Säkerhetshyvlar

Ett säkert och skönt sätt att raka sig med är med en säkerhetshyvel. Många tycker att säkerhetsrakhyveln ger en behaglig, nära och skonsam rakning. Den som ofta upplever problem med rakfinnar när man rakar sig med vanlig rakhyvel, vittnar om att problemet helt försvunnit sen de provat en bra säkerhetshyvel.

Här hittar du förslag på säkerhetsrakhyvlar från kända märken som Merkur, Edwin Jagger och Mühle. Man kan använda de för att raka skägget, benen eller huvudet.

Populärt inom säkerhetshyvlar

 • Razorock Satin Silver Hawk Safety Razor Single-Edge V2

  Razorock Satin Silver Hawk Safety Razor Single-Edge V2
  Razorock Satin Silver Hawk Safety Razor Single-Edge V2 :ä:r en single-edge rakhyvel som ä:r i 6061 aluminium och har en satin finish i silver. Denna rakhyveln ä:r tillverkad i en CNC maskin&hellip:
 • Darko - Exkusiv säkerhetshyvel

  Darko - Exkusiv säkerhetshyvel
  Exklusiv säkerhetshyvel från Mondial En klassisk säkerhethyvel som är helt handgjord för att säkerställa att vart exemplar är perfekt. Handtaget är gjort i svart harts är av klassiskt snitt och&hellip:
 • Parker Safety Razor 71R

  Parker Safety Razor 71R
  Parker Safety Razor 71R ä:r en 3-delad sä:kerhetsrakhyvel med ett tungt och rejä:lt mö:nstrat handtag fö:r maximalt grepp.Lä:ngd10 cmVikt96 gramFä:rgFö:rkromad mä:ssing,&hellip:
 • Razorock Eco Safety Razor Single-Edge Green

  Razorock Eco Safety Razor Single-Edge Green
  Razorock Eco Safety Razor Single-Edge Green (Hulk) är en single-edge rakhyvel som är i 6061 aluminium och har en satin finish i hulken-grön färg. Denna rakhyveln är tillverkad i en CNC-maskin till&hellip:

Fler tips på säkerhetshyvlar

 • Giesen & Forsthoff Safety Razor Stainless Steel Open Comb T1353K

  Giesen & Forsthoff Safety Razor Stainless Steel Open Comb T1353K
  Giesen & Forsthoff Safety Razor Stainless Steel Open Comb ä:r en sä:kerhetshyvel tillverkad enligt klassisk modell. Formgjutet rakhuvud med "open comb" som ger en aggressivare rakning. Handtag&hellip:
 • Giesen & Forsthoff Safety Razor Stainless Steel

  Giesen & Forsthoff Safety Razor Stainless Steel
  Giesen & Forsthoff Safety Razor Stainless Steel ä:r en sä:kerhetshyvel tillverkad enligt klassisk modell med extra lå:ngt handtag. Formgjutet rakhuvud med "closed comb". Handtag i solid rostfritt&hellip:
 • Parker Safety Razor Semi-Slant Satin Graphite 55SL-GR

  Parker Safety Razor Semi-Slant Satin Graphite 55SL-GR
  Parker Safety Razor Semi-Slant Satin Graphite 55SL-GR ä:r en "semi-slant" sä:kerhetshyvel som med sin lutande vinkel ger en stö:rre skä:ryta utan att den ger den aggresiva och hö:ga&hellip:
 • Feather Luxury DE-Rakhyvel, Trä & Rostfritt Stål, Inkl. Hållare

  Feather Luxury DE-Rakhyvel, Trä & Rostfritt Stål, Inkl. Hållare
  Tät rakning med en kvalitetsrakhyvel från FeatherÄr du trött på att byta rakhyvel hela tiden för att kvaliteten inte är tillräckligt bra? Gör dig själv en tjänst och skaffa dig en rakhyvel som&hellip:
 • Parker Safety Razor 69CR

  Parker Safety Razor 69CR
  Parker Safety Razor 69CR ä:r en konverterbar sä:kerhetshyvel dä:r man kan variera mellan en ö:ppen och en stä:ngd kam genom att byta ut basplattorna (2 st medfö:ljer). Open comb&hellip:
 • Parker Safety Razor 24C - Open Comb

  Parker Safety Razor 24C - Open Comb
  Parker Safety Razor 24C - Open Comb ä:r en 3-delad sä:kerhetsrakhyvel med ö:ppen kam. Hyveln passar bå:de fö:r nybö:rjaren och den mer erfarna vå:trakaren.Lä:ngd9,5 cmVikt97&hellip:
 • Feather Popular Butterfly Säkerhetshyvel

  Feather Popular Butterfly Säkerhetshyvel
  Lättviktshyvel helt i plast med öppning i Butterfly-stil, vilket innebär att man skruvar på skaftet för att hyvelns huvud ska öppna sig kring rakbladet som ett par vingar. Hyveln har räfflat handtag för bättre grepp. Tll denna hyvel använder du dubbelsidiga rakblad. 2 st Feather rakblad medföljer. Kort film om hur du sätter i rakbladet i hyveln. Vikt: 35 g Längd handtag: 95 mm
 • Merkur Resehyvel säkerhetshyvel (safety razor) med svart läderetui

  Merkur Resehyvel säkerhetshyvel (safety razor) med svart läderetui
  Kompakt och smidig. Du har kvar kvalitén hos en Merkur säkerhetshyvel för en fin rakning, men du slipper ta upp plats i resväskan. Den här hyveln ger dig det du behöver för att din rakning ska kunna bli lika friktionsfri som drömresan, fast med mindre krusiduller.  Till denna hyvel använder du dubbelsidiga rakblad. Se videon för att se hur den fungerar Vikt: 47 gram Längd: 75 mm Bredd: 41 mm Handtaget diameter: 10 mm I omonterat tillstånd är handtaget: 41 mm I omonterat tillstånd är hyveln: 39 mm    
 • Parker Safety Razor Twist 66R

  Parker Safety Razor Twist 66R
  Parker Safety Razor Twist 66R ä:r en tungviktare bland sä:kerhetsrakhyvlar och har butterfly-ö:ppning fö:r bladet, vilket innebä:r att man skruvar frå:n botten på: handtaget&hellip:
 • Merkur Futur 700 justerbar säkerhetshyvel (Safety razor) - Guldpläterad

  Merkur Futur 700 justerbar säkerhetshyvel (Safety razor) - Guldpläterad
  Justerbar säkerhetshyvel från tyska Merkur i guldbelagt stål. Tack vare det justerbara systemet kan man ställa vinkeln på rakbladshuvudet i sex olika nivåer. Börja på 1 och när du har lärt dig tekniken (minst 1-2 månader) kan du gå vidare till nästa steg osv. Tanken är inte att du måste upp till högsta steget utan snarare hitta den inställning som ger dig en riktigt nära men ändå behaglig rakning. Kraftig och pålitlig design gjord för att användas hela livet. Vikt: 125 gram Längd: 110 mm Bredd: 50 mm Handtag diameter: 13 mm Till denna hyvel ska du använda dubbelsidiga rakblad. Ett dubbelblad varar upp till tre gånger så länge som vanliga rakblad med 3-bladssystem. Ett Merkur Super Platinium rakblad ingår vid köpet av hyveln. Här hittar ett resefodral till din säkerhetshyvel. 
 • Exkusiv säkerhetshyvel - Rostfritt stål

  Exkusiv säkerhetshyvel - Rostfritt stål
  Exklusiv säkerhetshyvelEn klassisk säkerhethyvel som är helt handgjord för att säkerställa att vart exemplar är perfekt. Handtaget är gjort i rostfritt stål är av klassiskt snitt och passar&hellip:
 • Yaqi Safety Razor Stand Moka Express

  Yaqi Safety Razor Stand Moka Express
  Yaqi Safety Razor Stand Moka Express är ett ställ för din rakhyvel, kombinera denna med din Moka Express rakborste för att kompletera ditt rakset. Stället är tillverkat i resin-epoxi som är mycket&hellip:
 • Razorock Switch Black Safety Razor

  Razorock Switch Black Safety Razor
  Razorock Switch Black Safety Razor ä:r den fö:rsta hyveln i sitt slag, den har 2 funktioner i en hyvel. Du kan anvä:nda den som en traditionell rakkniv alternativt en sä:kerhetshyvel. Du&hellip:
 • Merkur 42C Säkerhetshyvel

  Merkur 42C Säkerhetshyvel
  Säkerhetshyvel av typen ”three-piece” från tyska Merkur tillverkad i stål med handarbetad högglanspolerad kromfinish. Kraftig och pålitlig design av samma kvalitet som när Emil Hermes registrerade sitt varumärke Merkur år 1896 och som är byggd för att hålla hela livet.   Den här hyveln har ett vackert Art Deco-inspirerat mönster på handtaget som ger den där lilla extra retrokänslan. För dig som vill ta steget från moderna flerbladshyvlar och raka dig på klassiskt vis. Resultatet blir en exceptionellt effektiv och hudnära men ändå skonsam rakning med mindre risk för irritation och rakfinnar. Till denna hyvel ska du använda dubbelsidiga rakblad. Ett dubbelblad varar upp till tre gånger så länge som vanliga rakblad med flerbladssystem som Mach3. Har du grov skäggväxt rekommenderas Derby eller Rijk, eller japanska Feather som är vassast. Ju vassare blad, ju lättare ska du vara på handen. Ett Merkur Super Platinum rakblad ingår vid köpet av hyveln. Här hittar du ett resefodral till din säkerhetshyvel.  Specifikationer:  Vikt: 34 g Längd: 8,1 cm Bredd: 4,1 cm Handtag diameter: 1,3 cm Så här använder du produkten: För att sätta i blad skruvar du av huvudet så att det friläggs från handtaget och därefter separerar du ovan- och underdelen. Lägg sedan toppen ovanpå och skruva tillbaka huvudet på handtaget. Tänk på att det sitter ett vasst blad som sticker ut på båda sidor om huvudet när du skruvar tillbaka denna på skaftet. OBS! Var noga med att inte vända huvudets underdel upp och ner när du tar isär hyveln och lägger på bladet, eftersom det då inte blir någon skäreffekt. De räfflade kanterna ska vara uppåt. Innan du rakar dig med en hyvel, se till att huden är fuktad och att porerna öppnat sig, förslagsvis genom att du först tar en dusch. Använd gärna en pre-shave och applicera därefter ett bra lödder från en rakkräm eller en raktvål som du jobbar upp med varmt vatten. Sträck ut huden med din fria hand så att huden är slät och luta sedan hyveln med en vinkel på cirka 30 grader mot din hud. Tryck inte utan låt istället huvudets tyngd och de vassa bladen göra jobbet när du för den över huden. Avsluta efteråt med en härlig after shave alternativt återfukta med en after shave balm. Skulle olyckan vara framme och ett smärre blodbad ett faktum? Oroa dig inte, med ett alunstift löser du problemet på ett par sekunder. Fukta toppen av stiftet, för försiktigt över såret och du slipper gå runt med pappersbitar i ansiktet! 
 • Rockwell Safety Razor 6S Black

  Rockwell Safety Razor 6S Black
  Rockwell Safety Razor 6S Black är en tungviktare bland säkerhetsrakhyvlar som du kan anpassa hur aggressiv hyveln ska vara. Tre utbytbara plattor medföljer, som gör att du kan välja sex olika inställningar&hellip:
 • Yaqi Safety Razor Stand Sagrada Familia

  Yaqi Safety Razor Stand Sagrada Familia
  Yaqi Safety Razor Stand Sagrada Familia är ett ställ för din rakhyvel, kombinera denna med din Sagrada Familia rakborste för att kompletera ditt rakset. Stället är tillverkat i resin-epoxi som är&hellip:
 • Feather Luxury Safety Razor

  Feather Luxury Safety Razor
  Exklusiv Safety Razor i borstat, rostfritt stå:l. Ergonomisk utformad fö:r att ligga bra i handen. Det medfö:ljer ett 5-pack Feather Hi Stainless Steel Platnium Coated Blades, tillverkade&hellip:
 • Parker Safety Razor White 111-W

  Parker Safety Razor White 111-W
  Parker Safety Razor White 111-W är en tre-delad säkerhetshyvel som påminner om de klassiska rakhyvlar som användes i England för många år sedan. Med sin höga kvalitet och tidlösa design både&hellip:
 • Feather Luxury Safety Razor with Stand

  Feather Luxury Safety Razor with Stand
  Feather Luxury Safety Razor ä:r ett set med en safety razor och en fot. Fö:rpackad i en lyxig kartong. Rakhyveln ä:r i borstat, rostfritt stå:l av hö:gsta kvalitet. Ergonomisk utformad&hellip:
 • Erbe Safety Razor Butterfly Crossribbed

  Erbe Safety Razor Butterfly Crossribbed
  Erbe Safety Razor Butterfly Crossribbed ä:r en klassisk sä:kerhetshyvel med så: kallad "butterfly ö:ppning". Den ä:r tillverkad i solid rosfritt stå:l med nickelplä:tering.&hellip:
 • Merkur Safety Razor Classic 33C

  Merkur Safety Razor Classic 33C
  Merkur Safety Razor Classic 33C är en säkerhetshyvel modell mindre med stängd kam i klassisk modell från tyska Merkur. Tillverkad i stål med ristat mönster vilket ger den ett bra grepp. Ergonomisk&hellip:
 • Sailor's 3-delars Rakset med säkerhetshyvel och syntetborste

  Sailor's 3-delars Rakset med säkerhetshyvel och syntetborste
  Elegant och gediget rakset i snygg design med säkerhetshyvel och hängande borste med syntetborst i krom och svart resinplast. OBS: Inga rakblad medföljer. Till denna hyvel använder du dubbelrakblad.  Setet innehåller: Rakställ Rakborste Syntet Säkerhetshyvel
 • Yaqi Safety Razor Grace Diamond Open Comb

  Yaqi Safety Razor Grace Diamond Open Comb
  Yaqi Safety Razor Grace Diamond Open Comb är en säkerhetshyvel som har ett extra långt handtag och är räfflad och för ökad komfort i handen. Denna säkerhetshyveln passar personer som har något&hellip:
 • Feather Stainless Steel Luxury Safety Razor Wood Handle

  Feather Stainless Steel Luxury Safety Razor Wood Handle
  Feather Stainless Steel Luxury Safety Razor Wood Handle ä:r ett exklusivt set med en safety razor och ett stä:ll. :Rakhyveln ä:r i borstat, rostfritt stå:l av hö:gsta kvalitet.&hellip:
 • Merkur 23C Säkerhetshyvel (Safety Razor)

  Merkur 23C Säkerhetshyvel (Safety Razor)
  Söker du en säkerhetshyvel med ett ordentligt långt handtag för det ultimata greppet om du exempelvis har större händer, så är tyska Merkurs modell 23C av typen ”three-piece” hyveln för dig! Kraftig och pålitlig design av samma kvalitet som när Emil Hermes registrerade sitt varumärke Merkur år 1896 och som är byggd för att hålla hela livet. Perfekt för dig som vill ta steget från moderna flerbladshyvlar och raka dig på klassiskt vis. Resultatet blir en exceptionellt effektiv och hudnära men ändå skonsam rakning med mindre risk för irritation och rakfinnar. Till denna hyvel ska du använda dubbelsidiga rakblad. Ett dubbelblad varar upp till tre gånger så länge som vanliga rakblad med flerbladssystem som Mach3. Har du grov skäggväxt rekommenderas Derby eller Rijk, eller japanska Feather som är vassast. Ju vassare blad, ju lättare ska du vara på handen. Här hittar du ett resefodral till din säkerhetshyvel.  Specifikationer: Vikt: 58 g Längd: 10,5 cm Bredd: 4,1 cm Handtag diameter: 1,1 cm Så här använder du produkten:  För att sätta i blad skruvar du av huvudet så att det friläggs från handtaget och därefter separerar du ovan- och underdelen. Tänk på att placera underdelen med samma sida upp som den sitter i hyveln och lägg på dubbelbladet. Lägg sedan toppen ovanpå och skruva tillbaka huvudet på handtaget. Innan du rakar dig med en hyvel, se till att huden är fuktad och att porerna öppnat sig, förslagsvis genom att du först tar en dusch. Använd gärna en pre-shave och applicera därefter ett bra lödder från en rakkräm eller en raktvål som du jobbar upp med varmt vatten. Sträck ut huden med din fria hand så att huden är slät och luta sedan hyveln med en vinkel på cirka 30 grader mot din hud. Tryck inte utan låt istället huvudets tyngd och de vassa bladen göra jobbet när du för den över huden. Avsluta efteråt med en härlig after shave alternativt återfukta med en after shave balm. Skulle olyckan vara framme och ett smärre blodbad ett faktum? Oroa dig inte, med ett alunstift löser du problemet på ett par sekunder. Fukta toppen av stiftet, för försiktigt över såret och du slipper gå runt med pappersbitar i ansiktet! 
 • Razorock Adjustable Butterfly Safety Razor

  Razorock Adjustable Butterfly Safety Razor
  Razorock Adjustable Butterfly Safety Razor är en justerbar säkerhetshyvel som gör att du kan få en mild vinkel på bladet samt även en aggresivare vinkel. Den har en "Butterfly" öppning vilket underlättar&hellip:
 • Percy Nobleman Safety Razor

  Percy Nobleman Safety Razor
  Percy Nobleman Safety Razor ä:r en klassisk sä:kerhetshyvel i snygg design. Handtag i mä:ssing med kroplä:tering med svart akryldetalj. Skä:rhuvud closed comb med zinklegering. Bra&hellip:
 • Giesen & Forsthoff Safety Razor Stainless Steel Closed Comb T01353

  Giesen & Forsthoff Safety Razor Stainless Steel Closed Comb T01353
  Giesen & Fursthoff Stainless Steel Closed Comb ä:r en sä:kerhetshyvel tillverkad enligt klassisk modell. Formgjutet rakhuvud med "closed comb". Handtag i solid rostfritt stå:l med gä:ngskä:rning.&hellip:
 • Merkur 25C Open Comb Säkerhetshyvel (Safety Razor) Långt handtag

  Merkur 25C Open Comb Säkerhetshyvel (Safety Razor) Långt handtag
  Säkerhetshyvel från tyska Merkur i modell 25C. Tillverkad i stål med handarbetad högglanspolerad kromfinish. Kraftig och pålitlig design gjord för att användas hela livet. Detta är en så kallad Open Comb-hyvel som passar bäst för grov skäggväxt. Denna hyvel är lättare att använda är Merkur 41C och rekommenderas därför till dig som vill börja använda en Open Comb-hyvel. Detta är i princip samma hyvel som 15C, fast med längre handtag. Till denna hyvel ska du använda dubbelsidiga rakblad. Ett dubbelblad varar upp till tre gånger så länge som vanliga rakblad med 3-bladssystem. Ett Merkur Super Platinium rakblad ingår vid köpet av hyveln. Här hittar du ett resefodral till din säkerhetshyvel.  För att sätta i blad skruvar du av huvudet så att det friläggs från handtaget och därefter separerar du ovan- och underdelen. Lägg sedan toppen ovanpå och skruva tillbaka huvudet på handtaget. Tänk på att det sitter ett vasst blad som sticker ut på båda sidor om huvudet när du skruvar tillbaka denna på skaftet. OBS! Var noga med att inte vända huvudets underdel upp och ner när du tar isär hyveln och lägger på bladet, eftersom det då inte blir någon skäreffekt. De räfflade kanterna ska vara uppåt. SPECIFIKATIONER:  Vikt: 57 gram  Total längd: 105 mm Längd handtag: 85 mm Bredd: 41 mm Handtag diameter: 13 mm
 • Parker Safety Razor 91R

  Parker Safety Razor 91R
  Parker Safety Razor 91R ä:r den populä:raste 3-delade rakhyveln frå:n Parker och en av deras fö:rsta modeller. Rakhyveln har en bra balans med ett rä:fflat handtag.Lä:ngd 11 cmVikt&hellip:
 • Giesen & Forsthoff Butterfly Safety Razor Brushed Chrome

  Giesen & Forsthoff Butterfly Safety Razor Brushed Chrome
  Giesen & Forsthoff Butterfly Safety Razor Brushed Chrome ä:r en klassisk sä:kerhetshyvel med butterfly-ö:ppning. Den gö:r det enkelt att byta rakblad. Tillverkad i mä:ssing med en matt&hellip:
 • Parker Variant Adjustable Safety Razor Graphite VAR GR

  Parker Variant Adjustable Safety Razor Graphite VAR GR
  Parker Variant Adjustable Safety Razor Graphite VAR GR ä:r en funktionell sä:kerhetshyvel fö:r nybö:rjaren men ä:ven vå:trakningsexperten. Denna sä:kerhetshyveln gå:r&hellip:
 • Merkur 37C Säkerhetshyvel Slant Bar (Kort)

  Merkur 37C Säkerhetshyvel Slant Bar (Kort)
  Detta är en fantastisk säkerhetshyvel som genom sin unika konstruktion ger en extremt slät och friktionsfri rakning. Vi rekommenderar inte denna som en nybörjarhyvel, men den passar utmärkt som en andra hyvel för dig som rakat med Merkur en längre tid och nu vill höja ribban en aning både vad gäller kvalitet och teknik.  Som bilden visar är skärytan vinklad i förhållande till hyveln, den ser helt enkelt sned ut. Genom denna konstruktion skivas skäggstråna istället för att huggas av. Jämför med hur du skivar exempelvis en morot. Då trycker du inte kniven rakt ned mot skärbrädan, vilket skulle ge hårt motstånd, istället skär du nedåt/framåt eller nedåt/bakåt. Denna hyvel ger dig samma effekt. Hyvelns konstruktion minimerar alltså motståndet hos skäggstrån när de skärs av. Det gör denna rakhyvel till ett oslagbart alterntiv för mannen med den olyckliga kombinationen grovt skägg och känslig hud. Minimalt motstånd vid rakning ger minimalt slitage på huden. Den vinklade rakhyveln (även kallad Slant Bar på andra språk) fungerar bäst med ett riktigt vasst rakblad. Vi rekommenderar Feather, det vassaste av dem alla. Som nämnts ovan bör du inte införskaffa denna hyvel förrän du presterat konstant bra rakningar med din vanliga säkerhetshyvel under en längre period, dvs din teknik sitter i ryggraden. Du hanterar och använder hyveln EXAKT på samma sätt som du använder din vanliga Merkur hyvel (eller varje annan säkerhetshyvel också för den delen). Du håller den på samma sätt och drar den längs huden på samma sätt, med samma vinkel.  Hemligheten med alla Merkurhyvlar är att inte lägga något tryck på hyveln, till skillnad mot hur du använder exempelvis en Gillettehyvel. Här hittar du ett resefodral till din säkerhetshyvel.  Vikt: 77 gram Längd: 83 mm Bredd: 41 mm Handtag diameter: 14 mm
 • Merkur 15C Open Comb Säkerhetshyvel (Safety Razor)

  Merkur 15C Open Comb Säkerhetshyvel (Safety Razor)
  Säkerhetshyvel från tyska Merkur i modell 15C. Tillverkad i stål med handarbetad högglanspolerad kromfinish. Kraftig och pålitlig design gjord för att användas hela livet. Detta är en så kallad Open Comb-hyvel som passar bäst för grov skäggväxt. Denna hyvel är lättare att använda är Merkur 41C och rekommenderas därför till dig som vill börja använda en Open Comb-hyvel. Till denna hyvel ska du använda dubbelsidiga rakblad. Ett dubbelblad varar upp till tre gånger så länge som vanliga rakblad med 3-bladssystem. Ett Merkur Super Platinium rakblad ingår vid köpet av hyveln. Här hittar du ett resefodral till din säkerhetshyvel. För att sätta i blad skruvar du av huvudet så att det friläggs från handtaget och därefter separerar du ovan- och underdelen. Lägg sedan toppen ovanpå och skruva tillbaka huvudet på handtaget. Tänk på att det sitter ett vasst blad som sticker ut på båda sidor om huvudet när du skruvar tillbaka denna på skaftet. OBS! Var noga med att inte vända huvudets underdel upp och ner när du tar isär hyveln och lägger på bladet, eftersom det då inte blir någon skäreffekt. De räfflade kanterna ska vara uppåt. Vikt: 53 gram Mått: Total längd: 85 mm Längd handtag: 63 mm Bredd: 41 mm Handtag diameter: 13 mm
 • Benjamin Barber Imperial Säkerhetshyvel Gold

  Benjamin Barber Imperial Säkerhetshyvel Gold
  En lyxig och kraftfull säkerhetshyvel från Benjamin Barber som utstrålar en nästan dekadent elegans med sitt räfflade greppvänliga handtag i guld. Hyvelns tunga handtag ger dessutom en perfekt prestanda för att uppnå en maximal hudnära rakupplevelse. Vill du köra den klassiska stilen och ta steget vidare från de moderna flerbladshyvlarna? Mer lyx än så här blir det inte! Till denna hyvel använder du klassiska dubbelsidiga rakblad. Inga rakblad följer med vid köpet av hyveln. Här hittar du ett resefodral till din säkerhetshyvel.  Specifikationer:  Längd handtag: 9,5cm Total längd: 11,5cm Bredd: 4,1cm
 • Merkur Säkerhetshyvel 34G - Guldpläterad

  Merkur Säkerhetshyvel 34G - Guldpläterad
  Säkerhetshyvel 34G HD (Heavy Duty) av typen ”two-piece” från tyska Merkur med lyxig gyllene finish. I övrigt har den samma egenskaper som 34C. Det vackert etsade handtaget ger ett optimalt handgrepp. Kraftig och pålitlig design av samma kvalitet som när Emil Hermes registrerade sitt varumärke 1896 Merkur år och som är byggd för att hålla hela livet. En snygg och effektiv hyvel dig som vill ta steget från moderna flerbladshyvlar och raka dig på klassiskt vis. Resultatet blir en exceptionellt effektiv och hudnära men ändå skonsam rakning med mindre risk för irritation och rakfinnar. Till denna hyvel ska du använda dubbelsidiga rakblad. Ett dubbelblad varar upp till tre gånger så länge som vanliga rakblad med flerbladssystem som Mach3. Har du grov skäggväxt rekommenderas Derby eller Rijk, eller japanska Feather som är vassast. Ju vassare blad, ju lättare ska du vara på handen.  Ett Merkur Super Platinum rakblad ingår vid köpet av hyveln. Här hittar du ett resefodral till din säkerhetshyvel.   Specifikationer Vikt: 80 g Längd: 8,9 cm Bredd: 4,1 cm Handtag diameter: 1,3 cm Så här använder du produkten Innan du rakar dig med en hyvel, se till att huden är fuktad och att porerna öppnat sig, förslagsvis genom att du först tar en dusch. Använd gärna en pre-shave och applicera därefter ett bra lödder från en rakkräm eller en raktvål som du jobbar upp med varmt vatten. Sträck ut huden med din fria hand så att huden är slät och luta sedan hyveln med en vinkel på cirka 30 grader mot din hud. Tryck inte utan låt istället huvudets tyngd och de vassa bladen göra jobbet när du för den över huden. Avsluta efteråt med en härlig after shave alternativt återfukta med en after shave balm. Skulle olyckan vara framme och ett smärre blodbad ett faktum? Oroa dig inte, med ett alunstift löser du problemet på ett par sekunder. Fukta toppen av stiftet, för försiktigt över såret och du slipper gå runt med pappersbitar i ansiktet! 
 • Giesen & Forsthoff Safety Razor Stainless Steel Closed Comb T01354

  Giesen & Forsthoff Safety Razor Stainless Steel Closed Comb T01354
  Giesen & Forsthoff Safety Razor Stainless Steel Closed Comb ä:r en sä:kerhetshyvel tillverkad enligt klassisk modell med extra lå:ngt handtag. Formgjutet rakhuvud med "closed comb". Handtag&hellip:
 • Razorock Lupo Safety Razor Razor Black

  Razorock Lupo Safety Razor Razor Black
  Razorock Lupo Safety Razor Razor Black ä:r en extremt lä:ttviktad sä:kerhetshyvel som ä:r utvecklad efter att skaparna av razorock få:tt fö:rfrå:gan av sina kunder att å:terskapa&hellip:
 • Feather Safety Razor Popular

  Feather Safety Razor Popular
  En traditionell hyvel fö:r dubbelrakblad med butterflyö:ppning fö:r ett smidigt byte av rakblad.Anvä:ndningÖ:vrig informationHyvel i plastRakblad i rostfritt stå:lInnehå:llFeather&hellip:
 • Parker Safety Razor 89R

  Parker Safety Razor 89R
  Parker Safety Razor 89R ä:r gjord i mä:ssing och har en klassisk kä:nsla med en modern look. Hyveln har ett 3-delat huvud som hå:ller bladet ordentligt på: plats. Sä:kerhetshyveln&hellip:
 • Rockwell Stainless Steel Safety Razor 6S

  Rockwell Stainless Steel Safety Razor 6S
  Rockwell Stainless Steel Safety Razor 6S ä:r en tungviktare bland sä:kerhetsrakhyvlar som du kan anpassa hur aggressiv hyveln ska vara. Tre utbytbara plattor medfö:ljer, som gö:r att du&hellip:
 • The Goodfellas Smile Luxury Safety Razor Impero Closed Comb

  The Goodfellas Smile Luxury Safety Razor Impero Closed Comb
  The Goodfellas Smile Luxury Safety Razor Impero Closed Comb ä:r en italiensk tillverkad sä:kerhetshyvel med "closed comb", huvudet ä:r gjort i hö:g kvalitativt zamak med satinfinish och&hellip:
 • Merkur 39C Säkerhetshyvel Slant Bar (Lång)

  Merkur 39C Säkerhetshyvel Slant Bar (Lång)
  Merkur 39C Säkerhetshyvel Slant Bar är en något längre variant av Merkur Slant Bar, en vinklad rakhyvel som genom sin unika konstruktion ger en extremt slät och friktionsfri rakning. Vi rekommenderar inte denna som en nybörjarhyvel, men den passar utmärkt som en andra hyvel för dig som rakat med Merkur en längre tid och nu vill höja ribban en aning både vad gäller kvalitet och teknik. Den vinklade rakhyveln fungerar bäst med ett riktigt vasst rakblad. Vi rekommenderar Feather, det vassaste av dem alla. Kort film om hur du sätter i rakbladet i hyveln. Här hittar du ett resefodral till din säkerhetshyvel. Vikt: 111 g Längd: 99 mm Bredd: 41 mm Handtag diameter: 14 mm
 • Parker Safety Razor Open Comb 26C

  Parker Safety Razor Open Comb 26C
  Parker Safety Razor Open Comb 26C ä:r en 3-delad sä:kerhetshyvel i mä:ssing med ö:ppen kam. Den ö:ppna kammen bidrar till en nä:ra och bekvä:m rakning då: huvudet slä:tar&hellip:
 • Yaqi Safety Razor Stand Matte Chrome

  Yaqi Safety Razor Stand Matte Chrome
  Yaqi Safety Razor Stand Matte Chrome är en liten och smidig hållare för din säkerhetshyvel i metall med kromad matt färg. DimensionerTotal höjd: 31mmBotten bredd: 34.6mmDiameter hål: 14mm Passar:&hellip:
 • Parker Safety Razor 98R

  Parker Safety Razor 98R
  Parker Safety Razor 98R ä:r en 3-delad sä:kerhetsrakhyvel med ett tungt och kraftigt rä:fflat handtag.Lä:ngd 11 cmVikt 122 gramFä:rg Fö:rkromad mä:ssing
 • The Shave Factory Classic Safety Razor & Travel Case

  The Shave Factory Classic Safety Razor & Travel Case
  The Shave Factory Classic Safety Razor & Travel Case är en stilren och klassisk säkerhetshyvel Den har en twist-open mekanism som förenklar isättning av rakblad. Det är en mildare hyvel som passar&hellip:
 • Merkur 33C säkerhetshyvel (Safety razor)

  Merkur 33C säkerhetshyvel (Safety razor)
  Säkerhetshyvel av typen ”three-piece” från tyska Merkur i en modell som är en något lättare variant av 34C och med smalare handtag. Tillverkad i stål med handarbetad högglanspolerad kromfinish. Kraftig och pålitlig design av samma kvalitet som när Emil Hermes registrerade sitt varumärke Merkur år 1896 och som är byggd för att hålla hela livet. Perfekt för dig som vill ta steget från moderna flerbladshyvlar och raka dig på klassiskt vis. Resultatet blir en exceptionellt effektiv och hudnära men ändå skonsam rakning med mindre risk för irritation och rakfinnar. Till denna hyvel ska du använda dubbelsidiga rakblad. Ett dubbelblad varar upp till tre gånger så länge som vanliga rakblad med flerbladssystem som Mach3. Har du grov skäggväxt rekommenderas Derby eller Rijk, eller japanska Feather som är vassast. Ju vassare blad, ju lättare ska du vara på handen. Här hittar du ett resefodral till din säkerhetshyvel.  Ett Merkur Super Platinum rakblad ingår vid köpet av hyveln. Specifikationer:  Vikt: 56 g Längd: 8,3 cm Bredd: 4,1 cm Handtag diameter: 1,1 cm Så här använder du produkten:  För att sätta i blad skruvar du av huvudet så att det friläggs från handtaget och därefter separerar du ovan- och underdelen. Tänk på att placera underdelen med samma sida upp som den sitter i hyveln och lägg på dubbelbladet. Lägg sedan toppen ovanpå och skruva tillbaka huvudet på handtaget. Innan du rakar dig med en hyvel, se till att huden är fuktad och att porerna öppnat sig, förslagsvis genom att du först tar en dusch. Använd gärna en pre-shave och applicera därefter ett bra lödder från en rakkräm eller en raktvål som du jobbar upp med varmt vatten. Sträck ut huden med din fria hand så att huden är slät och luta sedan hyveln med en vinkel på cirka 30 grader mot din hud. Tryck inte utan låt istället huvudets tyngd och de vassa bladen göra jobbet när du för den över huden. Avsluta efteråt med en härlig after shave alternativt återfukta med en after shave balm. Skulle olyckan vara framme och ett smärre blodbad ett faktum? Oroa dig inte, med ett alunstift löser du problemet på ett par sekunder. Fukta toppen av stiftet, för försiktigt över såret och du slipper gå runt med pappersbitar i ansiktet! 
 • Parker Safety Razor Twist 76R

  Parker Safety Razor Twist 76R
  Parker Safety Razor Twist 76R ä:r en tungvikts sä:kerhetshyvel frå:n Parker som anvä:nder deras kä:nda "Twist-to-Open" huvud fö:r en nä:ra och komfortabel rakning. Vrid på:&hellip:

Säkerhetshyveln bäst för skägg

Med en säkerhetshyvel rakar man bäst skägget och skäggstrån. Du får bra kontroll och med en justerbar rakhyvel kan du välja mellan mild till mellan och aggressiv rakning.

För rakning av andra delar på kroppen som till exempel knoppen rekommenderar vi istället de speciellt framtagna rakhyvlarna för huvudet. Kroppsrakning finns det också så kallade body razors för.

När de billiga rakhyvlarna börjar bli slöa, vilket de blir ganska fort, måste ta en helt ny rakhyvel. Säkerhetshyveln däremot behåller man handtaget och byter bara rakbladet.

Fördelen med rakhyvlar jämfört med rakkniv är minsta möjliga underhåll. Det är så enkelt att bara byta till nya dubbelrakblad och återigen få nära rakning. Gillar man däremot de klassiska rakknivarna och proceduren med slipning och strigling ger de en annan dimension till rakningen.