Adjustable Safety Razor

  The Shave Factory Adjustable Safety Razor
  The Shave Factory Adjustable Safety Razor r en skerhetshyvel med justerbar skrpa. Den kan stllas in p skrpa 0,5 till 6, dr 0,5 r mild och 6 r aggressiv. Praktiskt stll fr rakhyveln medfljer. Tillverkad&hellip:
 • Edwin Jagger DE Safety Razor - Ebenholtsimitation och Krom

  Edwin Jagger DE Safety Razor - Ebenholtsimitation och Krom
  Beskrivning: Edwin Jagger Safety Razor är Double Edged. Det betyder att rakbladet monteras så att det sticker ut på båda sidor av rakhuvudet och vilket ger möjlighet för en snabbare rakning. Hyveln&hellip:
 • Antiga Barbearia Principe Real Safety Razor

  Antiga Barbearia Principe Real Safety Razor
  Antiga Barbearia Principe Real Safety Razor r en klassisk 3-delad skerhetsrakhyvel frn portugisiska Antiga Barbearia. Rakhyveln har ett grnt handtag i Principe Real-mnstret. Levereras i en pltburk. Storlek10&hellip:
 • Parker Safety Razor 71R

  Parker Safety Razor 71R
  Parker Safety Razor 71R ä:r en 3-delad sä:kerhetsrakhyvel med ett tungt och rejä:lt mö:nstrat handtag fö:r maximalt grepp.Lä:ngd10 cmVikt96 gramFä:rgFö:rkromad mä:ssing,&hellip:
 • Golden Beards Safety Razor Gold

  Golden Beards Safety Razor Gold
  Handgjord DE Safety RazorOm du vill ha en jämn och tät rakning, är Golden Beards Safety Razor Gold ett måste för dig. Den eminenta rakhyveln avlägsnar effektivt ditt skägg, medan den eliminerar&hellip:
 • Giesen & Forsthoff Vintage Edition Safety Razor Wenge

  Giesen & Forsthoff Vintage Edition Safety Razor Wenge
  Giesen Forsthoff Vintage Edition Safety Razor Wenge r en exklusiv skerhetshyvel frn Vintagekollektionen. Hantillverkad och designad traditionsenligt. Formgjuten zinkpltering med closed comb . Handtag i&hellip:
 • Feather Stainless Steel Luxury Safety Razor Wood Handle

  Feather Stainless Steel Luxury Safety Razor Wood Handle
  Feather Stainless Steel Luxury Safety Razor Wood Handle r ett exklusivt set med en safety razor och ett stll.Rakhyveln r i borstat, rostfritt stl av hgsta kvalitet. Handtaget och stllet r tillverkade av&hellip:
 • Parker Safety Razor Twist 76R

  Parker Safety Razor Twist 76R
  Parker Safety Razor Twist 76R ä:r en tungvikts sä:kerhetshyvel frå:n Parker som anvä:nder deras kä:nda "Twist-to-Open" huvud fö:r en nä:ra och komfortabel rakning. Vrid på:&hellip:
 • Parker Safety Razor 96R

  Parker Safety Razor 96R
  Parker Safety Razor 96R ä:r en mä:ssingshyvel som har ett huvud med butterflyö:ppning och ä:r en vä:ldigt populä:r modell fö:r dem med lite mindre hä:nder då: handtaget&hellip:
 • Merkur Safety Razor Classic 33C

  Merkur Safety Razor Classic 33C
  Merkur Safety Razor Classic 33C är en säkerhetshyvel modell mindre med stängd kam i klassisk modell från tyska Merkur. Tillverkad i stål med ristat mönster vilket ger den ett bra grepp. Ergonomisk&hellip:
 • Parker Safety Razor White 111-W

  Parker Safety Razor White 111-W
  Parker Safety Razor White 111-W är en tre-delad säkerhetshyvel som påminner om de klassiska rakhyvlar som användes i England för många år sedan. Med sin höga kvalitet och tidlösa design både&hellip:
 • Merkur Safety Razor 43C

  Merkur Safety Razor 43C
  Merkur Safety Razor 43C r en skerhetshyvel med ordentlig tyngd i skaftet. Tillverkad i borstat stl. Den har en stngd kam (closed comb) och samma huvud som 34C och 38C. Passar med alla dubbelrakblad av&hellip:
 • Razorock Eco Safety Razor Single-Edge Green

  Razorock Eco Safety Razor Single-Edge Green
  Razorock Eco Safety Razor Single-Edge Green (Hulk) ä:r en single-edge rakhyvel som ä:r i 6061 aluminium och har en satin finish i hulken grö:n fä:rg. Denna rakhyveln ä:r tillverkad&hellip:
 • Erbe Safety Razor Butterfly Rifle

  Erbe Safety Razor Butterfly Rifle
  Erbe Safety Razor Butterfly Rifle r en klassisk skerhetshyvel med s kallad butterfly ppning . Den r tillverkad i solid rosfritt stl med nickelpltering. Bra lngd och tyngd. Tillverkad i Solingen, Tyskland.&hellip:
 • Parker Safety Razor Twist 76R

  Parker Safety Razor Twist 76R
  Parker Safety Razor Twist 76R r en tungvikts skerhetshyvel frn Parker som anvnder deras knda Twist-to-Open huvud fr en nra och komfortabel rakning. Vrid p knoppen i botten och huvudet ppnar sig i en butterfly&hellip:
 • Razorock Switch Black Safety Razor

  Razorock Switch Black Safety Razor
  Razorock Switch Black Safety Razor ä:r den fö:rsta hyveln i sitt slag, den har 2 funktioner i en hyvel. Du kan anvä:nda den som en traditionell rakkniv alternativt en sä:kerhetshyvel. Du&hellip:
 • The Shave Factory Adjustable Safety Razor with Stand

  The Shave Factory Adjustable Safety Razor with Stand
  The Shave Factory Adjustable Safety Razor är en säkerhetshyvel med justerbar skärpa. Den kan ställas in på skärpa 0,5 till 6, där 0,5 är mild och 6 är aggressiv. Praktiskt ställ för rakhyveln&hellip:
 • LEA Traditionell

  LEA Traditionell
  En DE-rakhyvel för dig som önskar en extra tät rakning. DE-rakhyveln är ett redskap som använts i den klassiska våtrakningen. En riktig man använder en DE-rakhyvel till sin rakning då resultatet&hellip:
 • Parker Safety Razor 96R

  Parker Safety Razor 96R
  Parker Safety Razor 96R r en mssingshyvel som har ett huvud med butterflyppning och r en vldigt populr modell fr dem med lite mindre hnder d handtaget p denna modell r av lite smalare sort. Hyveln passa&hellip:
 • Razorock Lupo Safety Razor Razor Black

  Razorock Lupo Safety Razor Razor Black
  Razorock Lupo Safety Razor Razor Black ä:r en extremt lä:ttviktad sä:kerhetshyvel som ä:r utvecklad efter att skaparna av razorock få:tt fö:rfrå:gan av sina kunder att å:terskapa&hellip:
 • Parker Safety Razor Twist 66R

  Parker Safety Razor Twist 66R
  Parker Safety Razor Twist 66R ä:r en tungviktare bland sä:kerhetsrakhyvlar och har butterfly-ö:ppning fö:r bladet, vilket innebä:r att man skruvar frå:n botten på: handtaget&hellip:
 • Giesen & Forsthoff Safety Razor Stainless Steel Closed Comb T01353

  Giesen & Forsthoff Safety Razor Stainless Steel Closed Comb T01353
  Giesen & Fursthoff Stainless Steel Closed Comb ä:r en sä:kerhetshyvel tillverkad enligt klassisk modell. Formgjutet rakhuvud med "closed comb". Handtag i solid rostfritt stå:l med gä:ngskä:rning.&hellip:
 • Parker Safety Razor Twist 99R

  Parker Safety Razor Twist 99R
  Parker Safety Razor Twist 99R r en ngot tyngre skerhetsrakhyvel med rfflat handtag och butterfly-ppning fr rakbladet vilket gr rakbladsbytet snabbt och enkelt. Lngd 11 cm Vikt 104 gram Frg Frkromad mssing&hellip:
 • Parker Safety Razor Twist 99R

  Parker Safety Razor Twist 99R
  Parker Safety Razor Twist 99R ä:r en nå:got tyngre sä:kerhetsrakhyvel med rä:fflat handtag och butterfly-ö:ppning fö:r rakbladet vilket gö:r rakbladsbytet snabbt och enkelt.Lä:ngd&hellip:
 • Fatip Razors Retro DE Safety Razor

  Fatip Razors Retro DE Safety Razor
  Fatip Razors Retro är en modell som precis som Fatip Razors' andra produkter är en 3-delad rakhyvel. Denna modell är gjord på ett retro vis som man känner igen från förr i tiden. Den har ett längre&hellip:
 • Percy Nobleman Safety Razor

  Percy Nobleman Safety Razor
  Percy Nobleman Safety Razor ä:r en klassisk sä:kerhetshyvel i snygg design. Handtag i mä:ssing med kroplä:tering med svart akryldetalj. Skä:rhuvud closed comb med zinklegering. Bra&hellip:
 • Fatip Razors Retro DE Safety Razor

  Fatip Razors Retro DE Safety Razor
  Fatip Razors Retro kollektionen är en kollektion där Fatip Razors har gått tillbaka i tiden och hittat några karakteristiska drag från dåtidens rakhyvlar. Det långa och tunga handtaget är bland&hellip:
 • Horn - Exkusiv säkerhetshyvel

  Horn - Exkusiv säkerhetshyvel
 • Rockwell Safety Razor 6S Black

  Rockwell Safety Razor 6S Black
  Rockwell Safety Razor 6S Black är en tungviktare bland säkerhetsrakhyvlar som du kan anpassa hur aggressiv hyveln ska vara. Tre utbytbara plattor medföljer, som gör att du kan välja sex olika inställningar&hellip:
 • Razorock MJ-90 Safety Razor Handle Titanium Halo

  Razorock MJ-90 Safety Razor Handle Titanium Halo
  Razorock MJ-90 Safety Razor Handle Titanium Halo ä:r en sä:kerhetshyvel som ä:r tillverkad i rostfritt stå:l samt aluminium. Denna hyveln ä:r baserad på: en Edwin Jagger DEs89,&hellip:
 • Yaqi Safety Razor Midas Matte Gold With Gift Box

  Yaqi Safety Razor Midas Matte Gold With Gift Box
  Yaqi Safety Razor Midas Matte Gold With Gift Box är en säkerhetshyvel i slimmad design och kommer i en presentabel gåvobox. Denna säkerhetshyvel har en closed comb topp som ger en mild men effektiv&hellip:
 • Giesen & Forsthoff Vintage Leather Pouch for Safety Razor

  Giesen & Forsthoff Vintage Leather Pouch for Safety Razor
  Giesen Forsthoff Vintage Leather Pouch for Safety Razor r ett fodral fr skerhetshyvel samt rakblad i genuint oljat lder av premiumkvalitet. En extra ficka med rum fr rakblad. Lder bde p in- och utsidan,&hellip:
 • Parker Safety Razor Black 111-B

  Parker Safety Razor Black 111-B
  Parker Safety Razor Black 111-B r en tre-delad skerhetshyvel som pminner om de klassiska rakhyvlar som anvndes i England fr mnga r sedan. Med sin hga kvalitet och tidlsa design bde lockar och passar den&hellip:
 • Parker Safety Razor Open Comb 26C

  Parker Safety Razor Open Comb 26C
  Parker Safety Razor Open Comb 26C r en 3-delad skerhetshyvel i mssing med ppen kam. Den ppna kammen bidrar till en nra och bekvm rakning d huvudet sltar ut huden ordentligt. Denna hyvel passar svl dig&hellip:
 • Feather Luxury Safety Razor

  Feather Luxury Safety Razor
  Exklusiv Safety Razor i borstat, rostfritt stå:l. Ergonomisk utformad fö:r att ligga bra i handen. Det medfö:ljer ett 5-pack Feather Hi Stainless Steel Platnium Coated Blades, tillverkade&hellip:
 • Frank Shaving DE Safety Razor

  Frank Shaving DE Safety Razor
  Traditionell rakning kräver en traditionell rakhyvel. DE Safety Razor ger en gammaldags metod att raka sig på, och den blir mer och mer modern. DE Safety Razors fungerar genom att du sätter ett rakblad&hellip:
 • Mondial Panther Safety Razor

  Mondial Panther Safety Razor
  Mondial Panther Safety Razor r en exklusiv skerhetshyvel. Handtag i borstad svart aluminium med kromdetaljer och logotryck. Passar alla dubbelrakblad. Handtillverkad i Italien. Specifikation Modellnr RAZ-PANT-SAF&hellip:
 • Parker Safety Razor 98R

  Parker Safety Razor 98R
  Parker Safety Razor 98R ä:r en 3-delad sä:kerhetsrakhyvel med ett tungt och kraftigt rä:fflat handtag.Lä:ngd 11 cmVikt 122 gramFä:rg Fö:rkromad mä:ssing
 • Razorock Adjustable Butterfly Safety Razor

  Razorock Adjustable Butterfly Safety Razor
  Razorock Adjustable Butterfly Safety Razor är en justerbar säkerhetshyvel som gör att du kan få en mild vinkel på bladet samt även en aggresivare vinkel. Den har en "Butterfly" öppning vilket underlättar&hellip:
 • Parker Safety Razor 69CR

  Parker Safety Razor 69CR
  Parker Safety Razor 69CR ä:r en konverterbar sä:kerhetshyvel dä:r man kan variera mellan en ö:ppen och en stä:ngd kam genom att byta ut basplattorna (2 st medfö:ljer). Open comb&hellip:
 • Erbe Safety Razor Butterfly Rifle

  Erbe Safety Razor Butterfly Rifle
  Erbe Safety Razor Butterfly Rifle ä:r en klassisk sä:kerhetshyvel med så: kallad "butterfly ö:ppning". Den ä:r tillverkad i solid rosfritt stå:l med nickelplä:tering. Bra&hellip:
 • Parker Safety Razor 71R

  Parker Safety Razor 71R
  Parker Safety Razor 71R r en 3-delad skerhetsrakhyvel med ett tungt och rejlt mnstrat handtag fr maximalt grepp.Lngd10 cmVikt96 gramFrgFrkromad mssing, handtaget r svart-anodizerat
 • Mondial Titan Safety Razor

  Mondial Titan Safety Razor
  Mondial Titan Safety Razor r en exklusiv skerhetshyvel. Handtag i borstad aluminium med kromdetaljer och logotryck. Passar alla dubbelrakblad. Handtillverkad i Italien. Specifikation Modellnr RAZ-TIT-SAF&hellip:
 • Giesen & Forsthoff Safety Razor Stainless Steel Closed Comb T01353

  Giesen & Forsthoff Safety Razor Stainless Steel Closed Comb T01353
  Giesen Fursthoff Stainless Steel Closed Comb r en skerhetshyvel tillverkad enligt klassisk modell. Formgjutet rakhuvud med closed comb . Handtag i solid rostfritt stl med gngskrning. Bra tyngd i handtaget&hellip:
 • The Goodfellas Smile Luxury Safety Razor Impero Closed Comb

  The Goodfellas Smile Luxury Safety Razor Impero Closed Comb
  The Goodfellas Smile Luxury Safety Razor Impero Closed Comb ä:r en italiensk tillverkad sä:kerhetshyvel med "closed comb", huvudet ä:r gjort i hö:g kvalitativt zamak med satinfinish och&hellip:
 • Giesen & Forsthoff Vintage Edition Safety Razor Walnut

  Giesen & Forsthoff Vintage Edition Safety Razor Walnut
  Giesen Forsthoff Vintage Edition Safety Razor Walnut r en exklusiv skerhetshyvel frn Vintagekollektionen. Hantillverkad och designad traditionsenligt. Formgjuten zinkpltering med closed comb . Handtag&hellip:
 • Mondial Baylis Safety Razor

  Mondial Baylis Safety Razor
  Mondial Baylis Safety Razor r en exklusiv skerhetshyvel. Handtag i elfenbensfrgat harts med logotryck. Kromdelaljer. Passar alla dubbelrakblad. Handtillverkad i Italien. Specifikation Modellnr RAZ-BAY-SAF&hellip:
 • Giesen & Forsthoff Vintage Edition Safety Razor Olive

  Giesen & Forsthoff Vintage Edition Safety Razor Olive
  Giesen Forsthoff Vintage Edition Safety Razor Olive r en exklusiv skerhetshyvel frn Vintagekollektionen. Hantillverkad och designad traditionsenligt. Formgjuten zinkpltering med closed comb . Handtag i&hellip:
 • Antiga Barbearia Principe Real Safety Razor

  Antiga Barbearia Principe Real Safety Razor
  Antiga Barbearia Principe Real Safety Razor ä:r en klassisk 3-delad sä:kerhetsrakhyvel frå:n portugisiska Antiga Barbearia. Rakhyveln har ett grö:nt handtag i Principe Real-mö:nstret.&hellip:

Säkerhetshyveln bäst för skägg

Med en säkerhetshyvel rakar man bäst skägget och skäggstrån. Du får bra kontroll och med en justerbar rakhyvel kan du välja mellan mild till mellan och aggressiv rakning.

För rakning av andra delar på kroppen som till exempel knoppen rekommenderar vi istället de speciellt framtagna rakhyvlarna för huvudet. Kroppsrakning finns det också så kallade body razors för.